Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sustinski ljudi cije te prisustvo ponasanje licnost nagna da im poklanjas i ne trazis nista za uzvrat..
Ето видиш.. сам дођеш на идеју да поклањаш и не тражиш ништа за узврат и онда се у неком тренутку наљутиш па напишеш оно што је Борчица написала о њима..

Па ко је ту крив? Ти или вампир? z:hm:

извињавам се.. погрешно сам поставила питање.. питање је... Ко је ту вампир? z:lol:

Poslednja izmena od moderatora:
Ето видиш.. сам дођеш на идеју да поклањаш и не тражиш ништа за узврат и онда се у неком тренутку наљутиш па напишеш оно што је Борчица написала о њима..

Па ко је ту крив? Ти или вампир? z:hm:
ne postavlja se pitanje krivice vec pitanje sposobnosti za prepoznavanje..
ako mene neko nagna na davanje a istovremeno ja ne nagnam tu osobu takodje na davanja onda sam ja u toj prici sta? klasicna zrtva..pitanje je samo koliko vremena treba da se prepoznam u ulozi zrtve..neko se prepozna inicijalno i u takve odnose ne ulazi..tj postaje imun..a neko se ne prepozna ni kad je jednom nogom u dusevnom grobu

'bar dan

ja ne bih znao šta su energetski vampiri
možda jer sam volim da poklanjam, a ne tražim isto zauzvrat.
mnogo je lepše kada ti neko to sam pruži, a da se ne očekuje i ne traži.
sve je to borba ličnosti, samo je pitanje ko je jači i na koga ko utiče tokom vremena : )

ne postavlja se pitanje krivice vec pitanje sposobnosti za prepoznavanje..
ako mene neko nagna na davanje a istovremeno ja ne nagnam tu osobu takodje na davanja onda sam ja u toj prici sta? klasicna zrtva..pitanje je samo koliko vremena treba da se prepoznam u ulozi zrtve..neko se prepozna inicijalno i u takve odnose ne ulazi..tj postaje imun..a neko se ne prepozna ni kad je jednom nogom u dusevnom grobu
Па хајде искрено. Шта те то ''нагна на давање''? Жеља да ти та особа узврати истом мером?
Јер.. да та жеља не постоји никада се не би препознао у улози жртве...

Па хајде искрено. Шта те то ''нагна на давање''? Жеља да ти та особа узврати истом мером?
Јер.. да та жеља не постоји никада се не би препознао у улози жртве...
covek podjednako ima potrebu da daje i da prima..covek je jaka stabilna i zdrava licnost samo ako postoji ravnoteza izmejdu davanja i primanja..ako je ravnoteza pomerena i ti vise dajes nego sto dobijas trosis se..a ako vise dobijas nego sto dajes..postajes ohola..beskrupulozna i bezosecajna za druge

covek podjednako ima potrebu da daje i da prima..covek je jaka stabilna i zdrava licnost samo ako postoji ravnoteza izmejdu davanja i primanja..ako je ravnoteza pomerena i ti vise dajes nego sto dobijas trosis se..a ako vise dobijas nego sto dajes..postajes ohola..beskrupulozna i bezosecajna za druge
Ја сам апсолутни идеалиста када су врлине у питању, тако да се не могу сложити са овим што си рекао.
То наравно не значи да те врлине и поседујем.. али..
планирам да их развијем.. једнога дана.. када ми досади да будем охола...z:lol:

Свиђа ми се оно што је Artinve написао... ето.. настави са њим конструктивно да дискутујеш, да ја не збуњујем Борчицу...z:D

:sanke:

ел може да се каже ''апсолутни идеалиста''?

ма може...z:dm:

ne zelim da diskutujem s ljudima koji pisu samo ono sto se drugim dopada da citaju
15_8_211.gif

navar ponovo jaše
usamljeni i neshvaćen
ali on i voli kada je tako : )
on ima svoj stav, pa i kada ga ne podržavaju, sasvim je siguran da se drugi obmanjuju, a da on to ne čini
očekivanja su ono što nas tera da se osetimo uskrćenim za nešto
svako nam daje koliko želi i koliko je sposoban da nam pruži
a ako nam to nije dovoljno i ''ne ispunjava'' naša očekivanja
možemo prestati da dajemo i udaljiti se
ono što neke tera da ostanu pored takvih ljudi je priča za sebe : )
a razloge uvek treba tražiti prvo u sebi

a gde treba traziti razloge nakon samopreispitivanja i ne pronalazenja istih unutar??
malo mi je cudno kako se odgovori nizu napamet pa cak i sama pitanja

postavka tipa pretpostavke da ja nisam prvo odgovore potrazio postavljajuci sebi samom pitanja..je sta? bolje da ne uperim prst....

