Prijatelji :?

Ženama treba neko da mu se hvale i žale , zato su slepe za "manire" svojih drugarica , dok ih slušaju i klimaju glavom, što je ok...

Žene su sklone idealizovanju , što je mana kada je u pitanju realnost , ali je prednost kada je u pitanju promena osobe i poboljšanje.

Muškarci su pronicljivi, racionalni , ali i stereotipni , tvrdi, lako kupljivi baš kao i žene poklonima.

Danas su muškarci mahom koristoljubivi (i sebični) u kooperacijama sa drugim muškarcem , jer je hijararhijski i čoporski efekat još dominantniji nego nekada...
Žene će bar napraviti lokalnu i laganu saradnju.Dok će muškarci biti suparnici jedno drugom...

Žene su više sugestivno šablonski pronicljive kad treba raščistiti okolinu oko svog muškarca.
Muškarci su više sigurni u svoje žongliranje sa neprijateljima , poluprijateljima i ostalima , jer imaju fiksne granice....koje ne zavise od trenutka , atmosfere kao kod žena....

Žene koje se plaše povredjivanja su mahom na psihologiji , ali da budu i inteligentne i čine tamo većinu.
Medjutim nove teorije i prodore u nove prostore nikako ne ostvaruju i to ne zato što ih neko sprečava već zato što se drže nekih od ponudjenih teorija kao pijan plota....izuzetno su sugestivne i prijazne prema prihvatanju teorija....

Mada moram ovde da kažem da osoba VAS ne razočarava zbog VAS , već zbog SEBE i situacije u kojoj se nalazi....
Problem posle dugo druženja je uglavnom što neko stavi lični interes pre vašeg prijateljstva i kodeksa poštovanja vaših potreba i stavova....

Ostao uz repu.
Da, lični interes nadvlada..... nije nužno reč o čistoj uvređenosti i žalom nad izgubljenim statusom, ponekad jednostavno lični interes pretera.

Svako ti moze biti prijatelj ali samo do odr.mere-do onoliko koliko mu je u koristi.
Stvar je u stavu.
Taj tvoj primer meni se chini vishe kao tvoja odlika kao pojedica,nego neka mushko-zenska opshta razlika.
Nikome ne trerba verovati preko neke granice i uvek treba biti spreman na loshe od tog nekog,ma koliki ti taj neko"prijatelj"bio.
Prijatelji ti mogu biti mozda chlanovi uze porodice-mama,tata,brat,sestra,deda,techa,cerka ,sin,...eventualno zena/muz.Ali i sve to je diskutabilno.
Ne treba previshe ochekivati od drgugih i ostlanjati se na njih,treba biti svestan da ce te kad-tad najverovatnije izraditi.
Ljudi su kvarljivi po prirodi.

Derer:
Svako ti moze biti prijatelj ali samo do odr.mere-do onoliko koliko mu je u koristi.
Stvar je u stavu.
Taj tvoj primer meni se chini vishe kao tvoja odlika kao pojedica,nego neka mushko-zenska opshta razlika.
Nikome ne trerba verovati preko neke granice i uvek treba biti spreman na loshe od tog nekog,ma koliki ti taj neko"prijatelj"bio.
Prijatelji ti mogu biti mozda chlanovi uze porodice-mama,tata,brat,sestra,deda,techa,cerka ,sin,...eventualno zena/muz.Ali i sve to je diskutabilno.
Ne treba previshe ochekivati od drgugih i ostlanjati se na njih,treba biti svestan da ce te kad-tad najverovatnije izraditi.
Ljudi su kvarljivi po prirodi.

stvar je u stavu
i tu bi se derer druže naše istovetno razmišljanje na ovu temu završilo
jer ja na primer imam sasvim suprotan stav
ok mama tata brat sestra itd rodbina su ti samo neka vrsta prijatelja po službenoj dužnosti
koji se manje više podrazumevaju
lepota je ne u uzimanju i očekivanju bilo čega od drugoga već u davanju
bar meni
i ne nikako mi se ne svidja taj stav
svi su kvarljivi zli prevrtljivi
a kao samo ja sam dobar i fin
ne treba mi život u kome ću svakoga gledati kao vuka
i u kome ću se stalno osvrtati da li mi neko radi o glavi
neka sam lud blesav ili naivan
ali šta ću uživam u životu takvom kakav je
pa ako me neko i prevari
to je iz mog ugla gledano samo na njegovu štetu

