Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Има Украјина 8.000 тенкова од чега је употребила против НовоРусије 1.500. И какви су резултати ?

- - - - - - - - - -

То исто је урадио пре 4 месеца па после 4-5 дана повукао.

Ciganima koji skupljaju staro gvozdje u Ukrajini ekstra krenuo biznis :lol:

Мени је Блајби мЛого смешан кад лаже.....помиње руску вежбу са 10 уместо 110 авиЈона...и оно друго, што следи...

http://edition.cnn.com/2015/03/16/europe/russia-arctic-military-exercises/index.html

At least one Russian leader described the drill as routine and unrelated to the "international situation."

The fleet got its orders at 8 a.m. Monday, according to Sputnik, launching a land, sea and air drill that will involve 38,000 troops, 41 ships, 15 submarines and 110 aircraft.

http://edition.cnn.com/2015/03/16/europe/russia-arctic-military-exercises/index.html

Poslednja izmena:
ПУТИН: Ови што нам праве проблеме споља - баве се узалудном работом

20:18 18.03.2015.

СТО ХИЉАДА ЉУДИ У МОСКВИ ПРОСЛАВИЛО
ПРВУ ГОДИШЊИЦУ ПРИСАЈЕДИЊЕЊА КРИМА РУСИЈИ
--12.jpg

Владимир Путин

Руски лидер окупљенима поред зидина Кремља рекао: „Схватили смо да се у случају Крима не ради просто о територији, које имамо довољно, ради се о историјским коренима, о изворима наше духовности и државности, ради се о ономе што нас чини истим народом и јединственом монолитном нацијом“
„Ми смо увек сматрали - нагласио је Владимир Путин - да су Руси и Украјинци исти народ. Ја и сад тако мислим. Наравно, екстремни национализам је увек штетан и опасан. И сигуран сам да ће украјински народ тек дати прави и објективни суд о онима су довели земљу у стање у којем је она данас“

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин учествовао је у празничном концерту поред зидина Кремља поводом прве годишњице уједињења Крима и Русије.

Свечаности је присуствовало више од 100 хиљада људи с празничним транспарентима и руским заставама.

„Хвала вам на подршци - обратио се Путин окупљенима. - Живела Русија!“

Он је напоменуо да је пре равно годину дана, када је потписан споразум о уласку Крима и Севастопоља у састав РФ, руски народ показао „задивљујућу сабраност, задивљујући патриотизам у давању подршке Кримљанима и Севастопољцима да се врате кући“.

„Ми смо тада сви заједно главом и срцем схватили и осетили колико је за нас важан мост између генерација и епоха, колико много су наши херојски преци учинили за нашу земљу“ - нагласио је шеф руске државе.

„Схватили смо да се у случају Крима не ради само о некој територији, макар она била и стратешки важна. Ради се о милионима Руса, о милионима наших сународника којима је потребна наша помоћ и подршка“ - казао је руски председник.

„Схватили смо колико је све то важно за нас. Схватили смо да се не ради просто о територији, које имамо довољно, ради се о историјским коренима, о изворима наше духовности и државности, ради се о ономе што нас чини истим народом и јединственом монолитном нацијом“ - истакао је он.

„Ми смо увек сматрали да су Руси и Украјинци исти народ. Ја и сад тако мислим. Наравно, екстремни национализам је увек штетан и опасан. И сигуран сам да ће украјински народ тек дати прави и објективни суд о онима су довели земљу у стање у којем је она данас“ - казао је Путин.

- Ми ћемо са своје стране чинити све што од нас зависи да Украјина прође кроз овај тежак период свог развоја што је брже могуће, и све да вратимо нормалне међудржавне односе“.

Руски председник сматра „узалудном работом“ покушаје да се Русији отежа живот споља.

„Наравно да ћемо превазићи све тешкоће које покушавају да нам убаце споља - рекао је он. - То је узалудна работа када је у питању Русија“.

Путин је заједно са учесницима концерта извео на сцени химну Русије.

Отпевавши последњу строфу рефрена „Славна буди, земљо, поносимо се тобом!“, Путин је, обраћајући се учесницима акције, додао: „А наша земља се поноси вама!“

Претходно је руски лидер честитао свим грађанима РФ прву годишњицу уласка Крима у састав РФ.

