ristob
Veoma poznat
- Poruka
- 12.338
Ja ne šaram. Samo sam odvraćao neke (ovdje) od takvih namjera.ristobe jel' ti zato saren avatar?![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ne šaram. Samo sam odvraćao neke (ovdje) od takvih namjera.ristobe jel' ti zato saren avatar?![]()
Odoh ponovo da čujem Marseljezu i doprinesem pokušaju približavanja prve strove ove divne pjeme (naših nakaradnih gazda) i druge strofe (nas zaposlenih)....jutro
umalo-zimsko
a
ni glasa
izmedju mene
i riječi
ko će taj nesporazum
da spriječi
...no
to je Faraonn_ov
svijet
a Vama svima
mirisalo sve
kao u kosi djevojke
majski cvijet
Sneeeeeeg!!!
Ima li koga?
Dal' je moguce?!
Ovde nema jos, samo jako duva hladan vetar koji sve nosi, zamalo da mi granje padne na glavu.
Jel' bilo kod jakog vetra prvo?
P.S. Vala i red je, jedva ga cekam, toliko, da sam danas obrisala sve spoljne futere da padne na cisto.![]()
Jeste, prvo se razduvalo ... pa onda pala kiša, koja se postepeno pretvorila u sneg.
Ali sad opet postaje kiša.
Sećam se jedne godine, na početku devedesetih: kriza, nema para, nema benzina, malo automobila na ulicama. Ujutru krenem na Kališ sa psom: Pariska ulica (u kojoj je uvek bilo saobraćaja) - prazna i bela. Sneg napadao skoro do kolena, a ja i pas, u pola osam ujutru, jedini na ulici. A Kalemegdan kao iz bajke. Mis'im, surova su to bila vremena, ali sam zapamtila to jutro, jer nikada ni pre ni posle u Beogradu nisam videla ništa slično.
Divota.
A tako se meni slicno desilo za jedno Badnje vece kad je nestala sruja, a ja resila da odem do obliznje crkve. Bilo je takodje veoma hladno i malo je ljudi resilo da izadje do crkve. Smeg je bio do kolena, i jos je duvalo i padao je () medjutim uopste nije bilo mracno - pored belog snega na ulicama i farova od automobila, toliko je svetleo jako plamen vatre od badnjaka koji je bio upaljen u crkvenom dvoristu, ispred crkve, da je ceo kraj bio prosto belo-narandzast, i nestvarno lep, kao na cestitkama ranije.
I ja tako nesto posle toga nisam videla, iako uzivam u snegu svaki put.
...ma, nije medved bio, Borka,....otkud medved na Avali?
ili je, onda pobegao iz zoološkog vrta, ili ste vi dosta popili pa si videla preobučenog deda mraza,....Jel medved bio crvene boje?![]()
Lep doživljaj.
Pre nekoliko godina pozovu nas prijatelji, koji žive na Avali, da dođemo kod njih za srpsku Novu. Imaju ogromno dvorište, puno četinara. Jedan su ukrasili, tako da im jelka nije bila u kući, nego napolju, neposečena, odmah ispod prozora, dovoljno visoka da se vidi iz dnevne sobe. Sedeli smo celu noć, pričali, šalili se, i u jednom trenutku opazimo veverice koje skakuću po ukrasima na drvetu. Bilo ih je barem 5-6, i sve su bile prilično zainteresovane za svetlucave kugle.I to sam videla prvi put u životu.
A posle, kad smo se vraćali, na putu smo sreli medveda. Do tada nisam imala pojma da ih ima na Avali (baška da u to doba godine ne spavaju).
Ja se radujem snegu kao dete.![]()
Ma pravi medved, bre.
Na Avali je postojao azil za medvede (one koji su zaplenjeni mečkarima). Ne znam da li još uvek postoji, ali naš domaćin se nije iznenadio kada smo mu posle rekli za susret sa medvedom. Moguće je da je medved zbrisao iz azila.![]()
I ja, i ja!
Dal' je moguce ovo za veverice? Ja to nikad nisam videla, osim kao mala u jednom skolskom decjem odmaralistu.
Kazu da je ta Avala mnogo lepa, steta sto sam bila samo jednom na brzinu i to leti, a pretpostavljam tek kako je lepo zimi. I jos da imas tamo brvnaru...da se nikad ne vratis u grad.![]()
....e, ja ću se tebi za ljubav preobući u vevericu i popeti na drvo,....da te obradujem!![]()
...čekaj,.......a nije pojeo nikoga od vas?Znaš da medvedi jedu ljude!![]()
Zdravo, drugar'ce Zlozi.
E, Picolo, nemam pojma ...
Ja volim da plivam u moru.![]()