Hm... dobro,proshitili smo dosta ovu temu...i drago mi je zbog toga...
Htela sam samo reci da sam svesna koliko sam sama nesavrshena i da nisam ochekivala od nje mnogo.. ali doshlo je do tetachke kad nekom zaista,ali zaista ne mozhete da predjete preko nekih stvari.... ma koliko zheleli... i dok o ovome mislim,joako me boli... i nisam u fazi "E veshtice jedna,vraticu ti..." itd... Ustvari,toliko sam povredjena da po prvi put u zhivotu jednostavno ne zhelim vishe nikad da je vidim. Ali nikad. :(

vd:
stvar je u stavu
ok mama tata brat sestra itd rodbina su ti samo neka vrsta prijatelja po službenoj dužnosti
bar meni
pa ako me neko i prevari

Kako si ovo lepo rekao i kako se samo slažem sa tobom! :D

jeste, ne treba nista ocekivati, ali koliko ja vidim ovde nije problem sto neko nesto nije uradio za nas, nije nam se nasao, nego sto je neko nesto uradio sto nas je dosta povredilo. mogu da kazem jedno, cesto, kad se nesto tako iznenada dogodi, taj neko nam nesto vraca. moguce je da si ti nju nekada takodje zajebala, svesno nesvesno, verovatno ovo drugo, u bilo kakvom smislu, i da ona nije zamerila, misleci da moze da to proguta, a sad je pukla.
e sad ti pitas nesto drugo, nemam nekih problema sa prijateljima, mada ja i nisam neki primer, obicno imam malo ljudi oko sebe, pre se desi da se spontano udaljimo. ali nisam imala neka razocaranja.

muzjak:
Morate znati da su ljudi prilično sebična bića. Pođite od sebe.
Vi dajete prijateljstvo ali uvek očekujete nešto zauzvrat. Dakle trgovina i interes.
Čovek je papazjanija od raznih osobina. U nečemu i do neke granice će vam biti prijatelj u nečemu neće. Ako očekujete da vam prijatelj bude idealan nikada ga nećete imati i uvek ćete doći do tačke kada ćete se razočarati, samo je potrebno vreme i prilika.Prijatelja niste prihvatili onda kada ste prihvatili njegove vrline već mane.
Posmatrajte čoveka kakav je i prema drugima a ne samo prema vama. To što mislite da je prema vama drugačiji jer ste mu prijatelj je tačno i biće tako sve dok mu je važno da mu budete prijatelj. Dakle interes je u pitanju - potrebni ste mu. Možda zbog nekih vaših osobina. Kada interes nestane pokazaće se suština. Imajte u vidu da se ljudi i menjaju vremenom. Imajte u vidu da ponekad kažu ili urade nešto nehotice zbog čega se kaju. Imajte u vidu da su ljudi i glumci. U svakom slučaju, čovek je veoma složeno biće koje jedva da i samoga sebe razume.

Хвала. Да се не мучим да пишем. :wink:

Tuzni_patak:
Ženama treba neko da mu se hvale i žale , zato su slepe za "manire" svojih drugarica , dok ih slušaju i klimaju glavom, što je ok...

Žene su sklone idealizovanju , što je mana kada je u pitanju realnost , ali je prednost kada je u pitanju promena osobe i poboljšanje.

Muškarci su pronicljivi, racionalni , ali i stereotipni , tvrdi, lako kupljivi baš kao i žene poklonima.

Danas su muškarci mahom koristoljubivi (i sebični) u kooperacijama sa drugim muškarcem , jer je hijararhijski i čoporski efekat još dominantniji nego nekada...
Žene će bar napraviti lokalnu i laganu saradnju.Dok će muškarci biti suparnici jedno drugom...

Žene su više sugestivno šablonski pronicljive kad treba raščistiti okolinu oko svog muškarca.
Muškarci su više sigurni u svoje žongliranje sa neprijateljima , poluprijateljima i ostalima , jer imaju fiksne granice....koje ne zavise od trenutka , atmosfere kao kod žena....

