Primeri i dijagnoze psihičkih poremećaja i bolesti

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Otvaram ovu temu kako bi videli na delu i u praksi kako izgledaju simptomi i posledice nekih psihickih poremecaja i bolesti ljudi u nasem okruzenju....

Videcete iz prve ruke kako to izgleda, kako osobe opisuju svoja stanja, kakve dijagnoze su dobili od strucnih lica itd....

U navodjenu primera navoditi iskljucivo digitalne preuzete sa neta ili svoije licne do slovca tacno prekucane A NIKAO REKLA KAZALA I STA STE CULI OD RADIO MILEVE JER ONDA TEMA GUBI NAUCNI - OBRZOVNI ZNACAJ...

NE koristiti imena i prezimena pacijenata jer nije lepo :mrgreen:

Ova tema ima za cilj obrazovanje u ovoj oblasti a nikako ismevanje ovih ljudi koji vec imaju problem i ne treba im nov, a zna se kakva je ovo sredina....

Ako se u tekstovima jave neka imena i prezimena promenite ih....

PAZNJA - u spojleru se nalazi dijagnoza! Ko zeli da se igra "psiholoskog detektiva" moze da procita tekst i da vezba mozdane vijuge razmisljajuci o kom poremecaju/bolesti se moze raditi.....bRu zLi vam je to namerno sakrio kako bi ova tema dobila i mali kreativno-istrazivacki karakter...:mrgreen::bye:

Spadam među one ljude koji teško boluju od socijalne fobije. Ne znam da li je kod svih ljudi takav postepen razvoj strahova ili postoje razni slučajevi u zavisnosti od čoveka. Meni se prvi strah pojavio u blagom obliku pre deset godina i to na kolegijumu gde sam svakoga dana pred oko dvadeset ljudi pa ponekad i više iznosila svoje predloge vezane za proizvodnju u fabrici gde sam bila šef i morala svakodnevno usmeno da odgovaram direktoru za sve što se uradi u mojoj oblasti i to pred svojim kolegama. Uhvatio me neki blagi strah i jeza pa sam jednom čak i pocrvenela i glas mi je podrhtavao tako da su prisutni to primetili, ali nakon toga više mi se nikad nije takvo osećanje javljalo na javnim nastupima. Rekla sam tada sebi, pa čega se bojim i oni su ljudi kao i ja i imaju sve ljudske osobine, u ostalom možda se i oni boje i tako sam i zaboravila na taj problem i bila veoma uspešan rukovodilac. Bila sam puna samopouzdanja, nije me bilo strah skoro ničega. Išla sam na službena putovanja sama bez straha živela sam sama, i onda moja firma se raspala ostala sam bez posla. Nakon perioda koji nisam radila, a to je jedno četiri godine, uhvatili su me strašni psihički problemi koji se odnose na fobije. Ne samo da me je sada strah da javno nešto kažem nego me je strah svega. Strah me je da izađem na ulicu sama, nemam koncentraciju, strah me je da mi ne dođu gosti, strah me je da odem u banku ili poštu, ne mogu da živim na četvrtom spratu pa smo se preselili u prizemnu kuću iz koje me je strah da izađem. Ne smem da idem na roditeljski sastanak i ne smem da se odvojim od supruga. I tako da ne pišem više čega me je sve strah i šta je sve učinio strah u mom životu i koliko bi bolje i kvalitetnije živela bez straha. Išla sam kod lekara, neuropsihijatra i dijagnoza je bila
anksiozno depresivna slika sa paničnim napadima bez otuđenja od realnosti.
Pila sam lekove koji su mi bili prepisani, i lečila se godinu dana. Lekovi mi nisu mnogo pomogli, samo mi se spavalo i po nekad mi je bilo teško od njih pa mi je lekar dodavao i izbacivao i kombinovao razne terapije. I bude malo bolje pa opet po starom tako da zaista ne znam šta ću sa sobom. Noću kad suprug i dete spavaju ja plačem i pitam samu sebe, šta je to sa mnom, gde grešim jer je nepodnošljivo verujte mi. I šta da Vam kažem trudim se da moja porodica to ne oseti i uspevam u tome, dobra sam majka puno njih to komentariše. Imam sreću da me suprug u svemu podržava i pomaže mi da se izborim sa samom sobom takoreći, i ono što mi najviše znači i puno mi snage daje to je moje dete koje me gura napred jer ono je moj život i sva sreća, pa zbog njega pokušavam i mučim se da prevaziđem sve te strahove i nadam se da ću uspeti iako puno puta pokleknem i kažem, ne znam šta više da radim ja volim da živim, volim život a strah me ograničava, i onda naiđem na netu sasvim slučajno, da se o fobijama diskutuje i da to nije strano, da se mnogo ljudi bori sa time pa nekako dobijem neku novu volju i nadu da krenem ispočetka.