На састанку посвећеном развоју Крима шеф руске државе је истакао да се он одржава на „посебан, значајан дан“.

„Хтео бих још једном да честитам и Кримљанима, и свим грађанима наше земље на том догађају (присаједињењу Крима) и, наравно, да се захвалим свима који живе на Криму, у Севастопољу на чврстини, на храбрости коју су демонстрирали пре годину дана“ - истакао је Путин.

Руски председник сматра да садашње санкције против Русије због Крима наносе одређену штету у раду, али да нису фаталне.

„Већ тада (пре годину дана) смо схватали да је пред нама огроман посао, великих размера, и да ће цела земља морати да ради на развоју Крима, на питањима којима деценијама није посвећивана потребна пажња, да нам предстоји да решимо велики број питања везаних за повећање квалитета живота људи, развој привреде и социјалне сфере“ - казао је шеф руске државе.

Путин је признао да је „било очигледно да ћемо се суочити с објективним тешкоћама у прелазном периоду, али и са покушајима утицања споља“.

„Тако је и било - цео низ западних земаља увео нам је такозване санкције, како против Крима, тако и Русије у целини.

Треба рећи да се ни наши суседи не одликују неком нарочитом инвентивношћу - те искључују воду, те стварају неке друге проблеме“ - истакао је председник РФ.

Путин је затражио да се проблеми Кримљана решавају без одуговлачења, како би се оправдала њихова очекивања о побољшању квалитета живота, и додао да је потребно брзо реаговање на бирократске проблеме.

Циљ је да се Крим учини самодовољним регионом који се динамично развија, нагласио је шеф руске државе.
---11.jpg

---12.jpg

Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
Путин подписал договор о союзе и интеграции России с Южной Осетией
18 марта, 18:10 поделиться:
851347115
Путин подписал договор о союзе и интеграции России с Южной Осетией

В среду, перед тем как принять участие в митинге по случаю годовщины вхождения Крыма в состав России, Путин подписал договор о союзе и интеграции России с Южной Осетии. Совпадение дат отметил и президент Южной Осетии Леонид Тибилов. "Сегодня знаменательный день в жизни всего российского народа, потому что ровно год назад был подписан договор", - заявил он в начале встречи с Путиным. Южная Осетия, по словам Тибилова, приветствовала вхождение Крыма и Севастополя в состав России, "как приветствуем все политические шаги, которые делает руководство России".

Договор, который подписал Путин и Тибилов, предусматривает формирование общего пространства безопасности и обороны: Россия обеспечит оборону и безопасность южного соседа, в том числе охрану границ, для чего отдельные подразделения вооруженных сил Южной Осетии войдут в состав вооруженных сил и органов безопасности России.

Договор также предусматривает свободное пересечение границ, но с учетом ограничений по соображениям безопасности, а также интеграцию таможенных органов, которые будут работать по российским стандартам. Граждане Южной Осетии смогут по упрощенной процедуре приобретать российское гражданство.

Для реализации договора на 2016 г. Россия выделит 1 млрд рублей. Всего с 2008 по 2014 гг. Россия выделила Цхинвалу 43 млрд рублей, в 2014 г. 5,6 млрд. Москва реализует и инвестиционную программу на 2015-2017 на сумму 9,2 млрд рублей.

Грузия и западные страны негативно отреагировали на подписание договора, как ранее критиковали подписание практически аналогичного с Абхазией, состоявшееся в Сочи в ноябре прошлого года.

