Prijateljstva, usamljenost...

Idemacaokotebe

Zainteresovan član
Poruka
124
Zdravo svima, interesuje me postoji li ovde neko ko se cesto oseca usamljen, iako je okruzen ljudima?
Ja sam kao sto sam već pisala neko ko imam probleme sa soc fobijom, ali uprkos tome imam, ne bi mogla reci prijateljstva(jer to ocite nije, iako sam mislila da jeste), bar poznanstva... Ono sto me boli je sto duze vremena osecam da ja tim ljudima nisam bitan, ja sam svima rezerva, i opcija, nikad prioritet. Oni medjusobno imaju neke interne sale, poruke i kada se nadjemi zajedno, ja vidim da gotovo ni u sta od toga nisam upućena, vidim da sam iz svega, pa i potpuno nevažnih Stvari izopstena, i da puno toga sakriju od mene. Konkretno, bilo je pomena oko neke prakse koji treba da odradimo, dve drugarice idu zajedno u jednu ustanovu, i kada sam ja pitala tu jednu mogu li sa njima popila sam seen, u medjuvremenu sam se snasla, a ona mi kao Kaze mogla sam da njima.. u drugoj situaciji kada smo bile na faksu, sedimo nas tri i jedna drugarica konstantno se obraca drugoj a mene apsolutno ignorise, osecam se a verovatno i jesam potpuno visak.. Nisam sigurna da li je do mene ili do njih, ali smatram da sam neko ko ovo ne zasluzuje, koliko god da sam im iritantna, da mi fali ne znam sta, zelela bi da mi to kazu iskreno, i da zavrsimo, a ne da me zavlace, kao zovu negde a kada se pojavim, ignorisanje. Takodje, sebe smatram odanom osobom, nisam sebicna, uvek info vezane i za neke ispite koje su preostali, za bilo sta podelim sa njima, dok one to ocito ne Zele.. U poslednje vreme sam jako tuzna, i osecam da sam potpuno sama na ovom svetu, jako sam hipersenzitivna i pogadja me svaka sitnica, pogadja me sto me ljudi prosto ne gotove, i sto ne mogu da ostvarim dublje, lepse odnose sa nekim. Nemam sa kime da razgovaram o ovome, a mama dodatno pogorsava situaciju jer zahteva od mene da "trazim" prijatelje... Ukoliko imate neki savet, slobodno pisite, samo bez ostrih kritika, kojima ce te mi dodatno pogorsati i već lose psihicki stanje.

Ranija vremena su bila zdravija pa su se i ljudi procenjivali po obrazu i pozrtvovanoscu za prijatelje,a danas svako ko je van stada treba da bude srecan sto je van njega,lupaju ljudi gluposti kad svakog poznanika nazivaju prijateljem i hvale se gomilom za koju misle da su pouzdani,ispadne najbolji neko na koga uopste ne pomislis da bi ti pomogao, 1 do 2 max za zivota i da budes srecna

, i da zavrsimo, a ne da me zavlace, kao zovu negde a kada se pojavim, ignorisanje.

То је твоја улога - пета нога стола !

Можеш ли то да прихватиш ?
Ја ти саветујем да се саживиш са тим, немој желети да будеш неко други !

Када су се делиле роле
(ти то наравно не памтиш),
ти си се определила за слободу
иако ти је била предочена цена.

Сад уживај у тој улози, нема потребе да патиш !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Има још један начин капирања твоје ситуације:
Кад би волела друштво у коме патиш - не би било проблема.
Нажалост, ти га не волиш (то не може на силу) !

Па шта ћеш сад, не волиш, а мораш са њима иста сте група или тако нешто !?

Ево како ћеш:
Бори се са њима, гласно им спочитавај све што ти се не свиђа, иди главом кроз зид,
као боксер који кидише не размишљајући о ударцима који пљуште !!!

Буди то што јеси, њихов опонент !!!