kao sto rekoh pisanje necega sto drugi zele da procitaju

a gde treba traziti razloge nakon samopreispitivanja i ne pronalazenja istih unutar??
malo mi je cudno kako se odgovori nizu napamet pa cak i sama pitanja

postavka tipa pretpostavke da ja nisam prvo odgovore potrazio postavljajuci sebi samom pitanja..je sta? bolje da ne uperim prst....

kao sto rekoh pisanje necega sto drugi zele da procitaju

ne, samo predpostavka da ne vidiš razlike
ja svojim prvom porukom nisam rekao nšta upućeno tebi
ali se ti nisi libio toga da svoje uputiš meni
definišući me kao nekog ko priča samo ono što drugi žele da čuju, i nekog ko se obmanjuje, a ne maš uvid u to ko sam ja, kao što ja ne znam ko si ti.
naravno da treba isključivo u sebi, drugi putevi su lažni i nisu u skladu sa našim sopstvom
ali, navar, iako ne misliš isto kao drugi, da li postoji potreba da druge osuđuješ
svako je ovde izneo svoje mišljenje
ja te nisam napao, niti govorio ništa u vezi sa tobom dok ti nisi uradio isto.
ti si taj koji je uperio prst u druge, ja sam ti posle toga samo rekao da ga uperiš u sebe
jer o tebi nisam govori, pa se i ti izuzmi pričanja o meni
čak i u kontekstu da ne želiš da pričaš samnom
a razloge zadrži za sebe
uzajamno je
ne moraš se sekirati : )

i nakon svega iznesenog moja pocetna konstatacija postaje potvrdjena..

ja sam samo rekao da ne zelim da diskutujem s nekim ko pise samo ono sto drugi zele da citaju..nakon kojicinog predloga da nastavim diskusiju s tobom..

o tvojim perceptivnim sposbnostima jasno govori tvoj post koji si napisao nakon toga..nisam te ja uvukao u pricu..vec kojica..

uostalom..ako je kao sto kazes obostrano..ja se ne sekiram..to sam konstatovao postom u kome sam napisao podvuceno...

i ne vidim razlog zbog kog si morao da nalaiz opravdanja za sebe napadajuci mene..kad se apsolutno slazemo oko mogucnosti medjusobnog nekomuniciranja

ja sam samo rekao da ne zelim da diskutujem s nekim ko pise samo ono sto drugi zele da citaju..nakon kojicinog predloga da nastavim diskusiju s tobom..

o tvojim perceptivnim sposbnostima jasno govori tvoj post koji si napisao nakon toga..nisam te ja uvukao u pricu..vec kojica..

uostalom..ako je kao sto kazes obostrano..ja se ne sekiram..to sam konstatovao postom u kome sam napisao podvuceno...

i ne vidim razlog zbog kog si morao da nalaiz opravdanja za sebe napadajuci mene..kad se apsolutno slazemo oko mogucnosti medjusobnog nekomuniciranja

Тачно.

Ја се обојици извињавам због тога. z:(

pa ni ja ne pišem ono što drugi žele da čitaju, pišem on što mislim, a nisam odgovoran ako se drugi pronađu u tome što kažem
i ne tražim potvrdu, niti odgurujem nekog na osnovu toga da li se neko složio sa njima ili ne
ti si taj koji to potencira.
o mojim perceptivnim sposobnostima govori post koji sam napisao, samo što se on ne reflektuje samo kroz tvoj pogled, već i drugi mogu da pročitaju šta sam napisao, i da daju svoje mišljenje. kojica se povukla, a ja sam odreagovao na tvoje poruke, a ne na to što je kojica bila tu, jer si sve koje ne misle kao ti stavio isti koš, tj. zalepio si im etiketu da pišu ono što drugi žele da čuju.
obostrano je, samo ti nastavi da konstatuješ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back