Prijateljstvo

DaNa_Pa

Primećen član
Poruka
979
Imam jednu drugaricu iz razreda sa kojom se stvarno super druzim. E pa problem je u tome shto se mi super druzimo samo kad smo same ali kad smo u nekom drushtvu ona postane uobrazena i pochine da vredja sve okolo i da ih omalovazava (ukljuchujuci i mene). Htela bih da je otkachim ali mi je zao jer ona mene smatra svojom najboljom drugaricom i ne bih htela da se sve zavrshi u svadji jer kad se malo bolje upozna nije ona tako losha. Inache je niko u shkoli bash neshto narochito ne voli tako da sam je ja jedina branila uvek ali chim joj se pokaze i malo paznje ona sve zaboravi i zeshce se uobrazi. A da ne spominjem njenu sklonost da se sa svima po nekoliko puta na dan svadja. Tako da mi treba pomoc: Da li da je otkachim ili da joj kazem sve shto mislim o njoj?

Ja glasam da joj kazesh sve shto mislish, jer ako stvarno hocete da budete dobre, morate biti nachisto... I to shto te vredja pred ostalim a inache ne, je veoma loshe i ne bi trebala da trpish to.

Moje dvije super drugarice su bile u slichnoj situaciji... nazalost zavrshilo se svadjom i one vec dvije god. ne prichaju... morash joj reci shta mislish, ali nemoj je vrijedjati vec joj to kazi na fin nachin... btw...slazem se sa mikijem...kakva ti je ona prijateljica ako te vrijedja i omalozava u drushtvu? :roll:

Trebala bi da joj kazes lepo sta sve mislis i da joj objasnis...
Ako joj ne kazes a odmah je otkacis gubis je...
A ako joj kazes,opet postoji mogucnost da je ne izgubis...
Tako da,lepo sedi i razgovaraj sa njom,pa ako se nastavi...
Makar si probala ;)

DaNa_Pa:
Imam jednu drugaricu iz razreda sa kojom se stvarno super druzim. E pa problem je u tome shto se mi super druzimo samo kad smo same ali kad smo u nekom drushtvu ona postane uobrazena i pochine da vredja sve okolo i da ih omalovazava (ukljuchujuci i mene). Htela bih da je otkachim ali mi je zao jer ona mene smatra svojom najboljom drugaricom i ne bih htela da se sve zavrshi u svadji jer kad se malo bolje upozna nije ona tako losha. Inache je niko u shkoli bash neshto narochito ne voli tako da sam je ja jedina branila uvek ali chim joj se pokaze i malo paznje ona sve zaboravi i zeshce se uobrazi. A da ne spominjem njenu sklonost da se sa svima po nekoliko puta na dan svadja. Tako da mi treba pomoc: Da li da je otkachim ili da joj kazem sve shto mislim o njoj?

Kako vas to vredja ? Sta vam konkretno kaze ? Otkud znas, mozda je i u pravu sto se tako ponasa prema vama...

love_girl:
Daj,ne seri...
Pa najbolje su drugarice!
A najbolje drugarice se ne vredjaju,vec normalno resavaju probleme!

Ajde ne tupi... Da su stvarno najbolje drugarice ne bi imale takvih problema... Ta sto nju i njeno drusto vredja verovatno ima razloga za to, jer je mozda i u pravu sto se tako ponasa, i to onda ne znaci da je problem samo u njoj...

Xiao Chen:
Ajde ne tupi... Da su stvarno najbolje drugarice ne bi imale takvih problema... Ta sto nju i njeno drusto vredja verovatno ima razloga za to, jer je mozda i u pravu sto se tako ponasa, i to onda ne znaci da je problem samo u njoj...
:roll: ne lupetaj....neki ljudi jednostavno imaju obiacaj da promene ponasanje kada su okruzeni grupom drugih ljudi....i to je poznata stvar i takvi slucajevi nisu nazalost retki.i ja poznajem nekoliko njih koji jednostavno postanu neprepoznatljivi cim osete tudju paznju i pokazu zelju da budu dominantni,da vredjaju,omalovazavaju...sa njima treba popricati,ako je ikako moguce,ako ne....cao,svako na svoju stranu.

