Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ono mi je samo muke pravilo u životu. Nikad sa muškarcima nisam mogla da se gledam oči u oči. :lol:
Doduše, jednom me je spaslo pri padu ... :roll:
Uf, to mora da je mnogo bolelo? :(
Verovatno su zakoni fizike krivi za to.
Što veća masa tela, veća gravitaciona sila...

Ja sam uvek padao na pametnu vuglicu. Valjda nisam imao ništa drugo, tako veliko na telu. :lol:

edit: ne pitah te, kako su te spasile bliznakinje, pri padu? :)

Poslednja izmena:
Lepa prica gore. Vozovi, vojnici, neko drugo vreme…

…kasarna negde u Slavoniji, drugari, Dule iz Trstenika, Tiho iz Splita, njih dvojica vec stariji, Enver iz Djakovice i ja klinci, osamnaestogodisnjaci. Ova dvojica starijih ucili nas da pijemo, igramo preferans, preskacemo ogradu i u “Z” baru uz muziku Haustora i Filma zaludjujemo radoznale konobarice…
Bili vrlo nedisciplinovani vojnici, bili po zatvorima i na beskrajnim strazama po kazni, ja Envera ucio da pise na Srpskom..
U isto vreme daleko u Beogradu, majka tesko bolesna, zbog lose discipline i ko zna cega, komandir, neki Uzicanin, ne odobrava vanredno odsutsvo, iz bolnice pisu u kasarnu da je ozbiljno I da mi bi se trebala odobriti molba da vidim majku. Uzicanin ne popusta ali na kruju kada su iz bolnice pisali direktno komandantu kasarne dobijam odsutsvo.
Kasno vece, u hladnom hodniku ispred spavaonice nas cetvorica cupkamo oko telefona, smenjujemo se… Razgovaram sa sestrom, kazem da dolazim sutra, jutarnjim autobusom iz Osijeka, ona zvuci cudno i odgovara nekako neodredjeno, nepovezano. U prvom trenutku ne obracam paznju, uzbudjen zbog sutrasnjeg putovanja. Kada sam spustio slusalicu Tiho pita kako je majka… Odjednom mi se sestrine reci vracaju.. , kazem, ne znam, sestra je zvucala cudno, nikad je takvu nisam cuo i onda shvatim..
Tiho je uzdahnuo, okrenuo se i poceo da trazi cigaru, Dule je poceo da psuje, A Enver Bega je stajao nepokretan i plakao…
Te veceri majka je umrla, ja sam stigao na sahranu..
Sta je sa mojim drugarima bilo, Tiho je nekoliko godina kasnije umro u Amsterdamu od prevelike doze necega, Duleta sam vidjao ponekad kada bi on dosao u Beograd ali smo se vremenom udaljili. Za Envera Begu koji je nekoliko meseci posle toga prekomandovan nikada nista nisam cuo.

Izvinjavam se zbog "upadanja" ali za sve je kriva prica iz voza. : )

Lepa prica gore. Vozovi, vojnici, neko drugo vreme…

…kasarna negde u Slavoniji, drugari, Dule iz Trstenika, Tiho iz Splita, njih dvojica vec stariji, Enver iz Djakovice i ja klinci, osamnaestogodisnjaci. Ova dvojica starijih ucili nas da pijemo, igramo preferans, preskacemo ogradu i u “Z” baru uz muziku Haustora i Filma zaludjujemo radoznale konobarice…
Bili vrlo nedisciplinovani vojnici, bili po zatvorima i na beskrajnim strazama po kazni, ja Envera ucio da pise na Srpskom..
U isto vreme daleko u Beogradu, majka tesko bolesna, zbog lose discipline i ko zna cega, komandir, neki Uzicanin, ne odobrava vanredno odsutsvo, iz bolnice pisu u kasarnu da je ozbiljno I da mi bi se trebala odobriti molba da vidim majku. Uzicanin ne popusta ali na kruju kada su iz bolnice pisali direktno komandantu kasarne dobijam odsutsvo.
Kasno vece, u hladnom hodniku ispred spavaonice nas cetvorica cupkamo oko telefona, smenjujemo se… Razgovaram sa sestrom, kazem da dolazim sutra, jutarnjim autobusom iz Osijeka, ona zvuci cudno i odgovara nekako neodredjeno, nepovezano. U prvom trenutku ne obracam paznju, uzbudjen zbog sutrasnjeg putovanja. Kada sam spustio slusalicu Tiho pita kako je majka… Odjednom mi se sestrine reci vracaju.. , kazem, ne znam, sestra je zvucala cudno, nikad je takvu nisam cuo i onda shvatim..
Tiho je uzdahnuo, okrenuo se i poceo da trazi cigaru, Dule je poceo da psuje, A Enver Bega je stajao nepokretan i plakao…
Te veceri majka je umrla, ja sam stigao na sahranu..
Sta je sa mojim drugarima bilo, Tiho je nekoliko godina kasnije umro u Amsterdamu od prevelike doze necega, Duleta sam vidjao ponekad kada bi on dosao u Beograd ali smo se vremenom udaljili. Za Envera Begu koji je nekoliko meseci posle toga prekomandovan nikada nista nisam cuo.

