Припрема за колоноскопију.

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.725
Јуче сам имао "стоту" колоноскопију где су ми извадили неки полип од 20 мм. Пошто сам скраљивао желудац и танко црево, колико год фортранса и воде да попијем никада ми црева нису сто посто чиста и доктор не може да види у целости да ли има још полипа. Да ли може скенер да види те полипе да се више не мучим са гурањем црева у дупе !!

Iz mog iskustva gorka so najgora varijanta za ciscenje. I najteza posto moras da popijes recimo 5 litara vode ako se dobro secam. Od tog moze da se rikne i kad si super zdrav. I nista ne ocisti sto je najgore.

Imas kao pomoc bakterije. Bukvalno tecnost u flasici. Popiju se te bakterije i onda omeksaju sadrzaj, pa onda recimo fortrans.
Davno je bilo ne mogu sad da se setim naziva.

Najsigurnija varijanta tecna hrana 2 dana, onda dva dana fortrans.

Iz mog iskustva gorka so najgora varijanta za ciscenje. I najteza posto moras da popijes recimo 5 litara vode ako se dobro secam. Od tog moze da se rikne i kad si super zdrav. I nista ne ocisti sto je najgore.

Imas kao pomoc bakterije. Bukvalno tecnost u flasici. Popiju se te bakterije i onda omeksaju sadrzaj, pa onda recimo fortrans.

Da ne gadimo, gorka so tri kesice to je fontana mladosti u roku od tri sata. .Neko te je zeznuo , pije se samo deci ipo vode sa jednom kesicom i pravi obavezna pauza od dva sata do ispijanja druge čaše . A zatim još sat do početka čaja od kamilice . Jača je deset puta od rasola. Na kraju samo bistra voda .Ne samo da čisti creva , već pegla kožu i nestaju bore sa lica.
Ako odmah popijes mnogo vode nista neces uraditi jer onda ne reaguje promena osmotskog pritiska.

Poslednja izmena:
Јуче сам имао "стоту" колоноскопију где су ми извадили неки полип од 20 мм. Пошто сам скраљивао желудац и танко црево, колико год фортранса и воде да попијем никада ми црева нису сто посто чиста и доктор не може да види у целости да ли има још полипа. Да ли може скенер да види те полипе да се више не мучим са гурањем црева у дупе !!

Иди код доктора Калема у Градску болницу овде у Београду.
Врхунски лекар, он ће видети све што треба !

(Не знам да ли још ради, то је једини проблем)

Могу ли нпр. два дана да једем само кромпир пире и супу и онда два дана да не једем ништа само фортранс и вода ?

Gde se seti krompir pirea.

Moze sta god i sok i caj samo da se produzi malo period.

Ljudi zakazu pregled za subotu popodne, onda normalno jedu cele nedelje pa u petak popodne uzmu fortrans i u subotu ujutru. I onda se ne ociste.

Prosto mora da se produzi neki dan pre toga sa laganijom hranom, manje kolicine, tecna hrana.

Gde se seti krompir pirea.

Moze sta god i sok i caj samo da se produzi malo period.

Ljudi zakazu pregled za subotu popodne, onda normalno jedu cele nedelje pa u petak popodne uzmu fortrans i u subotu ujutru. I onda se ne ociste.

Prosto mora da se produzi neki dan pre toga sa laganijom hranom, manje kolicine, tecna hrana.
Значи да не узимам кромпир пире ?

Значи да не узимам кромпир пире ?

можда се појави неко од др.

КраНп, зар није корисније питати доцу на који начин очистити црева?
ако неко зна, рачунам да су то они.
имао си скоро операцију кад су ти скидали прираслице.
верујем, да на исти начин можеш и сада.

нисам чула да је скенер од неке користи, по том питању.

твојим невољама изгледа никад краја,
и нема ти друге, него издржати.

срећно!

Gorka so , naravno to je jeftino i zato nema vise u apotekama da bi kupovali lekove.
Goska so jedna kesica čaši hladne vode , posle popiti litar caja od kamilice i nakon toga posle oko sat razmututi jos jednu kesicu gorke soli i popiti.
To je dobro za detox organizma i raditi jednom mesečno.
А колико је то воде?
Колико литара?

Не, не може скенер, само колоноскопија.

Могу ли нпр. два дана да једем само кромпир пире и супу и онда два дана да не једем ништа само фортранс и вода ?
Ако имаш колоноскопију у нпр. понедељак, последњи оброк је недеља ујутру тј. недељни доручак и то лаган.
Од 17ч кренеш са форстрансом.
Бар 8 литара течности. И то искључиво бистре. Долази у обзир и вештачка супа БЕЗ резанаца, процеђена, а и сок од јабуке (бистар), да ти убаце калорије и електеолите јер се тешко подноси то нејело.
И нема шансе да не будеш адекватно припремљен.
На храну чврсту забораци та два дана.
После колоноскопије лагане кашице.

Ако имаш колоноскопију у нпр. понедељак, последњи оброк је недеља ујутру тј. недељни доручак и то лаган.
Бар 8 литара течности. И то искључиво бистре. Долази у обзир и вештачка супа БЕЗ резанаца, процеђена, а и сок од јабуке (бистар), да ти убаце калорије и електеолите јер се тешко подноси то нејело.
На храну чврсту забораци та два дана.
После колоноскопије лагане кашице.
Имао сам у понедељак 15. колоноскопију. У суботу у 16 ч. сам попио фортранс и после тога липао водурину до недеље у 23 ч. И опет ми рекли да нема чврсте столице али има прљаве воде од које се слабије види, тако да је само делимично успела. Сад ћу два дана да једем супу са резанцима а два дана само воду. То је четири дана. Ако и тад не успе, ја онда више не знам шта да радим.