Pa majku mu zar je toliko tesko skrenuti joj paznju na to kako se ponasha u drustvu,ako ne moze da izdrzi malo kritike onda koji tje ti djavo takva "najbolja" drugarica...Da sam na tvom mestu zapitao bih se kolko je ona "najbolja" drugarica!

ma bre, nije ti najbolja drugarica..mozhda si ti njoj prva na listi lakop iskorishcjavanih a tu te drzhi prichajucji ti da si joj "naj" drugarica
i zato nishta na gubish ako joj kazhesh sta mislish, nema za shta da ti bude zhao, osim naravno shto je toliki licimer..pa nije ni chudo shto je niko ne voli, ali ne morash ti uvek da si tu i uvek da trpish kojekakve gluposti ..nisi ti crveni krst sopstvenih osecjanja

ja ne znam, ako je ona tako blesava da je trpi i zasluzhila je.
za pochetak, uchini joj uslugu i ispichkaj je, mada garantovano necje shvatiti, al ono, sh'a da se radi. kad ostane sama nauchicje.
a ako ocjesh, mozhesh biti i dobra dusha pa je trpeti i 'razumeti'.... u tom sluchaju, ko te ebe (;

Xiao Chen:
Kako vas to vredja ? Sta vam konkretno kaze ? Otkud znas, mozda je i u pravu sto se tako ponasa prema vama...

Pa vredja nas tako shto nam kaze da smo glupi, a meni konkretno da sam shtreber ali da sam glupa za ostale stvari i to pred svima. Tada me najvishe iznervira i stvarno se posvadjamo ali posle se kao pomirimo. Ne, nije u pravu shto se tako ponasha prema nama i uvek je ona najpametnija i sve zna, a svi smo mi glupi.

DaNa_Pa:
Pa vredja nas tako shto nam kaze da smo glupi, a meni konkretno da sam shtreber ali da sam glupa za ostale stvari i to pred svima. Tada me najvishe iznervira i stvarno se posvadjamo ali posle se kao pomirimo. Ne, nije u pravu shto se tako ponasha prema nama i uvek je ona najpametnija i sve zna, a svi smo mi glupi.
Pa to ti i nije drugarica,već tamo neka lujka željna pažnje...

Xiao Chen:
Pa znas,ne postoji niko ko se slaze oko svega,zato naravno da svako ima probleme.

@DaNa_Pa
Veruj mi,najbolje je razgovarati.
A ako ona ne prihvati dobro,onda ces samo shvatiti da nije vredna tvoje paznje i toga da je trpis...

DaNa_Pa:

Oh boy.
Dobro u cemu je dilema?
Recenicom "da li da joj kazem sve sto mislim o njoj" pokazuje se bas koliko vi uopste niste prijateljice.
Mislim,cak ni sa tvoje strane.

Najlakshe bi bilo otkachiti je ali ne uvidjate poentu. Nije ona tako losha kad se upozna i zbog toga mi je drugarica,samo se promeni u drushtvu drugih ljudi shto mene zeshce nervira. Problem je shto se to deshava skoro svaki dan pa ne mogu svaki dan da se samo svadjam sa njom.

DaNa_Pa:
Najlakshe bi bilo otkachiti je ali ne uvidjate poentu. Nije ona tako losha kad se upozna i zbog toga mi je drugarica,samo se promeni u drushtvu drugih ljudi shto mene zeshce nervira. Problem je shto se to deshava skoro svaki dan pa ne mogu svaki dan da se samo svadjam sa njom.
Slazem se sa tobom..

Kako da tek ta1ko otkaci nekog ko joj je najbolja drugarica,s kojim je provela dosta vremena i koja joj dosta znaci?
Isto tako sam se i ja {mada iz potpuno drugacijeg razloga} posvadjala sa tadasnjom najboljom drugaricom..
I uopste nije tako lako otkaciti je...

Vidis,imam slicnu situaciju. Moja najbolja drugarica je slicna. Kad smo same super je. E a kad smo u drustvu krece njen trip "ja sam centar sveta". Mislim ona nevredja i tako to al se ponasa nekako da skrene svu paznju na sebei zna da se ponasa prilicno uobrazeno. I to mene muci vec jedno nedelju dana. Nije pre bila takva,u zadnjih nekoliko nedelja se promenila. Neznam zasto. Pa nisam joj to direktno rekla. Uvek nesto preko poruka pa bude pricacemo sutra lepo,pa na kraju nista. Al u svakom slucaju planiram da joj kazem a ti bi trebala tvoja situacija se cini malo gora...

Back