preživeti sa 1000e

L DJ S P N P Z

Domaćin
Banovan
Poruka
4.228
Zamislite sledeću situaciju: ostanete bez posla na ulici sa 1000e ušteđevine i nemate izgleda da ćete u skorije vreme naći posao. Kako biste se snašli? da li biste krckali tu ušteđevinu i nadali se da će nešto naleteti ili biste nešto petljali sa tih 1000e?

Zamislite sledeću situaciju: ostanete bez posla na ulici sa 1000e ušteđevine i nemate izgleda da ćete u skorije vreme naći posao. Kako biste se snašli? da li biste krckali tu ušteđevinu i nadali se da će nešto naleteti ili biste nešto petljali sa tih 1000e?

U kladionu na jedan par 100 eura,ako ne prode,opet na jedan par 200e,ako ne prode opet na jedan par 400 eur.Nakon te seanse,spremis 1000 eur a s ostatkom igras dalje.

Tako bi ja barem

Sa tim parama mozes da prezivis dva ili tri meseca.
Prvi prioritet bi mi bio da pronadjem neku sobu, neki stan, bilo sta sto me nece kostati mnogo i gde ce mi biti toplo.
Drugi prioritet bi mi bio posao, bilo kakav posao, samo da je placen. Otisao bih kod ljudi iz kraja koji se bave privatnim biznisom i trazio posao, ako oni nemaju tu potrebu molio bih da mi daju kontakt od njihovih poslovnih saradnika. Cilj bi mi bio da mogu da se prehranim i pokrijem kiriju.
Nako toga bih paralelno trazio nesto bolje.

Prvi prioritet bi mi bio da pronadjem neku sobu, neki stan, bilo sta sto me nece kostati mnogo i gde ce mi biti toplo.
Drugi prioritet bi mi bio posao, bilo kakav posao, samo da je placen. Otisao bih kod ljudi iz kraja koji se bave privatnim biznisom i trazio posao, ako oni nemaju tu potrebu molio bih da mi daju kontakt od njihovih poslovnih saradnika. Cilj bi mi bio da mogu da se prehranim i pokrijem kiriju.

Uvjet je;da nemate izgleda da nadete posao.

Tj kako multiplicirati te pare.

Od reči do reči se slažem,samo da dodam dok nije ostao bez posla nešto novo učiti ili baviti se nekim hobijem tj.hobi koji danas sutra može da posluži kao treća noga.

Sa 1000 evra jedna osoba može u Srbiji da preživi 6 meseci, koja 2 meseca da l si čitav.

1000 evra je 120.000 dinara

120.000 dinara / 6 meseci = 20.000 dinara mesečno što je za jednu osobu dovoljno da preživi pod uslovom da ima svoj dom i nema kredite.

Može i godinu dana da ne plaća ništa državi nego se samo hrani, ako gledamo jednu osobu.

Mogućnosti je mnogo u zavisnosti od toga šta čovek ume da radi.

Hiljadu eura su lepi novci za početak kupi prodaj trange frange trgovine u sivoj zoni .

Sasvim dovoljno novca za nabavku alata ili opreme za bavljenje nekim sitnim majstorskim uslugama.

-100€ autobuska karta do Nemačke.
-250€ mesečno za gajbu sa dva cimera u boljem delu grada(bez Turaka i crnaca).
-200€ za OK hranu/namirnice u marketima.
-100€ za mesečnu kartu i higijenske potrepštine.

650€ ukupno za prvi mesec.U tom periodu ćeš naći posao sve i da si najgori elebak.Satnica za dođoše 5-15€,7-10h dnevno,5/6 dana nedeljno.
Nakon 3 meseca se vratiš u Srbiju i izvadiš mađarski/hrvatski/bosanski/crnogorski/makedonski pasoš(zavisi oklen si ili barem poreklom).
Sa drugim pasošem se vratiš gore i tako u krug(osim ako nije mađarski ili hrvatski,u tom slučaju se ne moraš ni vraćati za Srbiju).

Poslednja izmena:

Da bi Vam se pomoglo morate da proširite pitanje.Šta znate da radite i koliku početnu platu tražite?????

U kladionu na jedan par 100 eura,ako ne prode,opet na jedan par 200e,ako ne prode opet na jedan par 400 eur.Nakon te seanse,spremis 1000 eur a s ostatkom igras dalje.

Tako bi ja barem

klad.jpg

z:)

Kupiš harmoniku, i platiš nekom cigi da te nauči svirat'.
Onda izađeš na ulicu, i dnevno bi jedna dnevnica mogla lagano da kapne...

- - - - - - - - - -

Iako kladiona mozda nije najbolja preporuka,1000 eura je dobar fond ako ces ozbiljno poceti igrati,pod tim "ozbiljno"mislim nikad vise od 1 par na listicu i primjeniti sistem uduplavanja ulozenog ako zahebes par.

Pogoditi kvotu dva zaredom 9 dana je skoro pa isto ka i pogoditi kvotu 100000. Ja nisam uspio tri dana sastaviti.

Jel u Srbiji i takvo zanimanje ima???

Takvo zanimanje ne samo da postoji nego je veoma profitabilno.
Problem je sto su kvalifikacije za to zanimanje vece nego za bilo koji doktorat.

Naravno smejacete se ovom mom zakljucku, ali......Ja licno poznajem dvojicu profesionalnih kladionicara, veoma uspesnih u svom poslu.
A poznajem mnogo vise od dva doktora nauka.
Jos ako se uzme u obzir da je populacija kladionicara mnogo veca od populacije fakultetski obrazovanih(kao baze za doktore nauka) tek onda postaje jasnije koliko je to zanimanje tesko.
Namerno kazem ZANIMANJE, jer posao kladionicara je bas to - POSAO.
Ako ga radis na pravi nacin UVEK je isplativ.
Ako ne propasces kao i u bilo kom drugom poslu.

Poslednja izmena:
Iako kladiona mozda nije najbolja preporuka,1000 eura je dobar fond ako ces ozbiljno poceti igrati,pod tim "ozbiljno"mislim nikad vise od 1 par na listicu i primjeniti sistem uduplavanja ulozenog ako zahebes par.

to ti se zove fibonacci sistem i vodi u bankrot, dobici su mali a rizik velik

- - - - - - - - - -

profesionalni kladionicari gadjaju prolaznost 55%, 20 puta za redom je nije moguce pogoditi ni kvotu 1.3 a kamoli 2

Ova knjiga čini sublimaciju iskustva, stečena kroz profit ali i greške, kako profesionalnih kladioničara tako i kladioničara amatera.

Namera ove knjige je da igračima, osim temeljnih principa klađenja, ukažemo na najčešče greške u svetu klađenja i načine kako ih izbeći.

Ova knjiga daje odgovor na pitanje kako se uspešno kladiti.

Detaljno su opisana pravila klađenja kao i realni modeli bazirani na matematici, statistici i psihologiji, kojih bi se svaki ozbilji igrač trebao pridržavati. Želja nam je da iskusni kladioničari usavrše svoje znanje ali i da potencijalni igrači, kroz ovu knjigu, usvoje sve što o sportskom

Znači u Srbiji i knjge pišu kako da se kloade i lepo zarade.Kod Tita nije to bilo stvarno napreduje demokratija.

Šta je ovo? Obuka za profi kladioničare? :eek:

Back