Pričamo, dakle postojimo - Arhiva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ostavi kafu damama, hajde da ti i ja popijemo
po jedan skivi. I po kriglu piva.

Živeo ti meni, Weis! :)

beer.gif

Bih vrlo rado, ali uopšte ne pijem, jer kad počnem da pijem ne znam da stanem, a onda obično činim neviđene gluposti i završim u Urgentnom.

Кафицу сам већ попила , ал' сам зато самокритички :mrgreen: расположена па ћу да вам испричам једну своју бруку:

Била сам клинка и чујем од једне Аустралијанке да "интелектуалци у Аустралији пију виски с млеком". Тај сам, брате! - помислим ја. На несрећу нађем да промовишем своју "интелелектуалност" баш на једној обичној српској СЛАВИ. На питање -- шта ћеш да попијеш, ја поносно (?!) одговорим -- виски с млеком!

Кад настаде тајац! Све очи пиље у мене претећим погледом! Чак се и уређај збунио па престао да свира. Кад су се опоравили од првог шока објаснише ми "пријатељски" да ћу или да пијем нешто људски или да излетим са славе наглавачке. Наравно, повукла сам реч и сва румена :rumenko: затражила вотка-ђус.

:lol::lol::lol:

Ma kakav blam!
Slušaj ovo:
Pre desetak godina, na letovanju u Egiptu, pitaju nas u jednoj prodavnici šta ćemo da popijemo (tamo te, inače, u svakoj iole boljoj, tradicionalnoj radnji, nude pićem). Napolju +45, upeklo sunce... i ja zamolim za hladan đus, ali mi vlasnik prodavnice preporuči "egipatski viski", ubeđujući me da je to najbolje za rashlađivanje. Držeći se načela pristojnog ponašanja, prihvatim ponudu i dobijem čašicu vrlo jakog i slatkog čaja od nane. Već ranije sam uočila da Egipćani po ceo dan pijuckaju nešto iz tih čašica, ali nisam znala šta.
Inače - čaj ne volim, ali ovaj je imao specifičan ukus i miris i zaista mi je prijao.
Tog vrelog dana popila sam najmanje još 5-6 "egipatskih viskija", i uveče nisam mogla da zaspim. Bila sam nabijena energijom koju sam tumačila rezultatom brojnih lepih utisaka.

Sutradan sam saznala da se u "egipatski viski" dodaje hašiš. :lol:

Reči:
Good morning heartache

Good morning heartache
You old gloomy sight
Good morning heartache
Thought we said goodbye last night
I turned and tossed until it seems you heve gone
But here you are with the dawn
Wish I forget you, but you're here to stay
It seems I met you
When my love went away
Now everyday I stop I'm saying to you
Good morning heartache, what's new?

Stop haunting me now
Can't shake you nohow
Just leave me alone
I've got those Monday blues
Straight to Sunday blues
Good morning heartache
Here we go again
Good morning heartache
You're the one
Who knows me well
Might as well get use to you hanging around
Good morning heartache
Sit down.

moje dve omiljene Billlie-ne pesme:

"You don't know what love is
‘Til you’ve learned the meaning of the blues
Until you’ve loved a love you've had to lose
You don't know what love is

You don't know how lips hurt
Until you've kissed and had to pay the cost
Until you've flipped your heart and you have lost
You don't know what love is

Do you know how lost I've been
At the thought of reminiscing
And how lips that taste of tears
Lose their taste for kissing

You don't know how hearts burn
For love that cannot live yet never dies
Until you've faced each dawn with sleepless eyes
You don't know what love is..."

i

I'm A Fool To Want You
(J. Wolf / Herron / Frank Sinatra (posveceno A. Gardner)

I'm a fool to want you
I'm a fool to want you
To want a love that can't be true
A love that's there for others too

I'm a fool to hold you
Such a fool to hold you
To seek a kiss not mine alone
To share a kiss that Devil has known

Time and time again I said I'd leave you
Time and time again I went away
But then would come the time when I would need you
And once again these words I had to say

Take me back, I love you
...I need you
I know it's wrong, it must be wrong
But right or wrong I can't get along

Without you

Meni dva omiljena, njihova početka su:

Ovaj:

"Ja sam bolestan čovek... Zao. Nesimpatičan. Mislim da me boli jetra. Doduše, ja pojma nemam o svojoj bolesti, i ne znam tačno šta me boli. Ne lečim se i nikad se lečio nisam, iako poštujem medicinu i lekare. Pored toga, ja sam još i sujeveran do krajnosti, ili bar toliko da poštujem medicinu. (Dovoljno sam obrazovan da ne budem sujeveran, ali sam ipak sujeveran). Ne, gospodo, neću da se lečim za inat. Vi to sigurno ne možete razumeti. A ja, vidite, shvatam."

I ovaj:

"Kao što svako može da vam kaže, nisam dobar čovek. Ne znam pravu reč. Oduvek sam se divio lupežima, odmetnicima, kurvinim sinovima. Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike (Mlohavi, volim te - prim. kuc), ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju. Puni su iznenađenja i eksplozija."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back