Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam čuo nikakve priče. 🤣 Narod ko svaki drugi, sve jedno isto. 😁 Šta će onda reći za ostrvljane, ako im predgrađe ne valja. 🤣
Na otocima žive Boduli, to su ustvari Italijani, govore neki čudan jezik, mešavinu hrvatskog i italijanskog i za njih se zna da se međusobno žene i da im rodbinski brakovi nisu strani. U Bibinjama nisu Boduli, niti ih Zadrani tako smatraju.

Na otocima žive Boduli, to su ustvari Italijani, govore neki čudan jezik, mešavinu hrvatskog i italijanskog i za njih se zna da se međusobno žene i da im rodbinski brakovi nisu strani. U Bibinjama nisu Boduli, niti ih Zadrani tako smatraju.
Meni je ceo onaj kraj geografski raj. 😁 Na tri strane sveta kreneš i naletiš na more. 😁

Probao, nije mi nešto. Kao lenja pita otprilike.

IMG_20251108_174818_824.jpg

Meni je ceo onaj kraj geografski raj. 😁 Na tri strane sveta kreneš i naletiš na more. 😁
Ja sam iz tog kraja i ne smatram ga nekim rajem. Krš je težak za život, a tamo je krš sve dok ne uđeš u more. To je sve bila teška sirotinja dok se nisu počeli baviti turizmom, negde od sedamdesetih godina prošlog veka, pa na ovamo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back