Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad sam preslusao Yu tube klip koji sam postovao i skoro da ne mogu da prepoznam ovo Bahovo delo od loseg kvaliteta snimka.

Mogu da razumem Hermana Hesea iz Stepskog vuka koji je osudio tadasnji gramofon i ono sta on cini od muzike unistavjuci je zapravo.
Od tada do danas, Hi- fi je daleko otisao od toga ali nista i danas ne moze zameniti original.
Bilo kako bilo, cak i ovako moze se naslutiti velicina nekog muzickog dela.

Poslednja izmena:
E pa dobro veče. Što ste se ućutali?
Esej o Hamletu je napisan, doteran, završen, i baš mi je prijalo da se vratim Šekspiru. :D
Inače, "Hamlet" je prvi na mojoj top 10 listi Šekspirovih dela, i nekad davno bio je predmet mog maturskog.

Ja ako je uopste moguce birati kada su Sekspirova dela u pitanju, biram "San letnje noci" kao prvo na top listi.
Takva ogoljena magija. Prezentovani arhetipi koji se prozimaju sa stvarnoscu. Takvo putovanje u svet snova mogao je izvesti samo Sekspir tim delom.

Tesko je naci ovu filmsku ekranizaciju toga iz 1999god. ali ako uspete, ne smete je propustiti.

S tim u vezi jedno podsećanje na neke ne tako davne dane, provedene ovde...:D

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8170683&postcount=53

Jel to ona drama "San forumske noci" gde je on ,znate vi na koga ja mislim

kralj,dok sam ja dobio bednu filmsku rolu -organizator igara i zabava.Pih ! :mrgreen:

:rotf:

Poslednja izmena:
Jel to ona drama "San forumske noci" gde je on ,znate vi na koga ja mislim

kralj :mrgreen:

"DHUL:
Ovde je spisak spremljene muzike;
Nek' uzvišenost tvoja izbere
Šta bi ponajpre želela da čuje.
(Stavlja neke linkove.)

MOONJA. „Kafu mi draga ispeci", Cune Gojković. Ne volem to. «Miki, Miki, veliki",Slađana Milošević. Ne dolazi u obzir. Eo, može ovo,„We are the champions». Hoću stvar da čujem.
Čelični jezik ponoći izbija"

:rotf:

hahahaaaaaaaa.......hoću stvar da čujem.......:rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back