Prinudna naplata i Prigovor

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
nadjem na netu sledeci tekst

21897223630_9ea7e0b84d_o_d.jpg

a naidjem na jedno licno iskustvo

Jovan Kurtic Meni je stiglo na adresu firme da mi se obustavlja od plate odredjeni iznosgde nemam prava na prigovor. Cak sta vise stiglo je u pisarnici firme u kojoj radim za dug od 9. 800.00, a izvrsittelju 13 hiljada i nesta da se plati.znaci ja nisam dobio nikakvo resenje o izvsenju vec je to resenje otislo direktni u obracunsku sluzbu gde su mi ga pokazali ali ne i dali,napominjem da je na njemu pisalo da nemam prava na prigovor........P.S. Sudski poziv za to delo nikada nisam dobio......

------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa eto da podelim informaciju, ne znam da li je bas delotvorna, ali svaka pomoc je dobra pred zloupotrebom nad gradjanima, i ako sluzi da se postupak sprovede kako valja, tj da stranka zna sta se desava, da pravdu dobije na sudu, a ne da je bespomocni objekat nevidljive birokratije, koja ima zagarantovana primanja, u ovom slucaju veca od duga koji se naplacuje. meni je mala razlika izmedju izvrsitelja, na ovaj nacin, i maskiranog razbojnika, samo sto izvrsitelja stite bolesni eu propisi koje je ds nakalemila na zdravo srpsko drustvo

Poslednja izmena:

------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa eto da podelim informaciju, ne znam da li je bas delotvorna, ali svaka pomoc je dobra pred zloupotrebom nad gradjanima, i ako sluzi da se postupak sprovede kako valja, tj da stranka zna sta se desava, da pravdu dobije na sudu, a ne da je bespomocni objekat nevidljive birokratije, koja ima zagarantovana primanja, u ovom slucaju veca od duga koji se naplacuje. meni je mala razlika izmedju izvrsitelja, na ovaj nacin, i maskiranog razbojnika, samo sto izvrsitelja stite bolesni eu propisi koje je ds nakalemila na zdravo srpsko drustvo

Није ДС - него твој СНС - УДРУГА БОЛЕСНИХ ЏЕПАРОША, СЕЦИКЕСА И РАЗБОЈНИКА........јер ако је ДС и донео неку глупост НОВА ВЛАСТ ЈЕ ИЗАБРАНА ДА ТО ИСПРАВИ А НЕ ДА РАДИ ЈОШ ГОРЕ СТВАРИ ОД ЊИХ А СТАЛНО СЕ ВАДЕЋИ И ПОЗИВАЈУЋИ НА ПРЕТХОДНУ ВЛАСТ .........

Jovan Kurtic Meni je stiglo na adresu firme da mi se obustavlja od plate odredjeni iznosgde nemam prava na prigovor. Cak sta vise stiglo je u pisarnici firme u kojoj radim za dug od 9. 800.00, a izvrsittelju 13 hiljada i nesta da se plati.znaci ja nisam dobio nikakvo resenje o izvsenju vec je to resenje otislo direktni u obracunsku sluzbu gde su mi ga pokazali ali ne i dali,napominjem da je na njemu pisalo da nemam prava na prigovor........P.S. Sudski poziv za to delo nikada nisam dobio......

А зашто нам овај господин није написао коме је дужан и зашто.

Имали бисмо потпунију слику да је и то написао.

• Podržavam
Reactions: 27E

21897223630_9ea7e0b84d_o_d.jpg

a naidjem na jedno licno iskustvo

Bravo Vucicu!!!

• Podržavam
Verodostojna isprava

Član 18

Izvršenje radi ostvarivanja novčanog potraživanja određuje se i na osnovu verodostojne isprave.

Verodostojna isprava je:

1) menica i ček domaćeg ili stranog lica, sa protestom ako je to potrebno za zasnivanje potraživanja;

2) obveznica i druga hartija od vrednosti izdata u seriji, koja imaocu daje pravo na isplatu nominalne vrednosti;

3) faktura (račun) domaćeg ili stranog lica, sa otpremnicom ili drugim pismenim dokazom da je izvršni dužnik obavešten o nastaloj obavezi;

4) izvod iz poslovnih knjiga za izvršene komunalne i slične usluge;

5) javna isprava koja konstituiše izvršivu novčanu obavezu;

6) bankarska garancija;

7) akreditiv;

8) overena izjava izvršnog dužnika kojom ovlašćuje banku da sa njegovog računa izvrši prenos novčanih sredstava na račun izvršnog poverioca;

9) obračun kamate sa dokazima o osnovu dospelosti i visini potraživanja;

10) privremena ili okončana situacija u vezi sa izvršenim građevinskim radovima;

11) obračun o nagradi i naknadi advokata.

Verodostojna isprava je podobna za izvršenje ako su u njoj naznačeni izvršni poverilac i izvršni dužnik, predmet, vrsta, obim i vreme ispunjenja obaveze.

Kad se iz verodostojne isprave ne vidi dospelost potraživanja, izvršenje se određuje ako je izvršni poverilac podneo pismeni dokaz da je izvršnog dužnika pozvao da ispuni dospelu obavezu u naknadno ostavljenom roku.

