prilagodljivost

• Začetnik teme Začetnik teme Fixa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fixa

Veoma poznat
Poruka
12.766
sad na primer desi vam se situacija da nekog volite i želite više nego taj neko vas. recimo nije ni klasična sex šema, al' nije ni klasična veza nego nešto između. i lepo je. i sad u tom odnosu vi znači morate da se prilagođavate na onaj nivo na koji partner želi, da bi ta kombinacija funkcionisala.

pitanje: koliko ste prilagodljivi u takvim odnosima, koliko uspevate da se obuzdavate, da li bi to uopšte uradili. da li su vaša osećanja i želje za tom osbom dovoljan motiv da "spustite loptu". da li bi mogli da furate taj fazon.

zašto da
zašto ne

:mrgreen:

Pa ovisi, ako je u pitanju neka dobra mačka, nije lose ni pogeti glavu. Ali i to treba biti u granicama normale, a ne dopustiti da neko od tebe pravi budalu.
Koliko god da je covjeku do nekog stalo, najvise treba da mu je stalo do samog sebe.

sad na primer desi vam se situacija da nekog volite i želite više nego taj neko vas. recimo nije ni klasična sex šema, al' nije ni klasična veza nego nešto između. i lepo je. i sad u tom odnosu vi znači morate da se prilagođavate na onaj nivo na koji partner želi, da bi ta kombinacija funkcionisala.

pitanje: koliko ste prilagodljivi u takvim odnosima, koliko uspevate da se obuzdavate, da li bi to uopšte uradili. da li su vaša osećanja i želje za tom osbom dovoljan motiv da "spustite loptu". da li bi mogli da furate taj fazon.

zašto da
zašto ne

zavisi samo od granice kojoj se moram prilagoditi
da, samo ako je krucijalno za sam odnos a do mene je i ako to ima neku perspektivu
na manje ne pristajem, ostalo spada u zavaravanje

zivot se bazira na kompromisima...ne iskljucivosti

pa jesu kompromisi u svim odnosima poželjni,
ali ovde se radi o tome da ti parnterka iz nekih razloga ne može pružiti ono što tebi treba, ali bi ti ipak mogla pružiti nešto
i pretpostavljamo da bi to nešto bilo lepo, ako bi se ti prilagodio njoj. znači tema je prilagođavanje, a ne kompromis.

ali ovde se radi o tome da ti parnterka iz nekih razloga ne može pružiti ono što tebi treba, ali bi ti ipak mogla pružiti nešto
i pretpostavljamo da bi to nešto bilo lepo, ako bi se ti prilagodio njoj. znači tema je prilagođavanje, a ne kompromis.

ako ti ne moze pruziti ono sto je tebi potrebno, kad tad ce to preci u tvoje nezadovoljstvo
ides dalje i naicices na nekog ko ti vise odgovara

dakle u tom slucaju NE

zašto da
zašto ne

Jednom sam bio prilagodljiv u vezi, i nikada vise. Tvoje prilagodjavanje moze posle nekog vremena da predje u naviku, i da se stalno ocekuje.Sve vise i vise.

Jednom sam bio prilagodljiv u vezi, i nikada vise. Tvoje prilagodjavanje moze posle nekog vremena da predje u naviku, i da se stalno ocekuje.Sve vise i vise.

Koliko sam mogao zakljuciti ovdje se radi o vezi bez obaveza. Tipa ona ce ici tulumariti, raditi sta hoce, on je ne smije nista pitati, niti joj bilo šta zamjeriti, a ona ce mozda u medjuvremenu s nekim jos da se kresne, i povremeno dat ce i njemu da je kresne, al da niko ne zna.

Moj prvi post govori u prilog tome. :ok:

Koliko sam mogao zakljuciti ovdje se radi o vezi bez obaveza.
Tipa ona ce ici tulumariti, raditi sta hoce, on je ne smije nista pitati, niti joj bilo šta zamjeriti, a ona ce mozda u medjuvremenu s nekim jos da se kresne, i povremeno dat ce i njemu da je kresne, al da niko ne zna.

Na to sam i ja mislio. Jedina devojka starija od mene sa kojom sam bio je u takvom fazonu bila.

