PRINCEZA NA POKLON

Baš mi je žao :(:( Mnogo je bila slatka.

Možeš li da mi objasniš, nisam mnogo u toku, kako je mogla da dobije štenećak i pored vakcine? Jel to znači da je već bila zaražena pa je vakcina samo osabila imunitet, ili je vakcina bila suviše jaka za nju tako malu? :(

Vakcina je bila sa mrtvim virusima, vakcine sa zivim se vise ne koriste, kolko znam. Ali je ona vec bila zarazena, virus je bio u inkubaciji, a mi nismo znali, nismo mogli da znamo... Pa joj je vakcina ubrzala proces...

Zato je najbolje štencima, kada se ne zna, dati serum, pa posle dve nedelje vakcinu....duša mala, neka počiva u miru....srculence :(:(:(:sad2::sad2::sad2:

pa virus stenecaka...

Stenecak je virus srodan virusu gripa, i u XVIII veku je dosao iz Azije. Virus stenecaka ne moze da zarazi coveka, ali od njega boluju pas, vuk, hijena, lisica, lav, tiger, ris pa cak i bizon.

Virus prodire u organizam putem organa za varenje i disanje. Inkubacija traje nekoliko dana, a zatim se bolest prosiruje na ceo organizam.

Simptomi su : drhtanje, bezvoljnost, crvenilo ociju, kasalj, vrlo visoka temperatura-prema tome koji oblik stenecaka zahvati psa. Dobro je ako vlasnik pre nastupa ovih alarmnih simptoma odvede stene veterinaru da se imunizuje.

Back