Zdravo svima, interesuje me postoji li ovde neko ko se cesto oseca usamljen, iako je okruzen ljudima?
Ja sam kao sto sam već pisala neko ko imam probleme sa soc fobijom, ali uprkos tome imam, ne bi mogla reci prijateljstva(jer to ocite nije, iako sam mislila da jeste), bar poznanstva... Ono sto me boli je sto duze vremena osecam da ja tim ljudima nisam bitan, ja sam svima rezerva, i opcija, nikad prioritet. Oni medjusobno imaju neke interne sale, poruke i kada se nadjemi zajedno, ja vidim da gotovo ni u sta od toga nisam upućena, vidim da sam iz svega, pa i potpuno nevažnih Stvari izopstena, i da puno toga sakriju od mene. Konkretno, bilo je pomena oko neke prakse koji treba da odradimo, dve drugarice idu zajedno u jednu ustanovu, i kada sam ja pitala tu jednu mogu li sa njima popila sam seen, u medjuvremenu sam se snasla, a ona mi kao Kaze mogla sam da njima.. u drugoj situaciji kada smo bile na faksu, sedimo nas tri i jedna drugarica konstantno se obraca drugoj a mene apsolutno ignorise, osecam se a verovatno i jesam potpuno visak.. Nisam sigurna da li je do mene ili do njih, ali smatram da sam neko ko ovo ne zasluzuje, koliko god da sam im iritantna, da mi fali ne znam sta, zelela bi da mi to kazu iskreno, i da zavrsimo, a ne da me zavlace, kao zovu negde a kada se pojavim, ignorisanje. Takodje, sebe smatram odanom osobom, nisam sebicna, uvek info vezane i za neke ispite koje su preostali, za bilo sta podelim sa njima, dok one to ocito ne Zele.. U poslednje vreme sam jako tuzna, i osecam da sam potpuno sama na ovom svetu, jako sam hipersenzitivna i pogadja me svaka sitnica, pogadja me sto me ljudi prosto ne gotove, i sto ne mogu da ostvarim dublje, lepse odnose sa nekim. Nemam sa kime da razgovaram o ovome, a mama dodatno pogorsava situaciju jer zahteva od mene da "trazim" prijatelje... Ukoliko imate neki savet, slobodno pisite, samo bez ostrih kritika, kojima ce te mi dodatno pogorsati i već lose psihicki stanje.
Победићеш ти ово.
Ја сам то све прошао.
А, да...
Пријатељи се не траже, они се временом сами појаве у нашим животима.
Немој да те брига шта ко мисли о теби - битно је само шта ТИ мислиш о себи.
Свако добро !!!

Набави пса, то је решење твојих проблема.
Rado bi nabavila, ali nemam uslove trenutno, na selu imam macke, i stavrno me na neki nacin lece ?

Победићеш ти ово.
Ја сам то све прошао.
А, да...
Пријатељи се не траже, они се временом сами појаве у нашим животима.
Немој да те брига шта ко мисли о теби - битно је само шта ТИ мислиш о себи.
Свако добро !!!
A sto je najgore, ni ja o sebi ne mislim lepo ?

Rado bi nabavila, ali nemam uslove trenutno, na selu imam macke, i stavrno me na neki nacin lece ?

A sto je najgore, ni ja o sebi ne mislim lepo ?
Све се може променити.
Маце су често бољи пријатељи него људи, мада знају бити својеглаве.
А људи су такви какви су...
мењајмо СЕБЕ, јер друге не можемо.
Прави људи ће доћи.
Ако се то случајно, не дај Боже, и не деси, бар неће доћи будале,кретен и и злобници.

Ne budi to što jesi... Budi bolja od toga...
Ne da bi našla prijatelja, nego da bi našla sebe...
:heart2:
Soradze, ona je našla sebe, to im i smeta.
Malo je preosetljiva, ipak dostojanstvena.
Kada je više drugarica u društvu, uvek je jedna 'na ledu', povotovo ako je nezavisna u svakom smislu, ako je svoja i ne odustaje od stavova.

