prilagodljivost

• Začetnik teme Začetnik teme Fixa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
veza ne moze da se ostvaruje kada jedna strana "spusta lopte"
to mora da bude obostrano
prilagodjavanje u vezi, ide obostrano
bas zato sto su ljudi razliciti
inace to nije veza, nema kompromisa, vec cist interes, da li je sex ili je neko vise zagrejan nije bitno
poenta je da je bolje ici dalje nego sebe produbljivati nekim odnosom ako ta osoba nije ono sto je nama potrebno

pa u ovoj temi nije obostrano. imaš situaciju koja je takva i takva, take it or leave it.
dakle ti se prilagođavaš i spuštaš loptu i svoje potrebe na onaj nivo koji parter tvoj može da ti pruži, a da ti i dalje bude lepo.
evo na banalnom primeru da objasnim. tvoja potreba je da se vidite češće, a on to ne može jer recimo radi 6 meseci u australiji
znači u pitanju je prilagodljivost prema partneru, koji ne može da ispuni tvoje potrebe do kraja, ali ih opet može ispuniti u onoj
meri da i ti budeš zadovoljna ako spustiš loptu.

pa u ovoj temi nije obostrano. imaš situaciju koja je takva i takva, take it or leave it.
dakle ti se prilagođavaš i spuštaš loptu i svoje potrebe na onaj nivo koji parter tvoj može da ti pruži, a da ti i dalje bude lepo.
evo na banalnom primeru da objasnim. tvoja potreba je da se vidite češće, a on to ne može jer recimo radi 6 meseci u australiji
znači u pitanju je prilagodljivost prema partneru, koji ne može da ispuni tvoje potrebe do kraja, ali ih opet može ispuniti u onoj

tako meni jedna bivsa riba rece...il zeni il ima ko oce
el ima...ima...e pa nek vam je sa srecom,moj ti usput i ti na njemu...
eto...oblik prilagodjavanja :lol:

Pa ne znam sad jel tu situaciju navodis kao primjer ili si ti upravo u takvoj situaciji.
Očito da je u pitanju neka viša sila, znaci ne mozes reci da je nesto do nje, kao što nije ni do tebe.
Ipak, te veze na daljinu, vidjanje jednom u pola godine ili koliko vec, ne donose nista dobro.
Znas kako se kaze: "Daleko od ociju daleko od srca".
Možda to ispocetka ne djeluje tako, ali kako vrijeme odmice, covjek shvati da to nije ono "pravo".
Susrete uživo, šetanje, zezancija, ne može nadomjestiti ni skype ni bilo što slicno tome.

I najvece ljubavi su u takvim slucajevima tesko opstajale.

sad na primer desi vam se situacija da nekog volite i želite više nego taj neko vas. recimo nije ni klasična sex šema, al' nije ni klasična veza nego nešto između. i lepo je. i sad u tom odnosu vi znači morate da se prilagođavate na onaj nivo na koji partner želi, da bi ta kombinacija funkcionisala.

pitanje: koliko ste prilagodljivi u takvim odnosima, koliko uspevate da se obuzdavate, da li bi to uopšte uradili. da li su vaša osećanja i želje za tom osbom dovoljan motiv da "spustite loptu". da li bi mogli da furate taj fazon.

zašto da
zašto ne

:mrgreen:

Svaka veza traži prilagodjavanje i ako je to u granicama normale onda ok. Ali ako ja u tom prilagodjavanju počinjem da se gubim i to više nisam ja, takva veza mi ne treba jer bi kad tad pukla.

Pa ne znam sad jel tu situaciju navodis kao primjer ili si ti upravo u takvoj situaciji.
Očito da je u pitanju neka viša sila, znaci ne mozes reci da je nesto do nje, kao što nije ni do tebe.
Ipak, te veze na daljinu, vidjanje jednom u pola godine ili koliko vec, ne donose nista dobro.
Znas kako se kaze: "Daleko od ociju daleko od srca".
Možda to ispocetka ne djeluje tako, ali kako vrijeme odmice, covjek shvati da to nije ono "pravo".
Susrete uživo, šetanje, zezancija, ne može nadomjestiti ni skype ni bilo što slicno tome.

I najvece ljubavi su u takvim slucajevima tesko opstajale.

ma to je bio samo primer, suština je da ne možeš da dobiješ ono koliko tebi treba,
pa se prilagođvaš da bi dobio ono što možeš, a da ti i dalje bude lepo u tom odnosu.

ma to je bio samo primer, suština je da ne možeš da dobiješ ono koliko tebi treba,
pa se prilagođvaš da bi dobio ono što možeš, a da ti i dalje bude lepo u tom odnosu.

Pa ne znam što onda pitaš nas, ako si ti već odlucio da se prilagodis.

