Sto niko ne postavlja pitanje, zasto deca nose prezime samo oca? Zasto je to ok? Koliko su njena deca, toliko su i njegova, zasto je ok da se jedno prezime nastavlja a drugo brise u tom slucaju? Zasto se tu uvek daje prednost prezimenu muskarca? Ja ne vidim nikakav smisao, ponarocito ne u danasnje vreme. Ali, niko to ne preispituje, to se nekako podrazumeva. Zelela bih da mi neko objasni razlog, zasto je to tako? Zasto se recimo, majcino prezime ne nastavlja? I na kraju, svi bez pogovora daju prezime oca detetu, a kao identicna stvar je "besmislena" u slucaju da zena uzme muzevljevo prezime!
Po meni je to obicaj koji se odrzao do danas. Ljudi treba da imaju prezime, kod nas se ne komplikuju stvari sa dva prezimena, vec se deci daje ocevo, zena uzime muzevljevo da bi se prezivala kao deca. Ne znam o kakvom se ovde pomodarstvu radi. Ljudi i dalje prihvataju jedan obicaj, jer deca necije prezime treba da nose, sada cije ce biti, nije bitno. Jedino su mi dosledne stavu, one zene koje dodaju muzevljevo, ali i deci daju dva prezimena. A ne kao, ovamo ti je obicaj ok i prihvatas ga bez pogovora, ali ako neko postuje drugi obicaj, taj je bez licnosti, stava, bez veze.