- Poruka
- 48.596
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

zLozi me iscedila kao krpu...slagala me je
al je vredelo![]()
Ne bi Zlozi momku naudila...Malkice da mu se zavrti u glavi to...može...Ali nešto drugo...Pa vidi samo kako jepu cunu macu ima...![]()

Nebuloza? Divi...
Teolozi tvrde baš nešto slično...I hrišćanski i muslimanski.
A meni je to veoma blisko shvatanje,obzirom na arhetipove K.G.Jumga.Naime,šejtan i đavo koji "čući"u čoveku je gen ili arhetip homo neandertalikusa i čak je veoma interesantno koliko slike i crteži tog nevaljalca liče na našeg polupretka(druga "lepša polovina"je homo erektus).Čuvena je Novozavetna borba Isusa Hrista s đavolom u pustinji za koju večina teologa smatra da je samopročišćenje od zla...Inače Daddiju bih oprostio i prave gafove-nešto zbog mladosti,a nešto-ma poduvali zajedno-makar virtuelno!![]()
Mladalačke ljubavi (a možda i nisu ljubavi, već zaljubljenosti) liče na obožavanje nekog nedovršenog boga; "osvešćena" ljubav je, pak, rad na tome da se odabrani partner učini božanstvom jer ljubav podrazumeva ulaganje u voljenu osobu, kao da se radi o nekome ko je važniji od nas koji to činimo.
Osvešćena ljubav bi trebalo da bude nešto što se zasniva na međusobnom, uzajamnom duhovnom napredovanju ("mi smo jedno", "mi smo konačno sjedinjeni kosmički partneri" itd) Ali ko može tvrditi da i pojam osvešćene ljubavi nije idealizacija?
Ljudi propuste pola života u potrazi za osvešćenom ljubavlju, ili onim što smatraju ljubavlju, a one im usput promaknu .. pored njih, nažalost, prođu ljubavi koje treba doživeti da bi se sazrelo za osvešćivanje. I onda će se, mnogo godina nakon toga, odjednom prisetiti nečijih očiju, nečijeg, osmeha, i ustanoviti da su taj osmeh i te oči govorili nešto što tada nisu bili u stanju da primete. Ali, prekasno.
O ljubavi, bilo kakvoj (idealizovanoj, osvešćenoj ili neosvešćenoj), trebalo bi razmišljati na ovaj način: daj šta daš, nek traje koliko traje, samo da je ima.
U stvari, ne - razmišljati.
Prepustiti se.

ko nije zgrešio neka baci prvi kamen..
Nisam ni imao nameru otvarati raspravu o toj temi koju inače na religiji ponekad i vodim-nije problem videti.Poštujem tvoj hriščanski stav i uverenje i čak ga pozdravljam.Međutim,od Tebe nisam čitao Tvoje stavove,tako da nisam upoznat s njima,ali o tom pitanju su mi poznati stavovi i crkava i autoriteta za ta pitanja.Naravno,Tebe to ne treba da interesuje,obzirom da imaš sigurno samosvojno mišljenje...Vidiš, ti i ja možemo diskutovati na tu temu, ali se nećemo nikad složiti,...
i koji je onda smisao toj diskusiji?
Rekoh, nemam ništa protiv ljudi koji su ateisti, koji ne veruju u jednog boga ili veruju u više njih,...
i nemam nameru više gubiti vreme čitanjem ,,teologa,,....ako ih se nisam načitao, i neću,...
oni su tu, ....bili su juče,....i biće i sutra,.....
ja sam iskreni Hrišćanin, kome je Hrist otvorio put,....
Niti mi je potreban tumač drugi osim njega,...
Pokušaj shvatiti jednu stvar (prema mom uverenju a po Hristovoj reči):
TELO NAŠE JE HRAM DUHA SVETOG,...
i u njemu ne može obitavali nikakav đavo ni đavolčić,...
svako ko takvog u sebi prepoznaje, sa Hristom nema udela!!!
opet ste krenuli s pesmama ajd ćao idem na trening![]()

samopročišćenje od zla...to je suština..a ako neko ne vidi da je grešan ili teško prihvata činjenicu da su ljudi duboko u sebi grešna bića teško može i da prepozna sopstveni greh te da se pokaje kao pravi hrišćanin zbog njega...