Prijemni ispit za srednje skole 2010-2011 - Generacija 1995!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadajmo se da je ovo teorija:
Kraj agonije i za buduće srednjoškolce

Upis u srednje škole takođe se privodi kraju. Liste želja, koje su đaci popunjavali do srede, škole bi trebalo da istaknu danas na oglasnim tablama.

To znači da đaci mogu da provere da li su one dobro unete u bazu podataka. Ukoliko nisu, školskoj upisnoj komisiji mogu podneti prigovor kako bi to bilo ispravljeno.

Prigovori se podnose danas do 15 časova, a konačne liste želja škole će objaviti u ponedeljak prepodne.
Izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Gotovi-prijemni-za-fakultete-i-liste-zelja-za-srednje-skole.html

Poslednja izmena:
e ljudi jes kasno za pitanja vise al uzred onako sta znaci ogledno odeljenje?i koja je razlika u odnosu na obicna?

Evo iskopiraću ovo sa neke od prethodnih strana:
--------------------------------------------------------------------------------

Evo ovako. Kada smisle neki novi plan i program za neki smer, ili hoće da uvedu neki potpuno novi smer, oni ga prvo isprobaju par godina na tih par generacija u nekoliko škola (po jedno odeljenje). Zato se zove "ogled". Ove godine su ustanovili da su neki od tih smerova baš ispali kako treba, pa su im skinuli tu naznaku "ogled" i sada će u celoj Srbiji ljudi na tom smeru ići u školu po tom planu i programu. Takođe su uveli neke nove ogledne smerove; tako će valjda stalno ubuduće dodavati malo po malo.

Inače, većina tih smerova su reformisani stari smerovi koje je vreme pregazilo, pa su ih renovirali i apdejtovali. Ispostavilo se da se to najbolje radi tako što se izbaci što više opštih predmeta a ubaci puno prakse. Znači, taj smer je na neki način suprotno od gimnazije i namenjen je pametnim đacima koji ne vole knjiško znanje (ili je bar takav moj uzorak bivših đaka koji su na takve smerove otišli -> to su ljudi koji su iz skoro svih predmeta imali ujednačene četvorke).

Imam pitanje u vezi onog lekarskog uverenja... Tamo gde pise ovako:
Konkurise za upis u --- --- razred srednje skole za jedan od sledecih obrazovnih profila
1. ________________________________________________
2. ________________________________________________
3. ________________________________________________
Na te linije da li treba da upisem nesto :dontunderstand: i ako treba da li popunjavam obrazovne profile po redu kako sam pisao u listi zelja, ili kako vec?? :dontunderstand:
Ko mi pomogne, dobice bonu... :per:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back