Trazis da ti pisem ponovo ono sto je pisano par stranca unazd, vrati se lepo i vidi. Dobio si mnogo bolji prikaz od crteza, dobio si slike fosila dinosaurusa sa pticijim karakteristikama i ptica sa dinosauruskim, i to sa sve krilima i kandzama na njima u paketu, dobio si slike zivih zivotinja raznih rodova koje su prilagodjene sto duzem boravku u vazduhu(jedrenju) sto je ono sto su radili i preci ptica pre nego sto su postali vesti letaci, sto je odgovor na tvoje pitanje kako bi takva zivotinja mogla da se krece i hrani... dao sam ti ih kao foslni dokaz i kao zivi.
I koje tri generacije, sta ti pricas? Sta je krilo tetrapoda nego prednji ud tj. ono sto ti verovatno podrazumevas kao sapa. Krilo slepog misa je prilagodjena prednji ud i saka sa koznom membranom, krilo ptice je prednji ud obrastao perijem sa manje ili vise zakrzljala i srasla tri prsta koje su imali njihovi preci...
Ja ne zelim da odgovaram na pitanja na nivou dece predskolskog uzrasta jer ovo nije tema za to.
Da ti ponovim i utuvi u glavu, tvoja pitanja su tvoja predstava evolutivnog toka i nemam potrebu da ti dozvolim da me uvlacis u svoj film.
Pitao bih te dali mislis da moze biti bitne razlike u padavinama na udaljenosti od100m, 1km, 10km (pricamo o istim ili slicnim nadmorskim visinama)? Sta mislis ako se na vrhuncu susnog perioda suma smanjila duplo ili troduplo na nivou kontinenta, dali su sve sumske zivotinje mogle otici u taj sumoviti deo kontinenta?
Dobio sam priču da je nešto nastalo od nečeg drugog.
Kakve dokaze?
Samo priču, kao i uvek.
Postaviš sliku životinje sa već gotovom opnom izmedju udova i kažeš da je nastala od neke životinje sa šapom.
Kako je nastala?
Rodila se u sledećoj generaciji?
Ili je bilo nekih prelaznih oblika?
Kojih?
Kako izgledaju ti prelazni oblici?
Dalje...
Postoji drastična razlika izmedju životinja sa opnom i onih sa krilima.
Životinje sa opnom imaju normalne (gornje) udove i opnu koja ih spaja i koja služi za jedrenje.
Životinje sa krilimaju imaju udove koji su sastavni deo krila (odnosno, oni su krila), drugačiji su od standardnih udova, teško da mogu da posluže za bilo šta, osim za letenje.
Da li je od opne, u sledećoj generaciji, nastalo krilo?
Ili je bilo više prelaznih oblika?
Kojih?
Kako izgledaju?
Kako je jelo biće sa deformisanim gornjim udovima, u prelaznom periodu, dok su oni pretvarani u armaturu krila?
Kako je lovilo?
Ovo za promenu sredine....
"Sta mislis ako se"
A šta ti misliš "ako se" nije nikada tako nešto desilo?
Šta ćemo onda?
Šta znači to "ako se", ili "možda je" u nauci?
Šta znači "morali su se prilagoditi novonastaloj sredini"?
Kako izgleda proces "prilagodjavanja novonastaloj sredini"?
Poželiš da se prilagodiš - pa ti se to i desi?
Slučajno se potrefi da baš tebi, baš tada, baš na tom mestu, baš u takvim okolnostima -počne da se dešava promena na telu, koja će te prilagoditi novonastaloj sredini?
Ili će to morati da sačeka tvoj potomak?
A šta ćeš ti raditi dotle?
Živeti od vazduha?