A ako ces iskreno, kada bi naveo konkrentno o cemu je rijec, vise bi ljudi mogli da pomognu, ovako samo nagadjamo i pisemo generalno.
Ovisno o kakvim se situacijama radi, ne vrijedi za svaku isto rjesenje.

Al kako god, ti znas o cemu je rijec, nemoj samo da u tom žaru prilagodjavanja, izvuces deblji kraj i ispadnes budala.
A vjeruj, žene znaju napraviti budalu od covjeka, poigravat se, a da ni ne primijetis.

Sretno !! :ok:

Pa ne znam što onda pitaš nas, ako si ti već odlucio da se prilagodis.

A ako ces iskreno, kada bi naveo konkrentno o cemu je rijec, vise bi ljudi mogli da pomognu, ovako samo nagadjamo i pisemo generalno.
Ovisno o kakvim se situacijama radi, ne vrijedi za svaku isto rjesenje.

Al kako god, ti znas o cemu je rijec, nemoj samo da u tom žaru prilagodjavanja, izvuces deblji kraj i ispadnes budala.
A vjeruj, žene znaju napraviti budalu od covjeka, poigravat se, a da ni ne primijetis.

Sretno !! :ok:

nisam to napisao,
napisao sam kao pretpostavku i prvi post i ostale postove. i pitao za vaša mišljenja i iskustva

zavisno od situacije do situacije
za neke stvari pravim kompromis i prilagodjavam se
za neke stvari sam iskljuciva
kazem, prilagodjavas se stvarima koje su od bitnog znacaja za sam odnos, do granice koju sam odredjujes
sve ostalo nije bitano

ne dozvoljavaj na drugoj temi :P ovde je u pitanju prilagođavanje,
a prilagđavanje ne znači rezervno rešenje, prelaznu fazu itd.
može da bude, ali na ovoj temi nije.

dobro... :) vezano za temu, ne bih se prilagodjavao, ako joj u startu lepo nisam stavio do znanja sta i kako ocekujem, jer sam joj time ostavio otvoren prostor za njenu manipulaciju i leranje odnosom... :P

sad na primer desi vam se situacija da nekog volite i želite više nego taj neko vas. recimo nije ni klasična sex šema, al' nije ni klasična veza nego nešto između. i lepo je. i sad u tom odnosu vi znači morate da se prilagođavate na onaj nivo na koji partner želi, da bi ta kombinacija funkcionisala.

pitanje: koliko ste prilagodljivi u takvim odnosima, koliko uspevate da se obuzdavate, da li bi to uopšte uradili. da li su vaša osećanja i želje za tom osbom dovoljan motiv da "spustite loptu". da li bi mogli da furate taj fazon.

zašto da
zašto ne

šema, kombinacija... su dogovor.
zamisli da hodaš po tepihu koji ima žute i plave štrafte i kombinacija podrazumeva da hodaš samo po žutim ali one su toliko tanke i meandriraju da moraš da budeš vrli akrobata emotivnog invaliditeta da bi ih savladao i ispoštovao dogovor.
ponekad je možda dovoljno da budeš tek realističan i skopčaš da ništa više od poluveze neće izniknuti otuda. zbog nekih spoljnih uticaja možda. viša sila, neka nepromenljiva crna konstanta.

ALI
ma koliko ti sober bio:

ne možeš stanje uma/duše prilagođavati.
niti ga isplanirati
možda ga možeš kriti, ja ne znam o tome.

ovo što si ti naveo nije sex šema, više je tipičan primer nesporazuma. nije namerno, tu nema krivice ni ljutnje.
ali takva je ljubav...bila ona i jednosmerna - ljubav dođe nehotično nesmišljeno.

zašto da
zašto ne

uspeva mi da se prilagodim i spustim kriterijume na svaki nivo zarad visih ciljeva

šema, kombinacija... su dogovor.
zamisli da hodaš po tepihu koji ima žute i plave štrafte i kombinacija podrazumeva da hodaš samo po žutim ali one su toliko tanke i meandriraju da moraš da budeš vrli akrobata emotivnog invaliditeta da bi ih savladao i ispoštovao dogovor.
ponekad je možda dovoljno da budeš tek realističan i skopčaš da ništa više od poluveze neće izniknuti otuda. zbog nekih spoljnih uticaja možda. viša sila, neka nepromenljiva crna konstanta.

ALI
ma koliko ti sober bio:

ne možeš stanje uma/duše prilagođavati.
niti ga isplanirati
možda ga možeš kriti, ja ne znam o tome.

ovo što si ti naveo nije sex šema, više je tipičan primer nesporazuma. nije namerno, tu nema krivice ni ljutnje.
ali takva je ljubav...bila ona i jednosmerna - ljubav dođe nehotično nesmišljeno.

:bljak:

Back