Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...Svet se neminovno menja. Menja se i ovde. Lokalne barabe prerasle su u “kontraverzne biznismene”. Čak se više ni “vutra” ne duva, nego se šmrče kokain. Postali smo nacija pivopija, pri čemu su prozvođači piva postali sponzori sportskih i kulturnih manifestacija. Deca, umesto da čitaju knjige, vreme gube na ulici ili po zagušljivim igraonicama. Devojački snovi o “princu na belom konju” pretvorili su se u snove o sponzoru u limuzini. Ne živimo, već preživljavamo. Ne štedimo, nego pretačemo iz šupljeg u prazno. Odlazak u bioskop pretvorio nam se u “provod”. Bivši hipici evoluirali su u političke apartčike. Bunt se preobrazio u oportunizam.
Tako je, nažalost.
Ne bas mnogo lep ali tacan opis modernog liberalnog kapitalizma, svuda!
Nasmejalo me ovo o bivsim hipicima. Skoro sam video fotografiju iz mladosti ovdasnjeg do skora ministra inostranih poslova a sadasnjeg lidera opozicije, koji je izuzetno cenjen zbog svog pragmatizma, politicke vestine i sposobnosti da pravi kompromise, jednom recju ljigavac i aparatcik prve vrste - na fotografiji je taj uvazeni politicar, 30 godina mladji, duge kose, s maramom oko glave, neurednom bradicom u nekakvoj sljampavoj kosulji cvetnog dezena u drustvu nekoliko tipova slicnog izgleda, deluje kao maskenbal, ali istinito.

Ooo, dragannz! z:)
Došao si.

Pa taj moj opis je sažet i kratak. Imalo bi još svašta da se kaže.
Npr, bila sam u društvu nekolicine mladih, "perspektivnih" pripadnika jedne velike stranke.
I ono što me je šokiralo na prvi pogled, to je činjenica da svi izgledaju isto: nose "pingvin" odela (crna, s belom košuljom), aktovke, svi imaju slične frizure ... kao klonirani. A na drugi pogled me je šokirala jednoobraznost njihove komunikacije.

Tuga.

z:)
Ajde, pričajte.
Jeste li se nekad igrali sa jaretom? z:)

sa jaricom jesam.... sa jaretom ne jer sam rodjen i krsten kao heterosexualna samostalna jedinka.... z:plez: najlepsa iskustva su mi vezana za muzenje koza koje se ritaju i skice... to zadovoljstvo je neopisivo i savetujem svakome pre no sto stupi u brak da makar jednom proba. sve ce vam posle lakse pasti. ali najlepsa iskustva imam kao veterinar ... nazalost zbog one lekcije o proveravanju bremnitosti kod krave nosim i dan danas tik na desnom delu donje porebarice kad dodje ova 'ladnoca jer je zensko goveche bilo malo vise moshusno dok sam radio dotichni seminarski rad....:lol:

Ooo, dragannz! z:)
Došao si.

Dosao naravno : ) Uzelim se srpskog jezika, procitam poneku pesmu tamo na knjz., a ovde, deluje mi kao nekakvo poznato mesto, kao negde gde sam vec bio, davno i mnogo puta. Ne samo da je jezik moj, srpski, nego i po neki diskutanti ovde deluju kao da govore mojim, da tako kazem licnim “jezikom”, ne bi me iznenadilo da smo isli u istu gimnaziju, cupkali pred Kozarom za karte za Fest, muvali se po Kst-u i Akademiji tamo nekih… da ne kazem kojih godina
Anyway… pozdrav svima : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back