Prijemni ispit za srednje skole 2010-2011 - Generacija 1995!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ispit iz srpskog (maternjeg) jezika polaže se u ponedeljak, 21. juna, narednog dana iz matematike a, kako je najavio Lazarević, jednu od pet kombinacija sa pitanjima iz zbirki odštampanih pre nekoliko meseci, izvući će ministar prosvete Žarko Obradović, 10 minuta pre početka ispita, što će direktno prenositi Radio-televizija Srbije i Radio Beograd.
Ispit će početi u 10 sati u matičnim osnovnim školama, trajaće 120 minuta, a đaci treba da dođu najmanje 30 minuta pre početka testa, kako bi na vreme bili raspoređeni po učionicama i poslušali uputstva dežurnih nastavnika.

Na prvoj strani testa je uputstvo za rešavanje, a na ispit treba poneti drvenu olovku, gumicu, hemijsku olovku, kojom se upisuju konačni odgovori, kao i lenjir i šestar.

Na testu se ništa ne može precrtavati ni žvrljati. Učenici na ispit mogu poneti flašicu sa vodom, a praksa je pokazala da je za učenike najbolje da prvo reše zadatke koje znaju, a da se potom vrate na rešavanje težih pitanja.

Na testu iz matematike ima 17 zadataka, od kojih će u pet biti promenjene vrednosti, odnosno brojevi, dok je sam postupak rešavanja identičan kao u zbirci.

Na testu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, nema novih zadataka u odnosu na zbirku, ali će u nekoliko zadataka biti promenjen redosled ponuđenih odgovora, rekao je Lazarević i istakao da su testovi izbalansirani, podjednake težine i da nema razloga za strah.

U učionici će biti do 18 učenika, dežuraće po jedan nastavnik iz osnovne i iz srednje škole.
(Mondo)

Ovo da ce u ucionici biti do 18 ucenika se kod nas ne postuje, jer ce u dve ucionice biti 20 ucenika, a u mojoj 19.

Moja sestra je bila u onoj generaciji kada su prvi put masovno provaljeni testovi i svi živi su se isprepisivali, i njima su jednostavno umesto prijemnog računali ocene iz škole iz tog predmeta (ne sećam se koji je bio), tako da ne moraju da ponavljaju test ako neće

A Sveznalo mi izgleda kao tajni agent koji mami đake da prepisuju pa da ih onda pohvataju.
Takav bi se baš ovako ponašao
Sveznalo, da li si tajni agent?

Moja sestra je bila u onoj generaciji kada su prvi put masovno provaljeni testovi i svi živi su se isprepisivali, i njima su jednostavno umesto prijemnog računali ocene iz škole iz tog predmeta (ne sećam se koji je bio), tako da ne moraju da ponavljaju test ako neće

A Sveznalo mi izgleda kao tajni agent koji mami đake da prepisuju pa da ih onda pohvataju.
Takav bi se baš ovako ponašao
Sveznalo, da li si tajni agent?

:klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back