Ja sam bio neiskusan, i bukvalno sam prepustio njoj inicijativu u svemu.

ako ti ne moze pruziti ono sto je tebi potrebno, kad tad ce to preci u tvoje nezadovoljstvo
ides dalje i naicices na nekog ko ti vise odgovara

dakle u tom slucaju NE

ne mora da znači da će kad tad preći u nezadovoljstvo, em što su razlitiči ljudi, em što su razlite potrebe.
to kad tad, može da znači jedino ako to spuštanje lopte nije odrađno iskreno i na pravi način kad raskrstiš sa sobom, nego "progutaš" odnosno potisneš potrebe pod tepih, pa kad tad isplivaju u problem.

Koliko sam mogao zakljuciti ovdje se radi o vezi bez obaveza. Tipa ona ce ici tulumariti, raditi sta hoce, on je ne smije nista pitati, niti joj bilo šta zamjeriti, a ona ce mozda u medjuvremenu s nekim jos da se kresne, i povremeno dat ce i njemu da je kresne, al da niko ne zna.

to je kombinacija gde je on zaljubljen
i on tom njenom moze da se prilagodi jer je zaljubljen i dobar mu sex ili ne

svi su medjuljudski odnosi jednostavni...mi ih komplikujemo
uzevsi u obzir doba u kome zivimo i cinjenicu da je svaki covek produkt svoga vremena
mozemo izvuci zakljucak da se svako prevashodno prilagodjava...sebi
tako nastoji i druge oblikovati u kalup svojih nastojanja
u moru onih kojima je altruizam nepoznata imenica zaista verujes da bi se neko drzao za imaginarni tracak nade
skeptican sam...prosle su me davno srednjoskolske ljubavi

al' pazi nije veza, a nije ni sex šema.
misliš da čovek ne može ili ne treba da se iskulira na nivo na koji je potrebno da bi bilo obostrano zadovoljstvo u tom odnosu? da li uvek mora da dođe ta situacija u kojoj se traži leba preko pogače ili to zavisi od čoveka do čoveka?

ne mora da znači da će kad tad preći u nezadovoljstvo, em što su razlitiči ljudi, em što su razlite potrebe.
to kad tad, može da znači jedino ako to spuštanje lopte nije odrađno iskreno i na pravi način kad raskrstiš sa sobom, nego "progutaš" odnosno potisneš potrebe pod tepih, pa kad tad isplivaju u problem.

veza ne moze da se ostvaruje kada jedna strana "spusta lopte"
to mora da bude obostrano
prilagodjavanje u vezi, ide obostrano
bas zato sto su ljudi razliciti
inace to nije veza, nema kompromisa, vec cist interes, da li je sex ili je neko vise zagrejan nije bitno
poenta je da je bolje ici dalje nego sebe produbljivati nekim odnosom ako ta osoba nije ono sto je nama potrebno

al' pazi nije veza, a nije ni sex šema.
misliš da čovek ne može ili ne treba da se iskulira na nivo na koji je potrebno da bi bilo obostrano zadovoljstvo u tom odnosu? da li uvek mora da dođe ta situacija u kojoj se traži leba preko pogače ili to zavisi od čoveka do čoveka?

Tacno razumem na sta mislis. Mislim da to zavisi dosta od prethodnih iskustava.

kad sam rekao kombinaciju više sam mislio na sadržaj odnosa, a ne to da l će neko nekog da uhodi ovo ono. znači nije kres šema a nije ni klasična veza (mada ni u klasičnim vezama nije po difoltu kres sa strane i uhođenje)

a prvi post ti je ok.

veza ne moze da se ostvaruje kada jedna strana "spusta lopte"
to mora da bude obostrano
prilagodjavanje u vezi, ide obostrano
bas zato sto su ljudi razliciti
inace to nije veza, nema kompromisa, vec cist interes, da li je sex ili je neko vise zagrejan nije bitno
poenta je da je bolje ici dalje nego sebe produbljivati nekim odnosom ako ta osoba nije ono sto je nama potrebno

Slažem se, ne valja traćiti vrijeme na nebitne osobe.
Al za Božije čudo, dok mi trčimo i zezamo se oko nebitnih osoba, bitne osobe kojima mi nesto znacimo su tu oko nas, ali ih mi i ne primijetimo.

Back