Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, sinoć se mi zabavismo uz voćni čaj i meni odjedared sinu da mi fale neke
namirnice i šta da radim, smandrljam se na brzinu i otvorim ulazna vrata
nameravajući do prodavnice kad ono, vejavicaaa.

Isto je sinoc bilo i ovde! A preko dana 20C, cak sam brisala prozore!

Da covek ne poveruje. Ma dobro, i vreme mu je da bude hladno, sve je dobro sto je u svoje vreme, a ne ovako...juce noslila letnje cipele, sada u cizmama.

Ne omani kao pisac
jer lesinari kruze i cekaju spremni
da se obruse dole i potpisu svoje:
"lepo ti rekoh"

Ne omani kao pisac
jer je sam cin pisanja najbolja zastita
od ludila ovog
sveta.

Ne omani kao pisac
Jer je to najbolji oblik samozabave
koji je ikad
izmisljen.

Ali bices gotov kao pisac
u dan ili sat tvoje
smrti

samo da bi se tvoje debele nove knige
pojavile godinama kasnije, priredjene
iz zalihe pesama koje si
ostavio za svog
izdavaca.

Neka bude tako:
Ti pramenovi magije
oteti iz
stiska
smrti.

Lepo.

Ja sam mastala o tome da ce nekad, neko, objaviti moje dnevnike (naravno, pothumno :lol).

Medjutim, kad ih citam danas shvatam da bi to bila literatura za tinejdzere i mlade, i to sasvim prosecna.

Ili sto bi rekao Bregovic u pesmi "Mislio sam da se zveri boje one vatre koja trag mi prati, a sad nosim kako mi ga skroje, po meni se nista nece zvati...."

U to ime: :pivce:

Ne omani kao pisac
jer lesinari kruze i cekaju spremni
da se obruse dole i potpisu svoje:
"lepo ti rekoh"

Ne omani kao pisac
jer je sam cin pisanja najbolja zastita
od ludila ovog
sveta.

Ne omani kao pisac
Jer je to najbolji oblik samozabave
koji je ikad
izmisljen.

Ali bices gotov kao pisac
u dan ili sat tvoje
smrti

samo da bi se tvoje debele nove knige
pojavile godinama kasnije, priredjene
iz zalihe pesama koje si
ostavio za svog
izdavaca.

Neka bude tako:
Ti pramenovi magije
oteti iz
stiska
smrti.

Pisac živi ono malo života između naleta inspiracije.
A kada inspiracija dođe, živi u strahu da neće stići da oblikuje misli, jer će inspiracija iznenada nestati, ili će on umreti pre nego što dovrši započeto.
Kada završi pisanje, nada se da će ga neko čuti.
Kada ga čuju, obično ga ne razumeju. E, s tim je računao od samog početka – još pre nego što je seo da piše.:lol:

umetnik zivi za inspiraciju a ne izmedju inspiracija

kada dodje inspiracija zaboravlja na sve.... kada zavrsi sa jednim detetom prelazi na sledece i ne razmislja o prvom da ga neko pomazi ili usvoji

pravi umetnik nikad ne prica o svom delu i ne objasnjava ga....

umetnik nikada ne racuna ni sa cim...zato je to sto jeste.

amen

aj da vas ovaj maldic nesto nauci

onog dana kada vam crkne frizider, masina za ves, ili detetu treba stipendija, novi muzicki stub ili fotoaparat.... i kreneta da stvarate sledece delo imajuci opipljivu viziju potreba konzumenata sa vasom dotadasnjom umetnoscu je gotovo.

pravi umetnik zivi pored praznog frizidera, odrpan je, neuhranjen, kozersko druzenje mu je samo izgovor da se napije i bude u drustvu a ustvari sam u svom stvaralackom svetu... fizicki zivot je za nega laz i tako je posmatra.

a oseca ga bolje od svih drugih i to je paradoks

Mladiću :lol:, prošla sam faze crknute mašine, praznog frižidera i sličnih, ovozemaljskih, banalnih, ometajućih stvari. Može se čovek isključiti ako ima nekog ko vodi računa o tim stvarima.

Heh, setila sam se prijateljice, odličnog pisca, koja ne može da piše ako nije ispunjena. Mora da ima muškarca pored sebe, lovu ... i tek onda je u stanju da stvara.

nisam mladic no maldic ko sto napisa, jer mladica jure a ja nisam on

ne moze se iskljuciti jer umetnik zivi za svoju umetnost iskljucivo kroz stvaranje a ne kroz anagazovani drustveni rad sa mnogobrojnim funkcijama... govorim o umetnicima a ne tezgarosima ili ljudima koji su akademski skolovani da bi nesto stvarali. pravom umetniku bilo kakva skola ili titula su nepoznanice

stvaralacko nadahnuce moze da se iskristalise kroz razne forme ispunjenosti

Pisac živi ono malo života između naleta inspiracije.
A kada inspiracija dođe, živi u strahu da neće stići da oblikuje misli, jer će inspiracija iznenada nestati, ili će on umreti pre nego što dovrši započeto.
Kada završi pisanje, nada se da će ga neko čuti.
Kada ga čuju, obično ga ne razumeju. E, s tim je računao od samog početka – još pre nego što je seo da piše.:lol:

Ko ono beše napisao Jadnike, odmah mi pade na pamet taj nalov čim pročitah ovu tvoju žalopojku.

Dobar dan.

Ta priča Borka više ne pije vodu iz prostog razloga što je to čista sirova patetika. Pisci nisu nikakav poseban
soj kojeg treba glorifikovati i sazažaljevati se nad njihovim inspirativnim mukama kao da se porađaju
Bože ti mene sakloni.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back