Kafić Priče iz prošlog veka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaaasto.
Ja sam kao odrasla operisala.
Prvi put sa 3 godine (naživo, ali lokalna anestezija)
Pa mi je izrastao taj krajnik opet, pa su sva tri operisali sa 6 godina
Moram da se pohvalim, med sestra rekla mom tati da sam bio najhrabriji jer smo tamo nekoliko noći proveli, i ja sam, jbg moj Bogom dani večiti optimizam, sve ohrabrivao, da ne plaču, da ćemo izaći odatle, da postoji sutra :zaljubljena: to je i ta med sestra rekla mom ćaletu...

I onda tek kad je sve bilo gotovo i došli po mene i idemo kući, rasplakao sam se ko niko....

Posle mi to iskustvo koristilo kad sam već kao mator sa 16 godina operisao prst i tamo u toj bolnici hrabrio decu koja su čekala red za krajnike

Jedan mali se budio i u sred noći i tražio mi vode pa da ga vodim u wc...

Eto

Brat je imao Komodor. Ja nznm kako je to nekog moglo da navuce, ali za njega, bolje da nije imao :(.
Meni bilo dosadno, i ono neko ucitavanje i podesavanje, mozda neka konzola pre Komodora? Gledas onaj sneg, on nesto objasnjava sta se narihtava wtf. Secam se nekih platforma igrica, nis nisam mogla da uradim. I ono trazis nesto po nekim sobama. Ma dosadno.

Imao je i Masterse boz sacuvaj, pa zameni Orka za nekog smrdu zelenog. Plaky.

nisam imao nikada dodira sa komodorom ali sa mastersima ajoooj 🤣 himen,skeletor,tila,čarobnica,kralj randor,orko,zmijomen,čovek krokodil,borbeni mačak ali i dan danas kada se izgovori himen je asocijacija znate našta 😂

Jos malo sa plaze. Inace nema bas srpskog. Ali kad ima, ima.
Jedan stari par je neki dan dosao. On je gabaritan kao pola Seseljka, ona tanka i piskava. Zagotivili su drugi stariji par i prici nikad kraja. Pominje se i pena parti, posto su vec isli brodicima. I zale se sto se jeo losos na brodicu haha. Stra' me malo da nije zezanje za penu...
Uglavnom taj deda Dzaba i gospoja mu ne pripadaju nasoj plazi. I prvi dan Hamza koji je definitivno posebno agilan plazni radisa, primeti dok je cistio i kaze im. Nemam pojma na kom jeziku.
I oni kao ju. I ostanu. Kazu pa kad smo se prepoznali ovom drugom paru. I dalje su ustoliceni u iste lezaljke kod nas. Hamza matiran, digo covek ruke. Presedan u istoriji ovdasnjeg hotelijerstva.
I prica taj deda kako je u svom hotelu zvao sefa kuhinje. I on kaze nezn kako su ga razumeli. Ugl sef im se poklonio (kaze baba tankim glasicem hihi mucen sladak je). I ovaj ga skoleti kako to nema baklave u Turskoj sram ih bilo. I iznesu im za veceru. Neunistivi.

Men' bi blam ubio da sam na tudjoj plazi ageinst d ruls. I ovako se trzam da li ce da mi posle sedam mucen spaljeni Hamza izbaca peskire.
I zapravo dobra tema uvek mi je isju to neko pripadam, ne pripadam, pravila slusam. Hmm.

Dalje stoji na doku jedna familija fazon Krusevac geto. I fotka muz. Dule gledaj,Duuule.. Pola sata Dule bebac treba da gleda. Drugi malac stoji ne mrda. Nezn u cemu je razlika, ali trajalo je. Ja iz vode okrenula se da vidim tko je Dule. Kad su napokon zavrsili kaze zena ajde sad da nadjemo nekog da nas slika zajedno. Momentalno sam odlucila da prodjem osnove nekog egzoticnog jezika, da me ne ukebaju. Sledece jutro vidi ih muz kako se naravno fotografisu. I kaze zena jaoj ko ce danas da nas slika zajedno. Njen ce, pa tri dana smo nasli, nacicemo i danas. Joooj da platim smestaj nekom pet dana pa da te samo fotka. Moj muz prodje praveci se nevidljiv. Tezak posao :).

