Prezir i gnušanje prema ljudima generalno

Postavljam ovo na forumu da bih čuo mišljenja jer ne znam šta da mislim o tome

Mislim da sigurno nekoliko godina osećam kontinuirani prezir, gađenje i gnušanje prema ljudima

To nema veze sa fizičkim izgledom, već sa ljudskim ponašanjem koje je naprosto odvratno u većini situacija, obojeno životinjskom sebičnošću, mržnjom prema drugom, narcizmom, agresijom itd

Zbog toga sam se već odrekao ideje da imam decu, međutim generalno mi i svakodnevnica često teško pada jer su ljudi stoka i kad živiš među stokom nije realno izolovati svoj duševni život od toga

S druge strane, nemoguće je biti i stalno izolovan zato što i izolovanost negativno utiče na psihu

Znam da je u najvećoj meri sredina kriva za ljudsko ponašanje, ali to nije nešto što lako mogu da promenim, međutim Srbija je puna ljudi koji se kulturno, duhovno i intelektualno valjaju u blatu konstantno što proizvodi veoma depresivan dojam

.

Природно друштво мушкарца је жена и обрнуто.

Из те заједице се ствара нови живот.

Са децом ти више сам себи ниси важан, једино су ти важна деца.

Њима дајеш и остављаш све, за њих гинеш и за њих убијаш.

То је породица. Ту тражи срећу, а не у "Србији"...

.

Poslednja izmena:
Postavljam ovo na forumu da bih čuo mišljenja jer ne znam šta da mislim o tome

Mislim da sigurno nekoliko godina osećam kontinuirani prezir, gađenje i gnušanje prema ljudima

To nema veze sa fizičkim izgledom, već sa ljudskim ponašanjem koje je naprosto odvratno u većini situacija, obojeno životinjskom sebičnošću, mržnjom prema drugom, narcizmom, agresijom itd

Zbog toga sam se već odrekao ideje da imam decu, međutim generalno mi i svakodnevnica često teško pada jer su ljudi stoka i kad živiš među stokom nije realno izolovati svoj duševni život od toga

S druge strane, nemoguće je biti i stalno izolovan zato što i izolovanost negativno utiče na psihu

Znam da je u najvećoj meri sredina kriva za ljudsko ponašanje, ali to nije nešto što lako mogu da promenim, međutim Srbija je puna ljudi koji se kulturno, duhovno i intelektualno valjaju u blatu konstantno što proizvodi veoma depresivan dojam

manje posmatraj druge, vishe sebe
svet nije napravljen ni po chijoj meri, ali ti valjda mozesh u svom mikrosvetu da uspostavish standarde i prilagodish se okolini ili daljini, opet izbor

pa ubije se tu i tamo poneko, možeš racionalizirati i moralizhirati dok tebe to ne kači :confused:

i iskrivljen doživljaj realnosti može biti ali često stvari nisu tako crno bele nego nije ni taj "iskrivljeni" doživljaj skroz besmislen... naravno možda jeste gori ili ima tu neka kvaka
al npr imaš trip "ne vole me" i neko ti kaže da umišljaš - moguće i je i da te stvarno ne vole

ok nije ni ovo za samoubice :confused:

Jeste, možeš racionalizirati i moralizhirati dok tebe to ne kači, možeš to isto raditi i kada te kači.
Tačno, stvari skoro nikad nisu crno-bele. Ni taj "iskrivljeni" doživljaj nije skroz besmislen - čovek svemu daje smisao. Teško da nekoga baš svi vole i to nije ni za očekivati, ali je teško i da ga svi mrze.
Da li je nešto za samoubistvo ili nije, svako ima doživljaj za sebe.
Ako neko posumnja da ima iskrivljenu sliku realnosti, ili bez obzira na to ima problema sa svojom realnošću i to ga opterećuje, bilo bi sasvim racionalno da potreži pomoć stručnog lica da mu olakša to stanje. Čak, bez obzira da li je patnja opravdana ili nije, čovek ima pravo da traži da mu se olakšaju muke. Čak i ako neko oseća bol zato što je zaista povređen ili bolestan, a ne umišljen, ne znači da taj bol mora da trpi dok se ne onesvesti od bola ili ubije.

