Sreća... je pogrešno razumljeni mehanizam 'dopuštanja'.
Zato nije čudo da ljudi ne umijju uticati na manifestaciju bez kontrole svog ega a u nadi da će im se 'Sreća' osmijehnuti.
Zašto bi smo naše shvatanje 'sreće' trebali ispraviti i promijeniti tu tako nam dragu riječ u riječ 'DOPUŠTANJE'?
Kad čovjek stvara plan za budućnost on koristi svoje kognitivne sposobnosti i kroz njih smišlja, vizualizuje scenario
kejeg bi želio da ostvari. No u svakom planu postoji onaj procenat kojeg ne možemo kontrolisati, te ga nazivamo 'Sreća'.
Dakle, u tom nekotrolisanom dijelu našeg plana oslanjamo se na sreću , a sreća može da nikada ne dođe.
Ako sad razmislimo o 'dopuštanju', šta bi to bilo, kome se dopuštamo i zašto? Kakva je relacija dopuštanja sa srećom?
To je jedno te isto dakle, razumljeno sa dvije različite tačke gledišta. Iz tačke gledišta gdje taj procenat doživljavamo kao
prostor za sreću, mi se oslanjamo na nadu, dok se u drugom slučaju oslanjamao na POVJERENJE i VJERU.
Nada je dobra dok u nama inspiriše želju koja može prerasti u Vjeru. Vjera je mehanizam kojim manifestujemo realnost.
Ako nada ostane samo nada to za nas postaje najveća laž, kroz koju jedino možemo doživjeti očekivanje i razočarenje.
Taj isti procenat kada ga shvatamo kao prostor za dopuštanje predstavlja ispoljenje našeg apsolutnog povjerenja u Boga,
u univerzum. Šta to znači? To znači da sve ono što smo kognitivno stvorili, planirali, ostavljamo Bogu, univerzumu, da kroz taj
minimalni otvor u razumu za nas, u našu realnost unese sve dobro i bolje. Bog/ univerzum se ne bavi 'srećom' već u jednom
trenu vidi sve mogućnosti a mi, dajući mu svoju kontrolu nad ishodom, ostavljamo sebe otvorenim za mogućnosti koje su
najbolje za nas i ne znajući da takve uopšte postoje. Recimo da je taj procenat dopuštanja 0.00001 % između sveg prostora
kognitivnog plana... ipak, taj 0.00001% prostora je beskrajno veći od svih onih 99.99999% kognitivno ispunjenog. Zašto?
Zato što je to otvor u beskonačnost. Ako se u samo tom malom dijelu vremena totalno predamo Bogu/univerzumu 'on' će u
našu realnost unijeti znatno bolje rezultate od onih koje logikom svog intelekta možemo stvoriti i zamisliti.
Ovo svakodnevno praktikujem u svemu što činim.
Uslov je znanje o (Sebi) Bogu koje mi omogućava da ostvarim povjerenje i otvaranje.
Tu sreća nema mjesta.
Da, za ljude koji 'sa strane' posmatraju šta mi se dešava i kako, to izgleda baš kao 'sreća'.
- - - - - - - - - -
Odavde mi ne polazi za rukom da vam poželim 'Srećnu Novu Godinu', ali to me ne sprečava da
vam poželim godinu i Život pun DOPUŠTANJA.
DOPUŠTAJTE!