Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U CH pricaju DIJALEKTOM a pisu SKOLSKI tj. CISTI NJEMACKI :dash: ... a ta dva jezika nemaju ama bas nista slicno :dash::dash::dash: ...
Ljudi pokusavaju da zadrze svoj dijalekt koji nema pravilnu gramatiku, a knjige pisu na cistom njemackom jeziku.
.

Pa i ovde je upravo tako. Knjizevni jezik je onaj iz zapadne Srbije uglavnom, gde je ziveo Vuk Karadzic, dok se u (jugo)istocnoj Srbiji prica sasvim drugacije, i u dijalektu (izrazima), i po akcentu.

Dobar dan i od mene...:) :cao:

Pa i ovde je upravo tako. Knjizevni jezik je onaj iz zapadne Srbije uglavnom, gde je ziveo Vuk Karadzic, dok se u (jugo)istocnoj Srbiji prica sasvim drugacije, i u dijalektu (izrazima), i po akcentu.

Dobar dan i od mene...:) :cao:

Razumijem ja tebe pikolo...ali ono nije bas u takvom rangu u kojem to ti poredis...ovo je jos mnogo drasticnije (: ...
Cak i pisu dijalekt...(mail-ovi, SMS itd.) ali kad se treba pisati knjiga, novina onda se pise pravilan njemacki...ne mozes zamisliti koje su to razlike...cak ni rjeci nisu iste... (: ..

Vece,drugari (: ...

...na jeziku
sanskrtu i prakrtu
neću dati snage
nikakvom osvrtu
i nedam da smiju
moji Prijatelji
ovo kako ne razumiju
...od Gilgameša pa
do danasnjih dana
najiskrenije je ovo zelja
ikad poslana

...veseli da ste
tako i ostanite
a
sa gloženjem
za-uvijek prestanite
...
ako nije ovako
od Faraonn_a
protiv njega
neka se čuju zvona
s, Jerihona...

...na jeziku
sanskrtu i prakrtu
neću dati snage
nikakvom osvrtu
i nedam da smiju
moji Prijatelji
ovo kako ne razumiju
...od Gilgameša pa
do danasnjih dana
najiskrenije je ovo zelja
ikad poslana

...veseli da ste
tako i ostanite
a
sa gloženjem
za-uvijek prestanite
...
ako nije ovako
od Faraonn_a
protiv njega
neka se čuju zvona
s, Jerihona...

Vece, faraone :super: ...
Sta se radi? Ima li zime u tvojoj blizini? Grije li te Egipatsko sunce?

internet je cudo. :roll:

Tako, na primer, reč „onodenje“ označava sve radnje - jesti, spavati, ležati, nešto raditi, ali raditi i one stvari.

:sad2:

Poslednja izmena:
'bro veče.

Da život uvek nađe svoj put, uverila sam se gledajući jednu emisiju na Diskaveriju.
Pre par godina čovek je na Aljasci ulovio belog medveda, ali je uočeno da ulovljeni medved ima neobične karakteristike: veću glavu (i drugačijeg oblika) od belog medveda i tamne krugove oko očiju. Istraživanjem je dokazano da je ubijeni primerak hibrid grizlija i pol. medveda.
E sad - kako i zašto?
Zbog globalnog zagrevanja, tope se glečeri i nastaju sante, pomoću kojih mužjaci grizlija migriraju. A zašto? - Zbog ženki belih medveda.
Iz takve ljubavi nastao je nebičan hibrid, po imenu Nanulak (Ursus inopinatus).
Ukoliko u prirodi bude nađeno još primeraka (do sada je pronađeno nekoliko), smatraće se novom vrstom.

pizzly.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back