Jednom godisnje obidjem nekolko reka kao rekreativni ribolovac .
Razlika u vodi prosle godine i ove je skoro katastrofalna .
Nije problem u klimatskim promenama .
Uzrokovana ljudskim nemarom ,izlivom kućne hemije i fekalija , mada ne kukam na državu , jer je ovde pitanje narodne i gradjanske nekulture i bezobrazluka , ali ipak država je nadležna za ekologiju .
To je nestranačko pitanje o kojem se moraju dogovoriti sve stranke isto .
Vozim se ja do Sokobanje i stanem u Aleksincu da odmorim i da prosetam, fino je tamo i kupim u prodavnicama nesto , bolje nego u banji , jer je gradic u izumiranju pa je poprilicno jeftino ono sto je za opstu postrosnju , sto se ne kvari puno a trosi puno...
I stojim ja tako pored mosta , tu je blizu velika prodavnica, a lepo popodne i malo malo pa me ljudi pitaju jel ovo put za Bovan..
14 pa do 17h , pitalo me je barem 10 njih..i sad meni cudno sto me pitaju toliko ljudi koji nikad nisu bili u Aleksincu...i pitam jednog od poslednjih , sta se desava jel ima neka manifestacija , koncert...
Ne , kaze, culi smo da su pocrkale ribe u jezeru i plivaju pa vozimo prikolicu i dva bureta da pokupimo kao hranu za svinje...
I stvarno voze prikolicu sa dva bureta neki jeftini auto..
Tako da kad ugine riba u Jezeru , cuje se sve do Nisa i dalje , i dolaze ljudi po 30 50 km da natovare crklu ribu za ishranu svojih svinja, koje ce naravno neko da pojede...
A u Jezeru nema otrovnih pritoka,nema nista osim planinskih recica, samo kanalizacija od vikendica i ljudi koji dodju na jezero da se kupaju...I neko od njih je uspeo da odradi opsti pomor ribe...
Eto 10 njih ili nek bude 9 njih je mene pitalo a ja samo stojim tu na klupicama kod mosta,...luftiram se...