Pričamo, dakle postojimo - Arhiva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ybg, i to se događa u životu :(
Ali ti daješ zbog sebe, zato što ti je lepo dok daješ. Dobro se osećaš.

Ako neko ne zna to da ceni, prihvati. On ostaje uskraćen, a ne ti.
Sreća je u davanju.

A možda i tom nekom ne treba to nešto što mu ti daješ :roll:
I to treba prihvatiti, malo dostojanstva nije na odmet.

Ako tako kalkulišeš, šta si dao, a šta dobio, nikada nećeš biti srećan.

najveca samoobmana..davati zbog toga sto se lepo osecas dok dajes..

sreca je u obostranom davanju

a tom nekom ko od mene zeli da uzme pozitivnu energiju i ode..svakako da cu dati negativnu..tj ono sto mu.joj ne treba..

svima treba pozitivna energija..samo zavisi kome za sta treba..i tu se odvajaju ljudi od neljudi

na kraju srecom mozemo i nazvati trgovinu enregijom na obostranu korist

Da budem preciznija: na primer, iskrena si a ljudi to ne prepoznaju, u grču su ... (neverovatno im je kad je neko iskren?); dobra si a misle da glumiš, manipulišeš, optužuju te za licemerje (polaze od sebe?); voliš a moraš to da dokazuješ iznova i znova, i koliko god da dokazuješ opet nije dovoljno (ljubav se meri?) ... U suštini, ne veruju ti da si takva kakva si.

Da budem preciznija: na primer, iskrena si a ljudi to ne prepoznaju, u grču su ... (neverovatno im je kad je neko iskren?); dobra si a misle da glumiš, manipulišeš, optužuju te za licemerje (polaze od sebe?); voliš a moraš to da dokazuješ iznova i znova, i koliko god da dokazuješ opet nije dovoljno (ljubav se meri?) ... U suštini, ne veruju ti da si takva kakva si.

a zasto je to tako?
zato sto je fol postalo opsteprihvaceno merilo ponasanja i drustvene prihvacenosti..ako si ono sto jesi svugde si odbacena osoba..da bi te prihvatili moras se folirati

... i ume.

Eve, mi smo, izgleda, vrsta u izumiranju. :confused:
Iako se odlično adaptiram, ponekad se među ljudima osećam kao čudakinja.
Imaš li slična iskustva?

Naravno. Ali, vremenom se navikneš i poludiš od sreće kada sretneš, upoznaš još ponekog čudaka & čudakinju.
Onda ih ljubomorno čuvaš.

Pravo da ti kažem, nikada nisam volela da pripadam većini i imam slična razmišljanja, stavove i interesovanja kao većina.

„Zato što svi tako misle“, „Zato što tako treba“, "Zato što je vreme", ... itd. .. meni je to uvek bilo sumnjivo, i samim tim neprihvatljivo. Naravno, ne po svaku cenu. Ali sam vrlo obazriva sa tim „sveopšte prihvaćenim“. To što odgovara nekome, mnogima, ne znači da odgovara i meni. I naravno, da si „čudak“, ukoliko tako nešto ne prihvatiš za tvoje „dobro“, nego se usudiš da razmišljaš ili kažeš da ti ne bi, jer misliš da to nije dobro za tebe.
Ijuu, odakle ti pravo da ti misliš da znaš šta je dobro za tebe!
Pošto si u tom kontekstu drugačiji, normalno je da si čudak.

Samo, čudaci čudacima nisu nimalo čudni.
A, i nema ih tako malo. Samo oni ne “galame” mnogo, pa ih je, možda, teže, uočiti :)

Poslednja izmena:
Ja ću da volim onako kako to umem i mogu, bez limitiranja, merenja i upoređivanja.

nemam nista protiv..samo kazem da ja vise tako necu..i jos kazem da je bilo daleko bolje po mene da nikad nisam tako ni ziveo..trebale su mi godine da shvatim da mi to samo donosilo bedu jad i cemer u zivot..i zaista nemam nameru da vise dajem bez merenja uporednjivanja itd..jer sam tako samo dobija cemer jad i bedu...zauzvrat..a to mi ne treba..

ko od mene zeli ljubav mora je i davati..ko ne zeli siroko mu/joj polje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back