Inace nemam normalnu sliku. Kad vidim kerefeke, stajanje na prstima, izvijanje i angazovanje babe u zoru sa pregledanjem i ponavljanjem...jasno mi sto nemam. Tezak posao..

I jos, pojavile su se bas mlade ruskinje koje zovu Hamzu pomogite pomogite. Pa on na primer izvadi neku metalnu motku ko za lov na zlato iz njihove nadstresnice, carolija, i dohvati im to nesto. Ili drugoj objasni sto je kabina zakljucana posle sedam i sto mora tu gola da ostane ili sta vec. Ugl neko pojcano prisustvo bespomocnih djevuski i covek vidi se dobro mu prijaju herojski cinovi.
Ko Heroj kad je zakopcavao, mada to je nedostizno.

Poslednja izmena:
Moram da se pohvalim, med sestra rekla mom tati da sam bio najhrabriji jer smo tamo nekoliko noći proveli, i ja sam, jbg moj Bogom dani večiti optimizam, sve ohrabrivao, da ne plaču, da ćemo izaći odatle, da postoji sutra :zaljubljena: to je i ta med sestra rekla mom ćaletu...

I onda tek kad je sve bilo gotovo i došli po mene i idemo kući, rasplakao sam se ko niko....

Posle mi to iskustvo koristilo kad sam već kao mator sa 16 godina operisao prst i tamo u toj bolnici hrabrio decu koja su čekala red za krajnike

Eto
Jao, kako je ovo predivno. 💞

O kakvoj to slagalici pričate?

U moje vreme je bio popularan Huper ne znam da li je bio ali sam ga ja stalno kupovala, u baš mlađahnim danima Mikijev i Politikin zabavnik.

U kući je bio običaj da se uzimaju novine, nedeljom Vreme, NIN, meni Huper, Fazon. Dnevne svaki dan, Politika, Novosti, Glas javnosti. Pročitam moje pa razmenim sa roditeljima, oni uzmu moju štampu ja njihovu. Celu nedelju pre podne provedemo u čitanju ponekad se dignemo da promešamo ručak. Kada napokon završimo čitanje onda ručamo. :mrgreen:
Lep običaj kada razmislim.

kao onaj vic za rakiju i čitanje: a onda odemo kod prijatelja koji ima celu štampariju 🤣

joj to sam zaboravio, mada to nisam redovno skupljao

politikin zabavnik, alan ford i nindža romani su mi bili dovoljni

uz naravno zagora i mister noa
Taj 82 i neki rok casopis isti format, ili je to isto? Samo znam kod babe i dede sto je bilo vrv stricevih par primeraka. Bilo mi cudno.

Kraljevstvo Maks Magnus sam volela vise od Alan Forda. Da li je to Druzina vjesala?

Eto
Omg .
Muz hteo da ubode med sestru viljuskom u dupe, posto mu je posle op slepog creva bacila bakine kolace. Ne zbog kolaca nego zbog bake. Imao ceo plan ukljucujuci krijumcarenje viljuske u krevet. Ali su ga raskrinkali.

kao onaj vic za rakiju i čitanje: a onda odemo kod prijatelja koji ima celu štampariju 🤣
Joj sad tih sto isticu citanje kolko hoces. Pre mi bilo smesno jer mi se podrazumevalo. Prosto volis. A sad mi vise nije smesno kad citaju citaju omg.

Ja nisam prenela na cerku ni knjige ni strip. Do skole smo uzivale u divno probranom. I nista. Bas bezveze. Jedna od stvari u koje ne bih poverovala, ali eto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back