Izgleda da se slabo čitaju opširniji postovi,
Ја читам све.
Zemlja je u rukama krezubih sendvičara koji sa sobom nose kancerogeni mentalni pomor svake zdrave svijesti, danju spavaju, noću gledaju parove, i sve znaju... vi ste bre okupirani i lepo vam?
Да, ово сам већ прочитала, можда између редова.

Није добро, слажем се, али ми више нисмо брига вас који сте отишли? Или ја грешим?
Твоја је брига сад маћеха, пусти мајку нама.
Била сам у тим маћехама... Хоћеш о Немачкој, јер ту ми је најбоље познавање терена, људи, прилика?
Двоумила сам се, својевремено, али та разлика у стандарду се плаћа дужничким ропством, тај привид равноправног члана друштва, вечитом носталгијом за својим људима, менталитетом.
Да, обраћаји ти се пристојно, ословљавају са госпођо, али те никада не сматрају себи равним и гарантујем да чекају (ћутећи јер им је забрањено, знамо због чега) дан када ће отворено тражити да сви који нису они оду.
Замисли Немце који су свесни да под утицајем Америке њихова влада мора да прихвата стотине хиљада избеглица које они никад не би прихватили, замисли тај нагомилани а скривени револт.
Они воле неког нашег радника? Воле неког нашег лекара?
Мислиш да не би летели у најкраћем року, само ако се промени амбијент.
Живи били па видели...
Америке? Рећи ћу ти само - здравствени систем. На такво тло не бих крочила никад са намером да зарађујем и плаћам порез једном од најокрутнијих друштвених система.
Немој да идеализујеш друге, нити да потцењујеш своје. Нигде није идеално ни сјајно.
Питај немце, питај американце, питај србе...
Свака медаља има две стране, али отићи па пљуцкати на оно што се називало твојим ми се јако не допада(да будем мутна и излевитирам

).