Izvršne isprave

Član 13

Izvršne isprave su:

1) pravnosnažna odluka suda i sudsko poravnanje, kao i drugi akti stranaka koji su zakonom izjednačeni sa sudskim poravnanjem;

2) pravnosnažna, odnosno konačna odluka doneta u upravnom i prekršajnom postupku i poravnanje u upravnom postupku, ako glase na ispunjenje novčane obaveze i ako posebnim zakonom nije drugačije određeno;

3) izvod iz registra založnih prava na pokretnim stvarima i pravima i izvod iz registra finansijskog lizinga koji sadrži podatke o ugovoru o finanasijskom lizingu i predmetu finansijskog lizinga;

4) ugovor o hipoteci, odnosno založna izjava, sačinjena saglasno propisima kojima se uređuje hipoteka;

5) usvojen plan reorganizacije u stečajnom postupku, čije je usvajanje potvrđeno odlukom suda;

6) izvršna odluka koja je potvrđena kao Evropska izvršna isprava;

7) druga isprava koja je zakonom određena kao izvršna isprava.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_izvrsenju_i_obezbedjenju.html

u redu je da oni koji ne placaju svoje dugove budu prinudjeni da to urade.

nije u redu da se to radi bez presude i bez sigurnog dokaza da ta osoba zeli da izbegne placanje svoih obaveza.

Наравно да није у реду. Зато је поступак извршења такав да се сигурно зна да неко жели да избегне плаћање својих обавеза.

Ko ima televizor a ne brojilo. Direktor RTS je predlozio da ide preko racuna za struju ali izgleda da to nece proci.

Po defaultu ko ima brojilo, osim ako dokaže da nema televizor!?:dontunderstand:

- - - - - - - - - -

n

Recimo da nema više Teorije i Prakse Socijalističkog Samoupravljanja,
ali je ostala Teorija i Praksa!?:rotf:

• Podržavam
Koliko puta treba da se napiše

Trenutna vlast je nesposobna bilo šta da učini, malo manje krade od one pre nje ali i oni kradu. Kako privredu nisu pokrenuli, niti su našli naivne da to učine, jedini izvor prihoda su im porezi, kazne, takse, provizije od izvršitelja, provizije za neke consalting usluge.... Nemaju smišljeno zarađen novac, ništa nisu napravili, prodali i zaradili.

I meni je 'Izvršitelj' zarad neplaćenih 1300 dinara naplatio 25000 dinara, sada se kao građanin interesujem je li platio porez na dobit, ali tu informaciju ne mogu da dobijem.

• Podržavam
Koliko puta treba da se napiše

Trenutna vlast je nesposobna bilo šta da učini, malo manje krade od one pre nje ali i oni kradu. Kako privredu nisu pokrenuli, niti su našli naivne da to učine, jedini izvor prihoda su im porezi, kazne, takse, provizije od izvršitelja, provizije za neke consalting usluge.... Nemaju smišljeno zarađen novac, ništa nisu napravili, prodali i zaradili.

I meni je 'Izvršitelj' zarad neplaćenih 1300 dinara naplatio 25000 dinara, sada se kao građanin interesujem je li platio porez na dobit, ali tu informaciju ne mogu da dobijem.

Ipak ima napretka: Još si živ!
Znaš onaj vic:
Na kongresu SK imao neki delegat pitanje:
Gde su nestali nofci za izgradnju autoputa?
Odgovor: Proverićemo i javiti na idućem sastanku!

Na idućem drugi delegat imao dva pitanja:
1) Gde su nestali nofci za izgradnju autoputa?
2) Gde je nestao onaj delegat što je prošli put to pitao!?:zcepanje:

Trenutna vlast je nesposobna bilo šta da učini, malo manje krade od one pre nje ali i oni kradu

Obzirom, šta imaju na raspolaganju ovi kradu više

Oni su mnogo agresivniji u zapošljavanju svojih fuksi i giliptera, od ds, iako i o njima mislim sve nagore, ali sns je ipak prostiji, bahatiji i gadniji. To je sve ista mafija. Pogledaj Gorana Vesića, pričalo se početkom 2000 ih, da se obogatio privatizacijom cementara, onda se pojavio , kao neki funcioner u zvezdi i sada kao gradski menadžer ....

Koga on u stvari zastupa i ko tu povlači poteze ? Ova zemlja je potpuno okupirana i uništena i dok, ne dočeka potpunu golgotu i pomor dobrog dela stanovništva, neće krenuti na bolje

Oni su mnogo agresivniji u zapošljavanju svojih fuksi i giliptera, od ds, iako i o njima mislim sve nagore, ali sns je ipak prostiji, bahatiji i gadniji. To je sve ista mafija. Pogledaj Gorana Vesića, pričalo se početkom 2000 ih, da se obogatio privatizacijom cementara, onda se pojavio , kao neki funcioner u zvezdi i sada kao gradski menadžer ....

Koga on u stvari zastupa i ko tu povlači poteze ? Ova zemlja je potpuno okupirana i uništena i dok, ne dočeka potpunu golgotu i pomor dobrog dela stanovništva, neće krenuti na bolje

Iskreno, pokušavam da pisanjem što je više ljude distanciram od političara, da ih shvate kao bagru lupeža, a ne da od njih stvaraju idole. Treba ih kritikovati, kad oni (političari) makar razmisle o kritikama - počeće da se razlikuju od bagre.

Za sada, kao i uvek, moje mišljenje je - političari su gola gomna koja dođu i prođu

Iskreno, pokušavam da pisanjem što je više ljude distanciram od političara, da ih shvate kao bagru lupeža, a ne da od njih stvaraju idole. Treba ih kritikovati, kad oni (političari) makar razmisle o kritikama - počeće da se razlikuju od bagre.

Za sada, kao i uvek, moje mišljenje je - političari su gola gomna koja dođu i prođu

Zaheb je što ti usput i život prođe!?:hvala:

spamujes, promasio si temu.

Back