Primitivizam

То што си рекла може да значи све и ништа.
Дај да појам осветлимо мало боље.

Примитивно значи једноставно,
кер иде улицом и кад му се припики он дигне ногу уз бандеру или зид.

Џо иде преријом и кад му се прикаки он се истовари ту, на лицином месту
(дакле исто ко онај кер)
Али кад Џо дође у град, то тако не иде - зашто ?

Зато што постоји цивилизација !
Ту се зна шта може кер а шта Џо !

Цивилизација долази од речи цивитис, што значи град.

Шта је град ?
То је место са много људи на малом простору.

Мораш да пазиш где пикиш и какиш, да то не би некоме сметало,
мораш да пазиш шта причаш да не добијеш батине,
мораш да платиш храну коју си "убрао" у продавници да те не би ухапсили за крађу !

Много тога мораш,
бити цивилизован се мора - нема никакве награде, али се лакше живи !

Сви смо ми примитивни у односу на оне који живе у већој гужви.
Koji to "mi"?
Ne moraš živeti u megapolisu, da bi bio civilizovan. Ljudi žive u divljini, pa to ne znači da su primitivni.
Osnove kulture i ponašanja uči svako od nas u porodici i školi, tako da je tu "prva borbena linija" odbrane od primitivizma.
Ofc,...kasnije i društvo koje na određeni način sankcioniše primitivizam ili mu daje "vetar u leđa".

...
Osnove kulture i ponašanja uči svako od nas u porodici i školi, tako da je tu "prva borbena linija" odbrane od primitivizma.
...

Каква одбрана од примитивизма, какви бакрачи !?
Нико ништа не би научио да не мора.

Објаснићу ти нивое примитивизма на следећи начин:
Човек се роди го,
али системом казни његово облачење је еволуирало од примитивног ка све софистициранијем !

- Го човек је био кажњен хладноћом па се обукао
- Обучени човек је био кажњен од непријатеља јер су га препознали по облачењу да није њихов.
Дакле сад почиње маскарада.
- Обучен човек у домицилној одори је био кажњен (непримећен) од супротног пола јер није довољно лепо био обучен
- Лепо обучени човек је био кажњен од лопова који га опљачкаше јер се лепим облачењем офирао да је богат

Сад испада да је најкултурнији просечно обучени домаћи човек, али не !
Он наилази на гомилу шминкера који га исмејаше због просечног одевања, те он испаде глуп и неинтересантан !
Опет казна и тако у круг !

Каква одбрана од примитивизма, какви бакрачи !?
Нико ништа не би научио да не мора.

Објаснићу ти нивое примитивизма на следећи начин:
Човек се роди го,
али системом казни његово облачење је еволуирало од примитивног ка све софистициранијем !

- Го човек је био кажњен хладноћом па се обукао
- Обучени човек је био кажњен од непријатеља јер су га препознали по облачењу да није њихов.
Дакле сад почиње маскарада.
- Обучен човек у домицилној одори је био кажњен (непримећен) од супротног пола јер није довољно лепо био обучен
- Лепо обучени човек је био кажњен од лопова који га опљачкаше јер се лепим облачењем офирао да је богат

Сад испада да је најкултурнији просечно обучени домаћи човек, али не !
Он наилази на гомилу шминкера који га исмејаше због просечног одевања, те он испаде глуп и неинтересантан !
Опет казна и тако у круг !
Niko nikoga ne primorava da živi u civilizaciji.
Možeš živeti napr. u šumi,...ukoliko sami tako izaberemo, pa slobodno možeš go trčati po šumi i drati se kol'ko 'oćeš!
To što živimo u svetu u kome se prate trendovi, jer se sve menja munjevitom brzinom je druga stvar.
Možda se u primitivnim sredinima, ljudi procenjuju po tome ko šta nosi ili vozi,...facat nije svuda tako. Mda,..ni to nije primitivizam po defoltu, nego snobizam. Kao totalno iluzorna pojava, kao da od dobro obučenog ,neće niko videti još bolje obučenog ili sa boljim automobilom (čovek u dobrom odelu i fensy vozilu, može jednako biti civilizovan ili primitivan). Ali čim progovori,...već vidiš koliko je sati! 😁

Poslednja izmena:
Prepoznajete li eskalaciju primitivizma u svakodnevnom životu i vašem okruženju?
Ne daj bože,...možda ste suočeni sa tom pojavom svakodnevno ili nemate mnogo "dodirnih tačaka".
Šta je po vama primitivizam, kako nastaje, da li se širi k'o zarazna bolest ili je to jednostavno nečije 'stanje duha".
Borite li se protiv primitivizma,... na koji način i koliko uspeha u tome imate?
posto je primitivizam agenda novog svetskog poretka, nije nam preostalo bas mnogo mogucnosti da se borimo protiv toga.

