Pricate li psu?

• Začetnik teme Začetnik teme yota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj djukac kad me vidi ispusta neke cudne glasove,znam,pokusava koju rec da mi kaze,pa hajd gledaj ponasanje pa razumi,i naravno ukapira se vecina stvari npr:laje na mene ili moje kad vidi da ga nepustamo,buni se kad me nema dugo,mrsti se 'gde si ti vise',zali se kad ga diraju mace,pa zarezi 'hej macko vidis li da sam jaci i dominantni'itd!uglavnom razumemo se ali cela prica njegova je upravo ponasanje,skupa sa tim zvukovima!

Ooo, pricamo mi, ja najvise :rumenka: ali razumemo se moji zverovi i ja, jutros je moja Mrvica opet osujetila kradju komsijskih jaganjaca, tacno po lavezu znam sta ima da mi saopsti. A i mackovi su slikoviti oboje, dobro, sa bebama se jos uvek ne razumem najbolje, valjda jos tepaju. :lol: A i ja njima kad ih vidim. :heart::heart: (Inace, imam kuju Mrvicu, macke Blondi i Mirka a Blondi ima bebe od 5 sedmica Marinu i Marka.)

Evo da se ukljućim u temu. Imam malog Tibetanskog španijel, TIBI-ja. Ima u skoro dvije godine. Sve razume. To je najiskrenije biće, moja utjeha ,kad sam u depresiji jedini me on izvuće.Imala sam već jedno,. bio je star ,umro je ali je ostavio duboki trag u mom srcu. Takva se tuga osjeća samo prema najrođenijima. Pozdrav svim ljubiteljima pasa iz Istre.

ja pricam svom psu i tako se oslobadjam,nervoze,stresa,a i njemu odgovara!'duboko me razume'
Ми нашег пса третирамо као равноправног члана породице.

Обраћамо му се често, не ради ослобађања од нервозе, стреса посебно, већ у спонтаној комуникацији.

Он сам по себи јесте, између осталог, ублажитељ стреса и нервозе.

И доиста све разуме што му се говори, а зна и да се о њему говори и кад се не спомене његово име. Тачно видиш како се усредсредио, како ослушкује, прилази...

Мислим да нас сви ти наши драги пријатељи - животиње много боље разумеју и знају више него што на први поглед делује.

Back