Priprema Tela

• Začetnik teme Začetnik teme herrr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DellNS - Slazem se sa Tobom, ali nismo uvek u prilici da pravimo prirodne sokove...
Zatim, ako se uzme u obzir platezna moc naseg naroda, retko ko moze sebi da priusti stvarno prirodne sokove...

Poslednja izmena:
Slazem se sa Tobom, ali nismo uvek u prilici da pravimo sokove...
Zatim, ako se uzme u obzir platezna moc naseg naroda, retko ko moze sebi da priusti stvarno prirodne sokove...

To je tačno, ja uglavnom cedim kad ustanem, pre posla, sezonsko voće, a ubacim i šargarepu, bude ok... Nema puno muke oko pranja sokovnika... A što se platežne moći tiče i to je po pravilu tačno, ali bih istakao da zdrava hrana nije nužno skuplja od brze...

Soja... z:mrgreen:

Šalim se malo, ali je tačno, kada je bila sezona bundeve, u komšiluku na pijaci, za nekih
50.din, stvarno ne znam tačno, sam kupovao bundevu od koje sam dobijao nekih + - 400mll
soka, čista makrobiotika... E sad, šargarepa je neka smejurija, da izvineš na
izrazu, nekih 30. din/kg, a od toga se dobija i previše! Jabuke, breskve, narandže, i
ostalo, suština je u tome da se koristi kad je sezona, zbog cene, kad je to faktor...

Nije jeftino, to ne govorim, ali ako realno pogledaš to što dobiješ iz tog ceđenog je mnogo više od onoga iz 100% i ostalog.

I da, sokovnik je investicija, ali se vremenom isplati, ja sam moj uhvatio na nekoj akciji za oko 6.000,00 din i zadovoljan sam...

Kakav Ti je to sokovnik koji je na popustu 6.000.000 dinara?z:shock: Jel ume da prica?z:p
Soja ne sme preterano da se jede, tj, osobe zenskoga pola ne bi trebalo stalno da je jedu, posto sadrzi zenski polni hormon, pa se moze desiti da izgube m.ciklus.
Cak ni one koje imaju manjak hormona ne bi smele da preteruju...

Poslednja izmena:
Sargarepa jeste povoljna, a bundevu obozavam...
Inace, nemam sokovnik...Do skora sam pila samo vodu, koju obozavam...Izbegavala sam sokove zbog secera...Osim diojetalne "Coca Cole"...Sada sam se prebacila na sok od jabuke, zato sto on odrzava pritisak u venama, za razliku od vode, koja samo projuri.

Poslednja izmena:
Dobar!! z:mrgreen: Ali ima i bolje, realno ovaj radi sasvim dobro, da ga ne ureknem...

Nije baš kao iz one reklame kada lik ustaje i krene da cedi narandže... z;)

Šalu na stranu, dobar je, nema šta, ali može da se nađe solidan sokovnik za par hiljada...
Soja je ok, ali generalno ne treba preterivati, ključ je u umerenosti...

Ima dobar sok od jabuke u staklenoj ambalaži, to mi deluje najbliže onom "domaće" ceđenom...
Ali je i jabuka nezgodna za želudac... Bar ja pazim da ne preteram... :)

"Coca Cola-u" treba izbegavati, daleko od toga ne popijem nekad, ali retko...
I kad pijem, pijem običnu, to je ono kao "dijetalna čokolada", psihologija je čudo... Ko hoće dijetalno, pojede kockicu, eventualno red i stane...

Poslednja izmena:
Nikad ne pijem obicnu Coca - Colu. Toliko mi je slatka da mi bude muka cim je probam...
Ja ne pijem nikakvu tecnost uvece, neposredno pre odlaska na spavanje...A ne jedem nista posle 19.00 sati (osim u retkim prilikama)...

Ako se već pazi onda ni gazirani, ni gusti, ni bistri, ne valjaju, odnosno, ako hoćete kvalitetan sok, kupite sokovnik, i cedite sami, od bundeve, šargarepe i ostalog...

A ovi 100% neka hvala, ili imaju šećer, ako ne to onda konzervans, u svakom slučaju pogledate malo detaljnije i vidite oznake E, e pa to se izbegne ceđenjem... z;)

Voda i ceđeni sokovi i nema brige za vitaminima... z;)

Sokovnik nije potreban a i preskup je.Obican sokovnik snage motora od 400 W nije dovoljno snazan da bi cedio tvrdje povrce.Ispod 1000 W nije isplativo kupovati sokovnik a takav kosta oko 120 E.

Obicno staromodno rende radi svoj posao.Povrce se sitno izrenda ,uvije u gazu i cedi rukama.Takvom metodom se od 1 kg cvekle moze dobiti i do 400 ml soka.

piramit_rende.jpg

Poslednja izmena:
Cvekla je makar jeftina. Kilogram je oko 35 dinara...