-1-4.jpg

[TABLE="class: contentpaneopen, width: 548"]
[TR]
[TD="class: contentheading"]Русија: Представљен документ „Ратни злочини украјинских војника - мучења и нечовечни однос"
[/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: contentpaneopen, width: 548"]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"]среда, 18. март 2015.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Руске друштвене организације представиле су документ „Ратни злочини украјинских војника: мучења и нечовечни однос“, потресна сведочанства ратних заробљника које су украјинске снаге предале у размени заробљеника у Донбасу.
„Пуштали су ми струју кроз препоне и стално повећавали напон како би ме више болело. Пао сам и викао — убијте ме, зашто ме мучите? Затим су ме тукли маљем — по ногама, по раменима, по глави“, само је једно од 200 наведених сећања у извештају који је представљен у прес-центру МИА Русија севодња.
568104510.jpg
Документ садржи писмена, аудио и видео сведочења људи које је украјинска страна предала за време размене заробљеника у Донбасу.
Директор Фонда за истраживања проблема демократије Максим Григорјев каже да већина људи подвргнутих мучењу није била из редова устаника.
Према његовим речима, то је већ други извештај на основу сведочења бивших заробљеника који је припремила Русија, а материјали се шаљу међународним правобранилачким организацијама, али да најчешће нема никакве реакције. Очигледно из истог разлога из којег су западни новинари за време размене заробљеника спуштали камере када се у водокругу појаве људи које враћа украјинска страна.
Аутори извештаја истичу да Запад вероватно зна шта се дешава, зато су сведочења упућена пре свега „владама адекватних земаља, које поштују међународно право“.
„Иживљавати се, користећи многобројне методе мучења који је смислило човечанство, укључујући и оне којима су убијали нацисти за време Великог отаџбинског рата и оне које су очигледно донели западни инструктори. Одговорност за жртве лежи не само на украјинским властима, већ и на руководству оних земаља које подржавају наставак овог безакоња“, каже он.
Ипак, аутори извештаја не намеравају да раде „за фиоку“.
На основу сведочења припремају се тужбе Европском суду за људска права, а изјаве сведока ће се разматрати и на маргинама европских конференција.
Само заједничким напорима и отвореним дијалогом можемо да превладамо хуманитарну катастрофу и да решимо проблеме становника Донбаса, убеђена је председница Комисије за развој јавне дипломатије и подршку сународника у иностранству Јелена Сутормина.
(Спутник)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

На целој територији Руске Федерације врши се провера борбене готовости Руске Армије.

1052340556.jpg

Од оства Сахалини на Тихом океану где се припремају крупни тенковски маневри
до Крима где су пребачени 10 стратегијских ракетоносаца Ту-22М3 ради провере борбене готовости.

1039779381.jpg

Црноморска флота врши вежбу откривања непријатељских подморница и њихово неутралисање.

1006685873.jpg

Поморска авијација Балтичке флоте врши симулацију борбе у ваздуху.

1025551904.jpg

Poslednja izmena:
1039778293.jpg

Генералштаб Руске Федерације број учесника провере борбене готовости повећан на 80 000, а број војних ваздухоплова је достиго број од 220.

http://ria.ru/defense_safety/20150319/1053375124.html

Руси хоће да кажу подићићемо лествици до те висине да нас ви из НАТО пакта не можете ни пропратити.

Рекох да прочитам шта има на сајту Стратфора кад Кремљ и над њима Ту-22М3 :lol:

MAR 19, 2015 | 09:16 GMT

Russia Targets NATO With Military Exercises

The latest exercises are not the largest Russia has conducted, but they send a deliberate message to Western forces.

5smA5118.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А на овом сајту је пре пар дана објављено како би 2 ескадриле Ф-15 и 1 ескадрила Ф-16 ловацабомбардера 3 генерације успоставило ваздушну надмоћ у односу над руском авијацијом у Украјини?z:D

Или им аналитику уређују клинци који су се родили '80-их година прошлог века и сматрају се свезналицама или је уређују пензионери који још живе у '80-им годинама прошлог века. Разумем их јер их и ми на овом форуму имамо.:mrgreen:

Poslednja izmena:
Рекох да прочитам шта има на сајту Стратфора кад Кремљ и над њима Ту-22М3 :lol:

MAR 19, 2015 | 09:16 GMT

Russia Targets NATO With Military Exercises

The latest exercises are not the largest Russia has conducted, but they send a deliberate message to Western forces.

5smA5118.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

А на овом сајту је пре пар дана објављено како би 2 ескадриле Ф-15 и 1 ескадрила Ф-16 ловацабомбардера 3 генерације успоставило ваздушну надмоћ у односу над руском авијацијом у Украјини?z:D

Или им аналитику уређују клинци који су се родили '80-их година прошлог века и сматрају се свезналицама или је уређују пензионери који још живе у '80-им годинама прошлог века. Разумем их јер их и ми на овом форуму имамо.:mrgreen:

Дивљи Запад је заиста почео све више и више бесмислице да изваљује. Ваљда се воде правилом што већа лаж то је лакше у њу поверовати.
Са том "силом" нису смели да се појаве ни над Србијом. Било им је потребно само 1000 авиона прве линије.
Уосталом ту њихову тврдњу најлакше је доказати ако пошаљу у Украјину па да видимо ко лаже а ко нелаже.