Izvinjavam se zbog "upadanja" ali za sve je kriva prica iz voza. : )
Za ovo mesto, trebalo bi biti Borčica, imati njeno poprsje... pardon, njena usta, njenu hrabrost, njen senzibilitet, njene reči, pa opravdati čast koja ti je zasluženo ukazana, da jedan Kojatkin javno pohvali tvoju priču, i da ti poželi srdačnu dobrodošlicu, među, možda malkice luckaste, ali sasvim obične pevače... pardon, ljude. Dobrodošao, Dragane.
:klap: :super:

p. s. Šta znači NZ, da nisi sa Novog Zelanda, mejbe? :)

Za ovo mesto, trebalo bi biti Borčica, imati njeno poprsje... pardon, njena usta, njenu hrabrost, njen senzibilitet, njene reči, pa opravdati čast koja ti je zasluženo ukazana, da jedan Kojatkin javno pohvali tvoju priču, i da ti poželi srdačnu dobrodošlicu, među, možda malkice luckaste, ali sasvim obične pevače... pardon, ljude. Dobrodošao, Dragane.
:klap: :super:

p. s. Šta znači NZ, da nisi sa Novog Zelanda, mejbe? :)

hvala na dobrodoslici, bez obzira da l' je zasluzena ili ne : ) i osecam se pocastvovan : )

a NZ, yee majt, iz zemlje kivija i all blacksa, mada iskreno nemam vise pojma odakle sam, kad me neko pita ne znam sta da odgovorim

Iako si se verovatno vec uspavala ipak da zahvalim na pitanju, voleo bih da sam cesce ovde.
Za to sto nisam razlog sigurno nije sto mi se drustvo ne svidja, naprotiv, i drustvo i muzika, perfect : )

Sećam te se iz stare kafane, sadašnje arhive :)
Dolazio si nekoliko puta.

Ova tvoja priča me je rastužila i podsetila na nešto što boli.... :(
Ali, takve su valjda "priče iz života".
Život je patnja, trpljenje i borba. Sa iskricama srećnih trenutaka.
Ili, kako kome....
Ne biramo sami uloge.

Sećam te se iz stare kafane, sadašnje arhive :)
Dolazio si nekoliko puta.

Ova tvoja priča me je rastužila i podsetila na nešto što boli.... :(
Ali, takve su valjda "priče iz života".
Život je patnja, trpljenje i borba. Sa iskricama srećnih trenutaka.
Ili, kako kome....
Ne biramo sami uloge.

Vecina tuznih "prica iz zivota" posle neke vremenske udaljenosti menja boju, tuga se pretvara u setu i secanje leci i ne ranjava vise. To je jedno od nasih prilagodjavanja, nacin da se opstane, da je drugacije zivot bi stvarno bio to sto kazes, a u sta, ako dopustis, ipak ne verujem : )
Zivot je lep, cudo, neprestano otkrice, uprkos cinjenici da bi svako od nas mogao da ispise ne desetine nego verovatno stotine tuznih prica iz pravih ili metaforicnih zivotnih vozova.. Ili bas zbog toga : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back