ne pravi se pametan (svi znamo da nisi) nego uradi to što sam ti rekla ako misliš da ti tema zaživi. zasad vidim samo da smaraš...
sochildish.gif
:lol:

ne pravi se pametan (svi znamo da nisi) nego uradi to što sam ti rekla ako misliš da ti tema zaživi. zasad vidim samo da smaraš...
sochildish.gif
:lol:

A koji to SVI ?
Sto mrzim tako kada neko upotrebljava neke filozofske i logicke naucne termine koji su uzasno kempleksi a ne razume znacenja SVI niko NEKI npr......

KOJI TO SVI ZNAJU DA NISAM??

Testovi i postignuca u mom zivotu kazu da jesam...i to obejktivno kazem iako sam veoma skroman....A ti sto si isfrustrirana jezicarska k u c k a to je tvoj problem....I ovo ti kazem mrtav hladan a ne izneriran i u afektu.....Ima da nayebe ko te ozeni - sve mozes da imas ali dzaba kada si jezicara do bola, svadjalica, dzangrizava na PMS-u 365 dana i KADA UVEK GLEDAS DA TVOJA BUDE ZADNJA...
Od toga nema nista gore u zivotu......JEl vidis ti da ja po neki put odgovaram teko posle dan dva tri....U 80% slucajeva sam te pustio da zadnja posaljes poruku itd jer ti stavljam stalno onu sliku - Rapspravljanje na internetu - Mozda i pobedis ali ces i dalje biti retardiran....Ali ti i dalje teras i trudis se da budes prva tj zadnja na specijalnoj olimpijadi hahhaha......Mozda se stvarno zamislim i odem da cackam po opcijama i stavim te na IGNORE

JEsam skroman...Stvarno...Za onoliko koliko sam postigao u zivotu i sta sve znam da radim jesam skroman....Evo bas sam skoro dobio kritike kada sam pokusao da se prebacim na drugi posao (tj da napredujem u karijeri za stepenik vise :-) ) - kritike su bile - izrazito skroman, nenametljiv i jos nesto zaboravio sam....

Ali kada te neki NIKOGOVIC proziva i pise da NISTA (suprotno od nesto i sve) ne znas onda moras da se spustis na taj nivo I DA DOKAZUJES KO SI I STA SI I BUKVALNO DA SE HVALISAS...nEMA DRUGOG NACINA ALI NI TO NE VREDI PUNO JER SVI SU PREKO FORUMA SVE NAJ SUPER.....Meni je bitno da sam to u realnosti a da li ces ti da mi verujes na forumu i kakvo ces misljenje da imas o meni BAS ME ZABOLE DOOPE....

imaš kompleks manje vrednosti koji pokušavaš da sakriješ agresivnošću.

ne brini ti, ne treba da odgovaraš umesto mene. umem i ja lepo da odgovorim na postavljeno pitanje.

i umesto što se raspravljaš sad i spamuješ sopstvenu temu, mogao si lepo da daš primer,
i da pustiš ljude da daju neke odgovore šta misle da je.

Ne ke njaj i ne izigravaj psihologa gledajuci 3 americka klise filma
Dalje, kakav komplex nize vrednosti? Zasto je nastao?
Odkuda ti znas da sam ja agrsivan?
A ti kao nisi agresivna? Skoro na jednom postu sam samo napisao za tebe - Strucnjak! I kokokoko-da i to je sve od pezorativnog a ti si zatim napisala 25 puta duzi post i izvrejdla me sa 15 reci...