Soradze, ona je našla sebe, to im i smeta.
Malo je preosetljiva, ipak dostojanstvena.
Kada je više drugarica u društvu, uvek je jedna 'na ledu', povotovo ako je nezavisna u svakom smislu, ako je svoja i ne odustaje od stavova.
Nisam sigurna da je našla sebe...
Današnji mladi su uglavnom sasvim bez emocija, nemaju moć empatije.. tu je problem

Nisam sigurna da je našla sebe...
Današnji mladi su uglavnom sasvim bez emocija, nemaju moć empatije.. tu je problem
Devojka je napisala da ima problem socijalizacije, da je hipersenzibilna
Ne znam koliko veze ima sa empatijom.
Niko ne voli društvo u kojem mora da pazi i 'po jajima gazi' da ne uvredi nekog?
Ne bih preporučila nametanje druženja po svaku cenu, niti bih savetovala insistiranje na istini zašto je to tako.
Može sama, snalazi se, mora da ojača.
Neka ostane dosledna sebi i svojim stavovima.
Možda po prirodi najbolje funkcioniše sama.

Ima toga, kao što ima i onoga da neko sam ne mora nužno da se oseća usamljeno.
U tvojim godinama (fax i to), bilo mi je lakše da prepoznajem sebe u pojedincima i prilazim im jer ih razumem, nego da se prilagođavam masi u kojoj nema razumevanja za mene.
Pronašla sam najbolje kolege u onima koji su poput mene, pa još i naglašenije povučeni, ''u svom svetu'', ''solo igrači'', i sa njima provela divno vreme svog života.
Pazi kad sam se prvo udružila skoro silom sa kolegom koji je do zla boga ćutljiv, ali izuzetno uspešan već na prvim kolokvijumima. Pitam ga nešto, pohvalim, boc, boc... uvalim se pored njega u busu iako je planirao da sedi sam pa natovario sedište do sebe rancem, fasciklama... i do kraja studija smo presedeli zajedno najviše, i na predavanjima, i po kafeima, i u putovanju...
Od jednog ćutologa kog sam vilom i grabuljom prvo provocirala da zine, sam dobila nekog ko je prepametan, ko se šali, priča na sve moguće teme, prvi javlja, dopisuje, čuva mesto u prevozu...
Nije mi još otkrio koliko sam mu bila iritantna u početku. :zcepanje:

Ne znam, treba osmatrati okolinu i naći svoje mesto negde, ali najbolje ako na tom mestu nekom možeš nešto da pružiš, pomogneš, više nego što tražiš da ti se pomogne ili da.
Dakle, ne tražiš društvo sa pitanjem: ''Šta MENI treba?'', već sa npr. : ''Da li tom i tom mogu možda da ulepšam dan?''

Sigurno imas oko 20 godina i tesko ti pada sve to sto je i normalno u tom uzrastu ali ne treba mnogo da se nerviras oko toga. Jednostavno otpisi te ljude i gotovo, komunikacija koliko je potrebno. Uvek ce se naci neko kome ne prija tvoje drustvo ali upoznaces nekad nekog kome ces takva odgovarati.

Devojka je napisala da ima problem socijalizacije, da je hipersenzibilna
Ne znam koliko veze ima sa empatijom.
Niko ne voli društvo u kojem mora da pazi i 'po jajima gazi' da ne uvredi nekog?
Ne bih preporučila nametanje druženja po svaku cenu, niti bih savetovala insistiranje na istini zašto je to tako.
Može sama, snalazi se, mora da ojača.
Neka ostane dosledna sebi i svojim stavovima.
Možda po prirodi najbolje funkcioniše sama.
Nisi me razumela... njeno društvo nema moć empatije, ne ona...

Back