Primitivizam u Srbiji je posledica njene teške i krvave istorije.
Narod je na svojoj koži naučio da pristojnost, skromnost i lepo ponašanje ne donose hleb na sto. Mora da se gura, otima, grabi, pljuje, psuje, diže galama, optužuje lažno i udara ispod pojasa, parkira nepropisno i pritiska sirena barem pola minuta.

Jedan od najčešćih vidova primitivizma sa kojima se gotovo svakodnevno susrećem jeste nevoljnost ljudi koji idu trotoarom da se pomere u stranu tj. u svoj deo staze kako se ne bismo sudarili. Staro i mlado, muško i žensko, deca, srednjoškolci, odrasli, penzioneri. Više verbalnih okršaja do sada. Iznenađeni što im se nisam sklonio.
Hahahaha, ''opravdanje'' dostojno pasica i slicne bagre koja Narod DobriTM smatra svetinjom i kojoj su krivi iskljucivo oni drugi.

Beograd nikad gori, primitivci na sve strane. Dosli cobani u Beograd i tacno vidis kako ne znaju, ne umeju i NECE da se pristojno ponasaju.
Rasli na drvetu i kamenu s kozjnim brabonjcima i to je nepromostiva razlika.
Evo primer od danas. Stanem ja na pumpu da proverim pritisak u gumama, i dodje covek koji tu radi i onako bas sa voljom uzme da mi to namesta.
Komuniciramo, smejemo se, covek stariji moze otac da mi bude maltene. Pumpa velika i ima i drugih radnika.
I dolazi jedan primerak cobanina seljaka i prilazi i kaze prvo njemu hajdete pozurite treba nesto da mi pogledate a meni kaze a "kako to da ti ne znas da nampumpas gumu?" Ja ga pogledam a on opet onako bas drsko i sa naglaaaaskom "cudi me da ti ne znas da napumpas gumu"
Ja ga na to pitam "jel ste vi zaduzeni to da me pitate?" a on "ma ne nego eto sloboda govora"
Dakle cobancina pod slobodom govora to podrazumeva.
Ja se okrenem vise ka njemu, i pitam ga a zasto imas to oko vrata? (imao je naravno brojanicu da ti istera oci) bas mi se ne svidja to sto nosis, i kazem jao koliko si ruzan odmakni se od mene.
Ovaj pumpadzija zavrsio bio i prodje pored mene i kaze e vala neka si mu rekla i to sa sirokim osmehom. Njima radnicima je zabranjeno da ulaze u dijalog s budalama pa mu ocigledno bilo drago sto sam ovome rekla kako sam rekla.
Sta sve cobani sebi dozvoljavaju. Prestrasno.

Beograd nikad gori, primitivci na sve strane. Dosli cobani u Beograd i tacno vidis kako ne znaju, ne umeju i NECE da se pristojno ponasaju.
Evo primer od danas. Stanem ja na pumpu da proverim pritisak u gumama, i dodje covek koji tu radi i onako bas sa voljom uzme da mi to namesta.
Komuniciramo, smejemo se, covek stariji moze otac da mi bude maltene. Pumpa velika i ima i drugih radnika.
I dolazi jedan primerak cobanina seljaka i prilazi i kaze prvo njemu hajdete pozurite treba nesto da mi pogledate a meni kaze a "kako to da ti ne znas da nampumpas gumu?" Ja ga pogledam a on opet onako bas drsko i sa naglaaaaskom "cudi me da ti ne znas da napumpas gumu"
Ja ga na to pitam "jel ste vi zaduzeni to da me pitate?" a on "ma ne nego eto sloboda govora"
Ja se okrenem vise ka njemu, i pitam ga a zasto imas to oko vrata? (imao je naravno brojanicu da ti istera oci) bas mi se ne svidja to sto nosis, i kazem jao koliko si ruzan odmakni se od mene.
Ovaj pumpadzija zavrsio bio i prodje pored mene i kaze e vala neka si mu rekla i to sa sirokim osmehom. Njima radnicima je zabranjeno da ulaze u dijalog s budalama pa mu ocigledno bilo drago sto sam ovome rekla kako sam rekla.
Da, dobro si se izreklamirala ovde

Samo određeni Nije se desilo vajb i dalje egzistira

A zašto si se spustila na njegov nivo i doprinela uvećanju primitivnosti u beogradskoj sredini?
Zar ti kao autentična građanka - Beograđanka ne bi trebalo da pokažeš neke manire?
Da ga kultivišeš?