Имао сам у понедељак 15. колоноскопију. У суботу у 16 ч. сам попио фортранс и после тога липао водурину до недеље у 23 ч. И опет ми рекли да нема чврсте столице али има прљаве воде од које се слабије види, тако да је само делимично успела. Сад ћу два дана да једем супу са резанцима а два дана само воду. То је четири дана. Ако и тад не успе, ја онда више не знам шта да радим.
верујем да можеш издржати два дана на "водурини" али немој.
лепо ти Софке написала да укључиш бистре супе ( оне из кесице,без резанаца)
и бистар сок од јабуке.
ако нема код тебе да се купе клот супице, процеди. :aha:
кад крене пражњење губиш свашта, и требаш то надокнадити,а супе користе.
комбиуј са "водурином" јер може лако притисак да се сјурца на доле (наше искуство).

ај, држим ти песнице.

верујем да можеш издржати два дана на "водурини" али немој.
лепо ти Софке написала да укључиш бистре супе ( оне из кесице,без резанаца)
и бистар сок од јабуке.
ако нема код тебе да се купе клот супице, процеди. :aha:
кад крене пражњење губиш свашта, и требаш то надокнадити,а супе користе.
комбиуј са "водурином" јер може лако притисак да се сјурца на доле (наше искуство).

ај, држим ти песнице.
Добро. Послушаћу те. Ја сам мислио да и супа утиче својом извесном масноћом и бистар сок шећером на стварање "талога" па сам само зато пио воду.

Добро. Послушаћу те. Ја сам мислио да и супа утиче својом извесном масноћом и бистар сок шећером на стварање "талога" па сам само зато пио воду.
па комбинуј воду и супе. мало једно мало друго.
имаш веселих 8 литара течности.
код нас је било баш гадно. притисак се скоро изједначио,
а дневно 1кг. мање.
ај, теби одговара да их губиш.
прочитај опет шта пише Софке.

разумела сам да ћеш овај пут почети раније са припремом.
рачунам да ћеш успешно опрати цревца.

Jel postoji kao neki skener da ne ides na kolonoskopiju ?

I jel imas jos neki gastroenteroloski problem pored polipa ?
Не. Једино што су ми скраћењем желудца (гастрични бај пас) да бих смршао, премостили танко црево и желудац. Сад ми храна не иде кроз танко црево целом дужином већ само неких 120 см. Тако су ми рекли. Пре седам дана сам узео налаз за полип од 20 мм који су ми уклонили и пише да је бенигнан. Докторка каже да ћу морати да идем на колоноскопије на свака три месеца да виде да ли ми је организам склон повратку тих полипа. Каже да ће ме две-три године тако контролисати. Није ми проблем гурање сонде. Мене то не боли, него због урађење операције гастричног бајпаса никад не можеш да будеш тотално чист. Увек остане запрљана вода од које виде у потпуности све што би требало. Овога пута ћу једно пет дана да се припремам. Три дана ћу јести само супу и кору бајатог леба, а два дана ћу пити само воду и чај. Ако и то не успе, онда више немам идеју.

Не. Једино што су ми скраћењем желудца (гастрични бај пас) да бих смршао, премостили танко црево и желудац. Сад ми храна не иде кроз танко црево целом дужином већ само неких 120 см. Тако су ми рекли. Пре седам дана сам узео налаз за полип од 20 мм који су ми уклонили и пише да је бенигнан. Докторка каже да ћу морати да идем на колоноскопије на свака три месеца да виде да ли ми је организам склон повратку тих полипа. Каже да ће ме две-три године тако контролисати. Није ми проблем гурање сонде. Мене то не боли, него због урађење операције гастричног бајпаса никад не можеш да будеш тотално чист. Увек остане запрљана вода од које виде у потпуности све што би требало. Овога пута ћу једно пет дана да се припремам. Три дана ћу јести само супу и кору бајатог леба, а два дана ћу пити само воду и чај. Ако и то не успе, онда више немам идеју.
супер да је прираслица бенигна.

теби очигледно треба дужа припрема, или шта већ, па испробаја како си написао.
до нечега јесте. :aha:

Оперис'о сам пре два дана хемороиде. 3. и 4. степен. Нон стоп мењам газу. Сукрвица стално иде. Има ли неко искуство после колико времена то стаје ?
на срећу не знам, али ти желим брзи опоравак.
претпостављам да треба неко време, али ће доце боље знати.

ај, држ' се...

@pikax, @Elle, @Софија, Петар... да викам, ако се ти ниси сетио. ;)

Оперис'о сам пре два дана хемороиде. 3. и 4. степен. Нон стоп мењам газу. Сукрвица стално иде. Има ли неко искуство после колико времена то стаје ?
Kojom tehnikom je urađena intervencija? Nakon klasične neko minimalno krvarenje je uobičajeno. Moj je savet da se obavezno javiš hirurgu koji te je operisao na kontrolni pregled da se sve proveri.

Back