Prijatelj,drug i poznanink

ne znam ja oduvek idem prijatelj>drug>poznanik....
prijatelj je neko na koga uvek mogu da racunam... neko ko o meni zna skoro sve a i dalje je tu...
drug mi je noko s kim sam dobra, uglavnom to nije osoba od preteranog poverenja neko ko o meni zna slabo sta
a poznanik mi je neko ko eto tako ciji se odnoszasniva na par reci

ne znam ja oduvek idem prijatelj>drug>poznanik....
prijatelj je neko na koga uvek mogu da racunam... neko ko o meni zna skoro sve a i dalje je tu...
drug mi je noko s kim sam dobra, uglavnom to nije osoba od preteranog poverenja neko ko o meni zna slabo sta
a poznanik mi je neko ko eto tako ciji se odnoszasniva na par reci
To je to. :ok:
Nego, neki ljudi sve osobe sa kojim su na ćao-ćao svrstavaju u prijatelje. :roll:

Познаник - особа која ми је позната, али са којом немам никаквих заједничких интереса или активности. Дешава се да седимо у истој кафани, да радимо у истој фирми или живимо у истом насељу. Јавимо се једно другом у пролазу и ту се одприлике завршава наша међусобна интеракција. Оно што се у народу каже да смо '' на здраво здраво ''

Друг - особа коју могу да позовем на пиво или да изађемо негде у град и сл. Имамо неке заједничке интересе и организујемо се ради остварења истих. Одлазимо на пецање, фудбал и сличне друштвене активности. Оно што се у народу каже '' знамо се ''

Пријатељ - особа којо могу да позајмим неки новац. Особа којој могу да испричам да сам добио кондиломе на пенису. Дакле особа у коју имам поверења и чије ми присуство прија. Оно што се у народу каже да смо '' на ***** ти матер ''

Кум - особа коју волим и поштујем, са којом имам веома присан однос. Кум је неко кога можете да загрлите а да се не осећате као геј. Оно што се каже у народу кад је неко с неким '' на прс у дупе ''

Познаница - особа исто као и познаник са могућношћу бољег упознавања ако се укаже потреба или прилика.

Другарица - исто као и друг само је лепши осећај кад се поздрављате или када имате физички контакт ( оно кад јој помажеш да уђе у бус или да се попне на дрво или да стави ранац и сл. ),

Пријатељица - исто као и пријатељ само лепше некако. Да не помињем пријастељски секс и све оне нежности које не можете да размењујете са мушким пријатељима.

Кума - све исто као и пријатељица само без сексуалних односа.

Комшија - особа која је на нивоу познаника са могућношћу трансформације у друга, пријатеља, кума или непријатеља.

Комшиница све исто као и комшија само што може да се трансформише у другарицу, пријатељицу, девојку, жену, куму, или непријатељку.

Девојка - исто као и пријатељица само са обавезом да се сексуални односи врше само са њом и обратно.

Жена - исто као и девојка само са обавезом да се сексуални односи врше у неодређено дугом низу година или до границе мојих физиолошких могућности. ( до смрти или до наступања импотенције ) Ту је и обавеза одгајања онога што је настало као последица дугогодишњих узајамнух сексуалних односа.

Poslednja izmena:
Kako bi ste objasnili razliku izbedju ta tri pojma, prijatelja, druga i poznanika... da li vam se ti pojmovi razliku i kako ih razvrstavate po vrednosti...?

Prijatelj je neko ko se voli kao rodjeni brat / sestra a ne mora da nam bude nikakav rod.

Drug je neko sa kim se izlazi, zabavlja posećuje, ali na koga se ne možemo 100% osloniti, i u potpunosti poveriti.

Poznanik je neko kome se javite, poznajete ga a družite se retko ili nikako.

Prijatelj, osoba koja ti zabije noz u ledja kad se najmanje nadas, ne vrati posudjene pare, izda te kad ti je najpotrebniji, sa tobom je skoro uvijek radi emotivnog, finansijskog ili bilo kakvog interesa, itd.

Najbolji prijatelj - vidite se jednom mjesecno (najpozeljnije, jednom godisnje), iznapijate se kao zvijeri (uz stotinjak raznih tema iz razlicitih oblasti koje pokrijete tokom noci) i nema nikakvog smaranja ili interesa, nego samo zezanje ili glupiranje u omamljenom stanju u nekom nocnom klubu. Znaci, neko ko zivi u drugoj zemlji. U svakom slucaju, osoba za hedonisticka, dekadentna ili intelektualna praznjenja dok u medjuvremenu izmedju vas nema nikakvog psychobabble daveza.

Drugarica, poznanica, ekipa sto zivi na drugom kraju sela, ali sve znaju o tebi jer ste svi rodjaci ili svojta neka bez obzira na redovne ili neredovne seksualne avanture kad se vidite na sajmu za vrijeme ljeta.

Ekipa sa posla, sa njima u toku dana sprovedes vise vremena nego sa curom, zenom ili cak vlastitom kitom. Boze sacuvaj, luzer do luzera. Cast izuzecima.

Poznanik je covjek kojeg negdje sretnes i u par minuta ti isprica svoju cijelu zivotnu pricu.

Prijatelj,drug i poznanik nije isto.
Prijatelj - Osobe sa kojima smo u dobrim odnosima, ali ne mozemo skroz da im se poverimo.
Drug iliti drugar - Sama rec kaze, to je osoba koja je druga do Vas, tj. neko ko je najbliza osoba i kojoj mozete da se pomerite. Postoji samo jedan drugar, a svi ostali su prijatelji.
Poznanik - Neko koga samo znamo vise iz vidjenja, i sa kojima ste na cao-cao.

Prijatelj,drug i poznanik nije isto.
Prijatelj - Osobe sa kojima smo u dobrim odnosima, ali ne mozemo skroz da im se poverimo.
Drug iliti drugar - Sama rec kaze, to je osoba koja je druga do Vas, tj. neko ko je najbliza osoba i kojoj mozete da se pomerite. Postoji samo jedan drugar, a svi ostali su prijatelji.
Poznanik - Neko koga samo znamo vise iz vidjenja, i sa kojima ste na cao-cao.

zar ne treba da zameniš ovde prijatelja i druga
stvar tumačenja hm

Back