Žene koje se plaše povredjivanja su mahom na psihologiji , ali da budu i inteligentne i čine tamo većinu.
Medjutim nove teorije i prodore u nove prostore nikako ne ostvaruju i to ne zato što ih neko sprečava već zato što se drže nekih od ponudjenih teorija kao pijan plota....izuzetno su sugestivne i prijazne prema prihvatanju teorija....

Mada moram ovde da kažem da osoba VAS ne razočarava zbog VAS , već zbog SEBE i situacije u kojoj se nalazi....
Problem posle dugo druženja je uglavnom što neko stavi lični interes pre vašeg prijateljstva i kodeksa poštovanja vaših potreba i stavova....

Хехе, Патков свет је увек и дефинитивно подељен само на мушкарце и жене... :lol: :lol: :lol:

vd:
stvar je u stavu
bar meni
pa ako me neko i prevari

joj....ovo je tako plemenito.....kao peticija za dislokaciju vrta dobre nade...ali toliko neiskreno.....

Имал сам пријатељство које је престало после 15 година врло интензивног дружења...
Да, болело је, да тешко и дуго сам ''пребољевала''...али не могу рећи да сам била изненађена нити да сам била изиграна... Она је била таква особа (размажена и научена да све буде подређено њој), за те њене особине сам знала и прихватала их, и нису сметале у нашем дружењу...док у једном тренутку она није (са мог станивишта неоправдано) помислила да је ја у нечему угрожавам или ограничавам... И тада је она изабрала да прекине дружење са мном...Мислим да је та одлука била ирационални инат детета које је навикло да му се удовољава. Мислим да је и сама била свесна шта је тиме изгубила, али је сувише тврдогалва да би порекла своју одлуку.
Шта да јој радим. Живот тече даље.

joj....ovo je tako plemenito.....kao peticija za dislokaciju vrta dobre nade...ali toliko neiskreno.....
A što misliš da je neiskreno? :?

Meni je to tako normalno razmišljanje....Mislim, ok je imati određenu dozu opreznosti, ali zašto bismo sad nastupili u startu sa stavom da su svi pokvareni i prevrtljivi (ili da postoji mogućnost da to postanu)? Imam osećaj da kad bih tako gledala, ne bih mogla dovoljno da volim...jednostavno, nikad ne bih mogla da se opustim.

moonja:
Nije neiskreno. Nije napisao da je svako dobar, nije napisao ni da je on među njima najbolji niti da postoje idealni prijatelji, napisao je, koliko sam ja razumela, da u njegovom svetu taj idealan prijatelj postoji, iako relano ne. Jer život u sumnjama i strahovima, da ne kažem mržnji, gubi svaki svoj smisao.

No, može me ispraviti ako sam pogrešno razumela.

Borg_Queen:
jeste, ne treba nista ocekivati, ali koliko ja vidim ovde nije problem sto neko nesto nije uradio za nas, nije nam se nasao, nego sto je neko nesto uradio sto nas je dosta povredilo. mogu da kazem jedno, cesto, kad se nesto tako iznenada dogodi, taj neko nam nesto vraca. moguce je da si ti nju nekada takodje zajebala, svesno nesvesno, verovatno ovo drugo, u bilo kakvom smislu, i da ona nije zamerila, misleci da moze da to proguta, a sad je pukla.
e sad ti pitas nesto drugo, nemam nekih problema sa prijateljima, mada ja i nisam neki primer, obicno imam malo ljudi oko sebe, pre se desi da se spontano udaljimo. ali nisam imala neka razocaranja.
Dobro,evo recimo da sam je mozhda i povredila...iako nisam koliko znam..ali ukoliko jesam,nesvesno.. zar nije onda normalno to lepo reci,a ne vracati milo za drago? ... Ja nju volim i dalje,mnogo..i ne bih joj nikad uchinila neshto nazhao....
Bilo bi ok da je rekla i da bar znam zashto sve ovo....

Dobro,evo recimo da sam je mozhda i povredila...iako nisam koliko znam..ali ukoliko jesam,nesvesno.. zar nije onda normalno to lepo reci,a ne vracati milo za drago? ... Ja nju volim i dalje,mnogo..i ne bih joj nikad uchinila neshto nazhao....
Bilo bi ok da je rekla i da bar znam zashto sve ovo....

