Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja vam mogu sam dati jedan savet koji sam sebi postavio kao maksimu kad sam imao 30... zaboraviti na godine zaboraviti na ono sto si zaboraviti na moral zaboraviti na statuse i titule... jedino ne zaboraviti ko si iznutra...i to budi po bilo koju cenu. a moja cena je jako skupa...po pravilu na mene i moju grbacu.... ali zato kada je ispunjenje-ono pravo i kako treba to nema cene...

ja vam mogu sam dati jedan savet koji sam sebi postavio kao maksimu kad sam imao 30... zaboraviti na godine zaboraviti na ono sto si zaboraviti na moral zaboraviti na statuse i titule... jedino ne zaboraviti ko si iznutra...i to budi po bilo koju cenu. a moja cena je jako skupa...po pravilu na mene i moju grbacu.... ali zato kada je ispunjenje-ono pravo i kako treba to nema cene...

I ja sam sebi postavila jednu maksimu, tu negde oko tridesete.
Ali sa 30 je covek jos uvek premlad da drzi potpunu kontrolu nad svojim zivotom.
Zadovoljstvo nije osnovni princip koji rukovodi nasim motivima. Motiv je izbegavanje patnje i besa. Medjutim, tesko mi to priznajemo.

Ispunjenje, mislim, nastupi kada uspemo da procenimo tezinu milion puta ucinjenih gresaka, i stavimo ih ad acta. A onda nista vise nije vazno jer smo u medjuvremenu ostarili.

e tu se razlikujemo..drasticno... kada imamo nagomilano iskustvo i nastupamo iz dominantne pozicije nesto u nama odaje licnost koja moze druge da iritira...pogledajet samo na forumu. dovoljno da neko dominira u bilo kojoj prici odmah onaj koji je inferioran pocinje da tu pricu opstruira....znaci crta iskustva crta mudrosti ili zivotne prepoznatljivosti buduceg koga trazimo ili nam se nudi svejedno lisena je one drazi nepoznatoga ako je odmah procenimo i stavimo u neku fasciklu...svaki covek je sklop toliko specificnosti lepih i losih da ako naustrp losih odbacimo ono sto je dobro u njemu po meni nije sustina... zato za razliku od vas ja ljude pustam da pokazu oba lica ili vise ako treba... kad tad se svako pokaze ljudskim bicem u najboljem svetlu...e tu ja nastupam jer sam lisen besa a bes je katalizator onog loseg onog bafometovskog u coveku... naravno nisam ni mila maca posto svaka jednka trazi u drugome ne jednu boju no ceo spektar....tu iskustvo pomaze da iznijansiramo kad sta i kako treba farbati banalno receno...sustina je u duhovnoj smirenosti i onda je sve u zivotu moguce..pa i ono sto izgleda nemoguce.

Svako ima svoj recept.

Ja sam vrlo solidan posmatrač.Vidim obe strane lica, i ponekad vidim i ono što možda ne vidi i vlasnik lica. A možda mi se samo čini ... U svakom slučaju, čovek nije dvodimenzionalan. I oduvek tvrdim da treba kopati, i iskopati dobro u svakom čoveku. Mada, to je ponekad naporan poduhvat. Zahteva strpljenje. Zahteva iskrenost. Poverenje.

Jeste, suština je u duhovnoj smirenosti.

I sad me podseti na nešto što je rekao J.Beme. Parafraziraću, jer se ne sećam doslovce: "Čitao sam samo jednu knjigu u životu, moju sopstvenu, sebe samog."
Koliko je to tačno, pojma nemam. Sve je to od lošeg vina, večeras. :mrgreen:

Slušam Evu Ras sinoć i dobrano sam se zamislila kada je kazala da govorni jezik treba
da bude i jezik sa kojim se piše jer je kao takav najrazumljiviji onome ko čita.
Zaključila sam da je u pravu, čemu dodatno komplikovati kada je samo po sebi
već komplikovano.
Poante tipa - šta je pisac hteo da kaže - zaista bi trebale biti samo iznimka.
Dobro jutro

Slušam Evu Ras sinoć i dobrano sam se zamislila kada je kazala da govorni jezik treba
da bude i jezik sa kojim se piše jer je kao takav najrazumljiviji onome ko čita.
Zaključila sam da je u pravu, čemu dodatno komplikovati kada je samo po sebi
već komplikovano.
Poante tipa - šta je pisac hteo da kaže - zaista bi trebale biti samo iznimka.
Dobro jutro

U CH pricaju DIJALEKTOM a pisu SKOLSKI tj. CISTI NJEMACKI :dash: ... a ta dva jezika nemaju ama bas nista slicno :dash::dash::dash: ...
Ljudi pokusavaju da zadrze svoj dijalekt koji nema pravilnu gramatiku, a knjige pisu na cistom njemackom jeziku.

Dobro jutro snajka,...kako si mi se naspavala?:lol:

Ko je sad snajka (: ?
Borci ili zebrica (: ?

Jutro, drugari (: ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back