PO TVOJOJ TEORIJI IZ AMERICKIH FILMOVA REKLO BI SE DA SI TI AGRESIVNA I DA IMAS KOMPLEX NIZE VREDNOSTI.....PLUS DA NE NAPOMINJEM DA SI MI UVEK ALI U 100% SLUCAJEVA VRATILA SVAKI POST TJ "nisi ostala duzna"

Tvoji argumenti su kontradikcija samoj sebi....

p.s.Ne brini se ti za "moju " temu, ne koristi ARGUMENTE AD HIMINEME, ja je mogu i izbrisati i ugasiti ako hocu, nastavicu za sada da ti odgovaram ali cu te naravno pustiti na kraju da posaljes zadnja prst u oko odgovor, jer ludom ne mozes dokazati da je lud....Dobices jos jednu medalju sa specijalne olimpijade hahaaha

moja priroda je takva da nikom ne ostajem dužna. da si bolje izanalizirao moju ličnost,
možda bi i shvatio bar deo onoga šta pišem. ali ne dozvoljava ti to agresivni nastup i ponos.
slobodno radi šta hoćeš sa temom, nije moja briga, a još manje je tvoja briga da li ću poslednja da ti odgovorim i šta.
dakle, nemoj da glumiš nekog umišljenog intelektualca, nego pokaži koliko si stvarno inteligentan.
iz svačijeg posta se da zaključiti ponešto od osobina onoga koji piše, a ja da sam uočila iole ne znam kakvu inteligenciju
kod tebe (a i znanje) rekla bih ti to, jer ne patim od istog komplexa kao i ti.

moja priroda je takva da nikom ne ostajem dužna. da si bolje izanalizirao moju ličnost,
možda bi i shvatio bar deo onoga šta pišem. ali ne dozvoljava ti to agresivni nastup i ponos.
slobodno radi šta hoćeš sa temom, nije moja briga, a još manje je tvoja briga da li ću poslednja da ti odgovorim i šta.
dakle, nemoj da glumiš nekog umišljenog intelektualca, nego pokaži koliko si stvarno inteligentan.
iz svačijeg posta se da zaključiti ponešto od osobina onoga koji piše, a ja da sam uočila iole ne znam kakvu inteligenciju
kod tebe (a i znanje) rekla bih ti to, jer ne patim od istog komplexa kao i ti.

Opet pravi sbudalu od sebe....

, a ja da sam uočila iole ne znam kakvu inteligenciju
kod tebe (a i znanje) rekla bih ti to, jer ne patim od istog komplexa kao i ti

Pa naravno da ne mozes da uocis "ne znam kakvu inteligenciju" ! Sta si ti IQ detektor ala Milan Tarot?
Daj prijavi se da radis na testiranju ljudi a ne da im dele one IQ testove primenjene psihologije i da se muce ljudi da ih rade i da budu pod stresom....Nego neka dodju ovde na forum da im ti "uocis ne znam kakvu IQ" :roll::hahaha::rotf::hahaha:

nego pokaži koliko si stvarno inteligentan.

Opet ispala....Zasto bi neo pokazivao koliko je inteligentan? :dontunderstand::roll: :roll:

Kad bi imala dve blage veze znala bi da IQ i obrazovanje su 2 odojene kategorije..
IQ se dokazuje iskljucivo na testovima koji su napravljeni od strane strucnjaka primenjene psihologije....

komplexa

Je l' ti provaljujes da samo ovaj termin frljas i znas (a ustvari ne znas tacnije receno) u zadnjih tvojih 1000 postova? Drugi termin je agresivnost ali njega i ne moramo da racunamo kao neki usko strucni termin....

Idi na Psiholoski recnik temu koju sam otvorio pa nauci neki novi termin malo eto ti ideje kako jos mozes da me vredjas :roll::roll::roll::hahaha:

Ovo komplexi, komplexi pricaju babe koje cuvaju ovce i nista drugo nisu cule iz sveta psihologije.... (primer je metaforicke prirode bez namere da se uvrede babe - sta vise pametnije su od Saint, a ako i nisu onda bar nisu na PMS-u 265 dana :hahaha:)

oK POBEDILA SI EVO TI OPET PEHAR

ArguingInternetSpecialOlympics1.jpg

Ja sada moram da idem (od razgovora sa tobom a tab ce ostati na browsweru tak da ti i tanatos ne morate izvlaciti glupe zakljucke i biti psihoanaliticari, mada moram da priznam zabavljate me sa teorijama zavere, popularniji sam od JK a za to treba veliki IQ da napravis da se toliko budala bavi tobom...kao sto se budale bave zivotom JK ahha)

Back