Исто, али исто тако сам се осећала...месецима, па и годинама...

pa ako me neko i prevari

ovo je teza "ja sam polubog"....isto i hellen....."šta da joj radim"....pogled sa svog brdašceta.... stvari nisu jednostavne...pa valjda očekujemo odanost.. valjda smo ljuti što smo povređeni, boli nas jer odlazi sa nekim i dobar deo nas...ode taj neko i naši lepi zajednički momenti.....valjda nije što reče neko...reč po reč - rečenica...pa prijateljujemo.......znamo da nije....ja sam inače boodala u prijateljevanju....meni niko ništa loše nije uradio....ja se naljutim i zalupim vratima kad primetim da moj prijatelj....onaj za koga sam smatrao da je moj prijatelj, radi nešto loše drugim ljudima....on je preme meni super...ja znam da nikada ne bi to meni uradio...ali ja odem......užasno me boli što je takav i razbolim se...........ali ne mogu da mu oprostim...eto..ne mogu da budem prijatelj nekome kome zameram.......kroot sam i boodala........ovako...odsviram..spakujem instrumente i "opušteno" sa ljudima...ko što kaže ines...ali to nije prijateljstvo....... ne smatram ja da sam bolji...ja sam samo slomljen, zato što sam, posredno, posle jednog milenijuma .......ukapirao da ja tom čoveku ne trebam.. i da tako malo imamo suštinski zajedničkog...........mene to boli...i slinim i kevćem....mogu da se razbolim i da umrem.... ( : ....

moje srce:
moonja:
ma daj bre munjo, kakvi polubogovi, svako se krpi cime ume. neko se popne na brdasce, neko se razbije, pa jopet.

ma u pravu si......oprostim ja kad meni neko napravi nešto loše....što kaže patak....ljudi nekad rade to jer im nije dobro....razočarani su u sebe...pa na koga će...aj na onog koga znaju....ko ih voli......ali kad vidim one osobine koje nisam znao da postoje...znači mi nemamo isti pogled...vrednosne kriterijume...onda stvarno crknem... ne znam sada koliko sam ovo objasnio.......nije ni važno......

moonja:
ovo je teza "ja sam polubog"....isto i hellen....."šta da joj radim"....pogled sa svog brdašceta.... stvari nisu jednostavne...pa valjda očekujemo odanost.. valjda smo ljuti što smo povređeni, boli nas jer odlazi sa nekim i dobar deo nas...ode taj neko i naši lepi zajednički momenti.....valjda nije što reče neko...reč po reč - rečenica...pa prijateljujemo.......znamo da nije....ja sam inače boodala u prijateljevanju....meni niko ništa loše nije uradio....ja se naljutim i zalupim vratima kad primetim da moj prijatelj....onaj za koga sam smatrao da je moj prijatelj, radi nešto loše drugim ljudima....on je preme meni super...ja znam da nikada ne bi to meni uradio...ali ja odem......užasno me boli što je takav i razbolim se...........ali ne mogu da mu oprostim...eto..ne mogu da budem prijatelj nekome kome zameram.......kroot sam i boodala........ovako...odsviram..spakujem instrumente i "opušteno" sa ljudima...ko što kaže ines...ali to nije prijateljstvo....... ne smatram ja da sam bolji...ja sam samo slomljen, zato što sam, posredno, posle jednog milenijuma .......ukapirao da ja tom čoveku ne trebam.. i da tako malo imamo suštinski zajedničkog...........mene to boli...i slinim i kevćem....mogu da se razbolim i da umrem.... ( : ....
Ta jedna rečenica koju si citirao je kliše, al' ostalo je OK. Sad, OK je i ovo što si ti napisao, napravimo kombinaciju i dobijamo..... mene :roll:
Ali ne odem ako vidim da radi nešto nekome što ne bih smatrala korektnim, ne, lepo kažem, riziqjem. Ako zbog toga ispadnem grbava onda je prilično svejedno, mogla sam i otići bez reči, ali možda, samo možda me posluša..... A, opet, možda se ispostavi da sam imala pogrešnu predstavu stvari.

Back