Kafić Priče iz prošlog veka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otišao da ga diže upravo. 😍😂
I posle mi se bakanališemo
gundjalo.php.gif

pa to sam i kazo

ne traži pomoć ali je on uvek tu.
samo treba do kraja opružiti prst da bi se dobila pomoć
Podsjetio si me na ovu priču..

Čovjek i uže

Jedan čovjek je planinario po visokom gorju, ali u jednom trenutku je izgubio ravnotežu i pao s litice. Srećom, uspio se u posljednjem trenutku uhvatiti za uže koje je bilo pričvršćeno za stijenu. Pogledao je dolje i vidio da je pod njim duboka provalija - sigurna smrt pa je počeo panično vikati:

- "Upomoć! Ima li koga?!"

Nakon nekog vremena, čuo je snažan, dubok glas:

- "Ja sam Bog. Jesi li spreman vjerovati mi?"

Čovjek uzvikne:

- "Da, da, vjerujem! Samo me spasi!"

Bog odgovori:

- "Onda samo presijeci uže."

Čovjek je zastao, zapanjen. Pogledao je dolje - mrak i ponor. Pogledao gore - ništa ne vidi. I onda... odlučio je ne presjeći uže. Ostao je visjeti, nadajući se nekom čudu.

Sljedećeg jutra, tim za spašavanje ga je pronašao mrtvog od smrzavanja, još uvijek čvrsto držeći uže.

Bio je samo dva metra iznad tla.

Podsjetio si me na ovu priču..

Čovjek i uže

Jedan čovjek je planinario po visokom gorju, ali u jednom trenutku je izgubio ravnotežu i pao s litice. Srećom, uspio se u posljednjem trenutku uhvatiti za uže koje je bilo pričvršćeno za stijenu. Pogledao je dolje i vidio da je pod njim duboka provalija - sigurna smrt pa je počeo panično vikati:

- "Upomoć! Ima li koga?!"

Nakon nekog vremena, čuo je snažan, dubok glas:

- "Ja sam Bog. Jesi li spreman vjerovati mi?"

Čovjek uzvikne:

- "Da, da, vjerujem! Samo me spasi!"

Bog odgovori:

- "Onda samo presijeci uže."

Čovjek je zastao, zapanjen. Pogledao je dolje - mrak i ponor. Pogledao gore - ništa ne vidi. I onda... odlučio je ne presjeći uže. Ostao je visjeti, nadajući se nekom čudu.

Sljedećeg jutra, tim za spašavanje ga je pronašao mrtvog od smrzavanja, još uvijek čvrsto držeći uže.

Bio je samo dva metra iznad tla.
ta priča me podseti na ovo

Poplava u BiH. Mujo ide ulicom a voda mu do koljena. Nailazi Haso čamcem i kaže: - "Hajd Mujo uskači u čamac."
- "Ne. Ja sam veliki vernik i Bog će me spasiti."
Voda prešla Muji preko pojasa kad nailazi Ibro s čamcem i kaze:"Hajde Mujo uskači u čamac."
Voda došla Muji do grla kad nailazi Suljo isto čamcem i kaze:"Hajde Mujo uskači u čamac."
Mujo se udavi i ode kod Boga i pita:"Ja sam bio veliki vernik, a ti me nisi spasio???"
Bog ga pogleda i kaže: "Pa znam Mujo i meni je čudno. Čekaj da pogledam u notes...
Pa tri puta sam ti slao camac, a ti si sva tri puta odbio da te spasim."

ta priča me podseti na ovo

Poplava u BiH. Mujo ide ulicom a voda mu do koljena. Nailazi Haso čamcem i kaže: - "Hajd Mujo uskači u čamac."
Voda prešla Muji preko pojasa kad nailazi Ibro s čamcem i kaze:"Hajde Mujo uskači u čamac."
Voda došla Muji do grla kad nailazi Suljo isto čamcem i kaze:"Hajde Mujo uskači u čamac."
Mujo se udavi i ode kod Boga i pita:"Ja sam bio veliki vernik, a ti me nisi spasio???"
Bog ga pogleda i kaže: "Pa znam Mujo i meni je čudno. Čekaj da pogledam u notes...
Pa tri puta sam ti slao camac, a ti si sva tri puta odbio da te spasim."
E, upravo to. Čula sam i tu verziju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back