Da.Kupovni sok od cvekle boca od 750 ml navodno 100% prirodan ,kosta oko 150--200 dinara.Za tu sumu novca se moze kupiti 5 kg cvekle i dobiti oko 2 litra soka ,a pri tom barem znate da sok zaista i jeste prirodan.
Trgovina zdravom hranom je postala unosan biznis.
http://www.biospajz.rs/katalog/sokovi-i-sirupi
Cena,prava sitnica,od 100 dinara do 800 ,za razne sokove.Vecinu ovih stvari svako moze i sam da napravi .

Sokovnik nije potreban a i preskup je.Obican sokovnik snage motora od 400 W nije dovoljno snazan da bi cedio tvrdje povrce.Ispod 1000 W nije isplativo kupovati sokovnik a takav kosta oko 120 E.

Obicno staromodno rende radi svoj posao.Povrce se sitno izrenda ,uvije u gazu i cedi rukama.Takvom metodom se od 1 kg cvekle moze dobiti i do 400 ml soka.

piramit_rende.jpg

Istina za snagu, ali sve je relativno... Imao sam dugo godina jedan Philips od 500 W i radio je savršeno, bukvalno bez ikakvih problema. Ovaj noviji je jači, ali meni je bitnije da je onaj otvor za ubacivanje u njega mnogo veći pa ne moram da sitnim voće pre ceđenja..

Imam i rende... z:mrgreen:

Da.Kupovni sok od cvekle boca od 750 ml navodno 100% prirodan ,kosta oko 150--200 dinara.Za tu sumu novca se moze kupiti 5 kg cvekle i dobiti oko 2 litra soka ,a pri tom barem znate da sok zaista i jeste prirodan.
Trgovina zdravom hranom je postala unosan biznis.
http://www.biospajz.rs/katalog/sokovi-i-sirupi
Cena,prava sitnica,od 100 dinara do 800 ,za razne sokove.Vecinu ovih stvari svako moze i sam da napravi .

Zato je kod mene u komšiluku, u krugu 10 minuta peške, bila samo jedna "zdrava hrana" koja se nedavno zatvorila, ali ima bar 5 pekara...

Zato je kod mene u komšiluku, u krugu 10 minuta peške, bila samo jedna "zdrava hrana" koja se nedavno zatvorila, ali ima bar 5 pekara...

Vole ljudi burek.:lol: I kod mene je slicna situacija,povodom prodavnica "zdrave hrane".Jedini zdravi element u tim prodavnicama su ovsene pahuljice .Ostalo se svodi na cokoladne bombone ,slag na meru,ratluk i slicno.:lol: Razbojnici.

Vole ljudi burek.:lol: I kod mene je slicna situacija,povodom prodavnica "zdrave hrane".Jedini zdravi element u tim prodavnicama su ovsene pahuljice .Ostalo se svodi na cokoladne bombone ,slag na meru,ratluk i slicno.:lol: Razbojnici.

Kod nas je taj koncept "prodavnica zdrave hrane" malo šire shvaćen... z:mrgreen:

Znam da su preko leta ljudi kupovali sladoled u prahu... z:mrgreen:

Uglavnom pred neko važno takmičenje ne jedem ništa, br jedno 3-4 dana, a tečnost ne unosim jedno 2-3 dana.

Inače malo jedem. Za ekstremne fizičke napore energiju nalazim u kiseoniku, prost disanjem.
Sve je stvar volje.

PS. Ako se radi dovoljno, i nije toliko bitno šta se jede/pije, pod uslovom da je genetika složila nukleotide dobro.

Pa ti jedes?! Cijenjeni jel znas da je to izaslo iz fazona jos u Septembru prosle godine? Odma' posle povracanja...Sad su "in" samo tecnosti...ali i to ce brzo. Najnoviji hit su kafici sa infuzijama.
pat-brochure-13-1.jpg

Ja sam evo od '94 na formalinu. ne jedem..., ne pijem..., pun sam proteina,vitamina i minerala:cool:

Poslednja izmena:
Pa ti jedes?! Cijenjeni jel znas da je to izaslo iz fazona jos u Septembru prosle godine? Odma' posle povracanja...Sad su "in" samo tecnosti...ali i to ce brzo. Najnoviji hit su kafici sa infuzijama.
pat-brochure-13-1.jpg

Ja sam evo od '94 na formalinu. ne jedem..., ne pijem..., pun sam proteina,vitamina i minerala:cool:

Najcijenjijenjiji Kolijega, da li imate informacije da formalin ima narkotićno i halocinogeno dijejstvo?
Meni je dotkor priprjetio da ne smijem posjecivati te kafiće sa infusijama upravo stoga što imam povišen krvni tlak.

Najkoristnije je otić na neku visoku planinu sa rijetkim kisikom gdje je otežan rad oto-motora i biti u prirodi sijeli dan, pomagat seljacima u sumi, na njivi...
raditi ne specifican trening.

Back