A zašto si se spustila na njegov nivo i doprinela uvećanju primitivnosti u beogradskoj sredini?
Zar ti kao autentična građanka - Beograđanka ne bi trebalo da pokažeš neke manire?
Da ga kultivišeš?
A ne. To ne postoji. Previse ih je a mi nemamo snage "da ih prevaspitavamo", sustina je u tome da ih je previse. Da ne pricamo o tome da je u njihovim rukama moc, da sede na vaznim polozajima i odatle diktiraju sve.
Tako da je licni plan minoran i nebitan. Oni su sila jer vladaju.
Samo sam ga iskomentarisala u lice da je ruzan i da mi se ne svidja to sto nosi, on nije to ocekivao. Verovatno je ocikivao da spustim glavu i odcutim, prevrnem ocima ili tako nesto.

A ne. To ne postoji. Previse ih je a mi nemamo snage "da ih prevaspitavamo", sustina je u tome da ih je previse. Da ne pricamo o tome da je u njihovim rukama moc, da sede na vaznim polozajima i odatle diktiraju sve.
Tako da je licni plan minoran i nebitan. Oni su sila jer vladaju.
Samo sam ga iskomentarisala u lice da je ruzan i da mi se ne svidja to sto nosi, on nije to ocekivao. Verovatno je ocikivao da spustim glavu i odcutim, prevrnem ocima ili tako nesto.
Cilj je vladati samim sobom.
Ako te primitivac spusti na svoj nivo, onda te je i pobedio.
To što nije reagovao nakon tvog komentara, može da znači da je bio zatečen količinom tvog primitivizma.

Da ga kultivišeš?
Ta kultivacija treba da ide odozgo a ne odozdo. Dokle god oni i njemu slicni, sede na direktorskim polozajima i na taj nacin formiraju atmosferu u firmama pa i sire, a to se preliva na drustvo, dokle god je man stream zadruga, nema nista od toga da pojedinci "kultivisu".
Mi smo nemocni. Moc je u njihovim rukama, moc je u medijima. I to je tako.

Cilj je vladati samim sobom.
Ako te primitivac spusti na svoj nivo, onda te je i pobedio.
To što nije reagovao nakon tvog komentara, može da znači da je bio zatečen količinom tvog primitivizma.
U pravu si na neki nacin, ali i ne.
Mene je njegov postupak zgrozio, ali zgrozio. A onda vratim.
If you stress me, I will stress you. moj moto svuda i u svemu.
i nemam nameru da to menjam, cak sta vise.
Zasto bi on bio postedjen nerviranja? a to ne sigurno.

Ta kultivacija treba da ide odozgo a ne odozdo. Dokle god oni i njemu slicni, sede na direktorskim polozajima i na taj nacin formiraju atmosferu u firmama pa i sire, a to se preliva na drustvo, dokle god je man stream zadruga, nema nista od toga da pojedinci "kultivisu".
Mi smo nemocni. Moc je u njihovim rukama, moc je u medijima. I to je tako.
Rijaliti program nije stiglao od naših primitivaca.
To su izmislili belosvetski primitivci, a Zadruga je naša verzija.
Moć nije u njihovim rukama.
Nemoć se ogleda jedino kod onih koji ne žele da pritisnu dugme i promene TV program.

Rijaliti program nije stiglao od naših primitivaca.
To su izmislili belosvetski primitivci, a Zadruga je naša verzija.
Moć nije u njihovim rukama.
Nemoć se ogleda jedino kod onih koji ne žele da pritisnu dugme i promene TV program.
Moc jeste nazalost u rukama primitivaca, sve sam sljam na direktroskim mestima i vaznim pozicijama.
Moc jeste u medijima oduvek bila.
To sto neko ne menja kanal ne utice na cinjenicu da horde idiota gledaju te gluposti, pa da to ima odjeka sutra i na ulici i u maxiju itd.
Normalna drustva jako vode racuna o medijima. Nase ne. I ne nastavljaj se jer ocigledno imamo suprotna misljenja a mrzi me da se dalje rasprljavam.

Kosovo ode u UN, Vojvodina ce se isto otcepiti, sve zahvaljujuci srpskoj politici.
Kad smo bili u sfrj od nas su svi pobegli. Na kraju cemo stvarno stati ispod jedne sljive.
Nismo za drzavu i to je fakat.

Back