Prilagodljivost;

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje mishljenje o temi...Covek kroz godine je evoluirao.Naborala mu se kora velikog mozga,oformio reci,napravio kuce,da ne duzim dalje.....Pokazao se kao vrlo prilagodljiv....Pada kisa,duva vetar,pece sunce,zavuce se negde.....Tako da kad bi covek ziveo na Marsu ili bilo gde gde su uslovi iole prihvatljvi njegovo telo bi se kroz godine promenilo...mozda bi mu izrastao rep iz repne kosti otkud znam....ali verovatno bi se telo i duh prilagodili tezinskim uslova na Marsu...ko zna sta bi bilo.....moze samo da se pretpostavlja...

Znači, i sa psihološke strane bismo se prilagodili, međutim - svaki čovek bi to nazvao degradacijom... Mutacijom... Itd...
A pitanje je da li smo mi sad mutanti?
Ko može da kaže kakav život obezbeđuje neku apsolutnu "ispoljenost", tj. najrealniju pojavu onoga što jesmo?
Jer mi, zaboga, ne znamo šta smo... :confused:
Ovo sad može da ide u onu Patkovu priču o homoseksualnim porodicama...
Bezveze, ali ima logike... Neke.

Tegularijus:
Kad se već ispovedamo... Ja sam im čupao noge. A posle mi je bilo baš žao. :(
Ma nisi ih čupao, kad skakavca uhvatiš za jednu od dve "glavne" noge, on se od nje odvoji... To mu dođe kao neka odbrana od grabljivaca, ljudi...
Da li si svestan sad da si osećao toliku krivicu uzalud? :lol:
:wink:

to se dešava i sa repom od guštera - izraste mu drugi, bez brige ;)
nego, ja sam pakovala leptire i ose pod staklenu čašu :P
i posipala solju puževe golaže i gledala kako cvrče i uvijaju se :mrgreen:
i od glista i maćuhica pravila ručak (isitniš, pomešaš, poslužiš :mrgreen: )
šta to, dakle, govori o poreklu čoveka? :lol:

Lexa:
kad skakavca uhvatiš za jednu od dve "glavne" noge, on se od nje odvoji... To mu dođe kao neka odbrana od grabljivaca, ljudi...
Da li si svestan sad da si osećao toliku krivicu uzalud? :lol:
:wink:

uh, sad mi je laknulo... :)
Ali nisam bas ubedjen u to da skakavci tako lako daju glavne noge. Za gusterov rep nema dileme.
Uzgred, prilicno je mucan prizor skakavac bez jedne glavne noge...

Back