Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
watch

e da, najveci zlocini kroz istoriju nisu cinjeni u ime vere, vec je vera bila pokrice za njih. nemam nista protiv vernika, niti vere, ali kakav je to covek koji ne vidi dalje od svog nosa, koji sebe i svoje ja (ako ga uopste ima) skriva iza vere, koji sebe smatra dobrom i pravednom osobom iskljucivo zato sto je vernik. vera je u tom slucaju obicna maska, koja lako pada i otkriva minimum licemerje i jos ponesto. da li je ta maska navucena namerno ili taj covek nije u stanju da sagleda sebe i svoje postupke. u tom slucaju to bi bila neuracunljivost, na neki nacin. lazljivac sigurno.
slepilo ili strah da se uradi jedna sveobuhvatna samoanaliza.
lepo pise u bibliji izvadi balvancic iz oka svoga, pre nego sto ugledas trncic u oku brata svoga. :mrgreen: al' demencija je demencija.

moram da se citiram, dopuna. takvima kada se udari samar istine i ne primecuju, jer imaju djon. dostizu vrhunac licemerja.

Nemam potrebe da ucestvujem u verskim raspravama ovde, ne osecam se licno pogodjenom, ali ako tako krenemo, dokle cemo da stignemo?

To su stvari koje ni na "religiji" nisu raspravljene.

Naime, nije vernik onaj ko se pravi da je 'iznad" drugih samo zato sto je vernik. To je ruzno i pogresno.

Niti je ateista u pravu samo zato sto se vlada "po principima savesti", ili jos gore, navodnog znanja koje istice na svakom koraku, a nesto je valjda i u skromnosti bez obzira na sve.

(Ali sektasenje je najgore od svega.)

citiraj mi gde sam to napisala? :think:
ti smatras da je ovo ispravno? silovanje nevinog steneta? mozda bi samo bilo pitanje vremena kada bi sa steneta presao na svoju unuku npr.
inace, nisam se nadovezala na tvoj post, kuckam za sebe. :roll:
a ko je to rekao? ne mogu da razumem koliko nakaradnog rezonovanja na ovom forumu...
i j a kuckam za sebe... tako da zaobidji me...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back