Poslednja izmena:
Jeste, možeš racionalizirati i moralizhirati dok tebe to ne kači, možeš to isto raditi i kada te kači.
Tačno, stvari skoro nikad nisu crno-bele. Ni taj "iskrivljeni" doživljaj nije skroz besmislen - čovek svemu daje smisao. Teško da nekoga baš svi vole i to nije ni za očekivati, ali je teško i da ga svi mrze.
Da li je nešto za samoubistvo ili nije, svako ima doživljaj za sebe.
Ako neko posumnja da ima iskrivljenu sliku realnosti, ili bez obzira na to ima problema sa svojom realnošću i to ga opterećuje, bilo bi sasvim racionalno da potreži pomoć stručnog lica da mu olakša to stanje. Čak, bez obzira da li je patnja opravdana ili nije, čovek ima pravo da traži da mu se olakšaju muke. Čak i ako neko oseća bol zato što je zaista povređen ili bolestan, a ne umišljen, ne znači da taj bol mora da trpi dok se ne onesvesti od bola ili ubije.

pa dal mu olakša ili sebi olakša tako da odradi posao, krkne nešto po pravilniku i radi tako da ne zaglavi u novinama ili na sudu
a ovaj šta će, pre toga je bio niko, a sad je bar pacijent
dobro nije valjda tako uvek ali moguće
rodiš se sam i umreš sam :cry:

i šta ako mu ne veruju da ga boli dok ga baš jako ne boli

Poslednja izmena:
pa dal mu olakša ili sebi olakša tako da odradi posao, krkne nešto po pravilniku i radi tako da ne zaglavi u novinama ili na sudu
a ovaj šta će, pre toga je bio niko, a sad je bar pacijent
dobro nije valjda tako uvek ali moguće
rodiš se sam i umreš sam :cry:

i šta ako mu ne veruju da ga boli dok ga baš jako ne boli
Čim se čovek žali, postoji problem. Onaj ko je stručan to mora da zna i pomogne, ili uputi osobu tamo gde mogu da pomognu.

.

Природно друштво мушкарца је жена и обрнуто.

Из те заједице се ствара нови живот.

Са децом ти више сам себи ниси важан, једино су ти важна деца.

Њима дајеш и остављаш све, за њих гинеш и за њих убијаш.

То је породица. Ту тражи срећу, а не у "Србији"...

.

Какво црно гињење и убијање, свашта...

Zašto odbojnost prema osobama koje nešto znaju?

ne znam baš, nisam nešto evoluirala od toga a i ne pogode te lekove baš uvek da ne smetaju ali ajde

- - - - - - - - - -

zato ne treba ljudi da misle da je to tamo čarobnjakova pećina i da će da izađu popravljeni

- - - - - - - - - -

mada imala sam i ok iskustva ali nekako su se prekidala

mislim možda i je i na drugim poljima medicine slično, ne ubodu baš uvek

...
dobro možda može biti OK nekad ali treba čovek i sam da razmisli sa sobom

Poslednja izmena:
ne znam baš, nisam nešto evoluirala od toga a i ne pogode te lekove baš uvek da ne smetaju ali ajde

- - - - - - - - - -

zato ne treba ljudi da misle da je to tamo čarobnjakova pećina i da će da izađu popravljeni

- - - - - - - - - -

mada imala sam i ok iskustva ali nekako su se prekidala

mislim možda i je i na drugim poljima medicine slično, ne ubodu baš uvek

...
dobro možda može biti OK nekad ali treba čovek i sam da razmisli sa sobom
Naravno, nije medicina svemoguća, ali barem treba pokušati.
Nisu ni svi stručni koji bi trebali biti, ali onda treba potražiti više mišljenja.

Naravno, nije medicina svemoguća, ali barem treba pokušati.
Nisu ni svi stručni koji bi trebali biti, ali onda treba potražiti više mišljenja.

pa stručni su, ne žale se svi i to su ok likovi, ti psihijatri. al ti lekovi nisu magične bombone, neki se ne osećaju a mislim da neki da a da ljudi i ne znaju
e sad kad neko to zna nek im se obraća
tj nek proba sam da se iscima pre toga ako može ili bar nek ima neku širu sliku... a možda i ne mora ne znam

Какво црно гињење и убијање, свашта...

.

У реченици су фигуративно наведени распони, али је то и фактички тачно јер имаш примере где су родитељи нудили себе за стрељање уместо деце, а људи убијају и за много ситније ствари, тако да ово апсолутно стоји.
Но, то није била поента мог уписа...

.

Back