Poslednja izmena:
Дивљи Запад је заиста почео све више и више бесмислице да изваљује. Ваљда се воде правилом што већа лаж то је лакше у њу поверовати.
Са том "силом" нису смели да се појаве ни над Србијом. Било им је потребно само 1000 авиона прве линије.
Ма та анализа је више за унутрашњу политику да умире своју јавност.
Ти западни трећеразредни корумпирани политичари који су доведени на власт од богатих породица не знају ни бика прстом у дупе да убоду.
Проблем је што због својих болесних амбиција су у стању милионе људи у сигурну смрт да пошаљу.

нения Фото Видео Сюжеты
На Донбасс прибыл российский гумконвой
сегодня, 11:20 поделиться:
2123
На Донбасс прибыл российский гумконвой

В Луганск и Макеевку прибыли КамАЗы российского конвоя и Красного креста с гуманитарной помощью, сообщает пресс-служба МЧС России. Местные спасаители, ополченцы и волонтеры приступили к разгрузке машин.

В ДНР и ЛНР доставлены продукты питания, товары для посевной кампании и строительные материалы - всего почти 2 тысяч тонн гуманитарного груза. Красный крест впервые принял участие в мероприятии.

Сегодня же, сразу после разгрузки, машины вернутся в Ростовскую область.

--11.jpg

На целој територији Руске Федерације врши се провера борбене готовости Руске Армије.

Ovo je samo lagano "protezanje mečke", razgibavanje u rano proleće.

Ne znam odakle nekom idiotska ideja da meri mišiće sa ruskom armijom na teritoriji istočne Evrope, tu u njenom dvorištu
Ameri najave prebacivanje par stotina tenkova ili čega već, Rusi isteraju par hiljada da se jurcaju i razigravaju po stepama.

Zaista umobolan pristup, ne verujem da ni ukrajinski trust mozgova Jacenjuk-Turčinov-Porošenko iskreno misle da se Rusi mogu uplašiti nekim manevrima, vojnim vežbama, prebacivanjem trupa, čime već.

Ne znam šta bi to trebalo da bude, kakva koncentracija vojne sile i tehnike u Evropi koja bi eventualno, ozbiljnije zabrinula Ruse. To Evropa ne može da sakupi, čak i da hoće, a neće, to je evidentno.

Rusi su kroz istoriju navikli da se protiv njih mobiliše i skuplja ogromna, do tada neviđena vojna sila koju su po pravilu dočekivali nespremno i na kraju ih tukli ko volove u kupusu.
Napoleon je 1812. poveo na Rusiju praktično vojsku ujedinjene Evrope u kojoj su tek polovinu činili Francuzi a ostalo su bile jedinice iz praktično svih zemalja sadašnje EU. Imao je na raspolaganju 700.000 vojnika, opremljenih "u full-u" prema tadašnjim standardima. Rusi su imali 200.000 vojnika. Teško je napraviti paralelu sa današnjim vremenom ali možda je dovoljno reći da je tada u Evropi živelo sigurno 5 puta manje ljudi pa bi ove brojke mogle da se množe sa 5 bez veće greške.

To bi značilo nekih 3,5 miliona vojnika za napad na Rusiju što daje dobru paralelu sa Hitlerovim napadom iz 1941 kada je gurnuo 3,8 do 4 miliona nemačkih vojnika i fašističkih trabanata u masivan napad na Rusiju po frontu dugačkom blizu 3000 km uz podršku do tada neviđene količine tehnike. Poređenja radi saveznici su za iskrcavanje na Normandiju spremili i poslali gotovo 4 puta manje vojnika nego što je Hitler poslao na SSSR.

Danas je Rusija, u vojnom smislu, neuporedivo jača nego bilo kada u istoriji, čak i da ostavimo po strani "argument" ogromne nuklearne vojne moći. Aktivnih milion vojnika uz dodatnih 2 miliona koje mogu da dignu za 24 sata ako je nužda u kombinaciji sa ogromnom koncentracijom tehnike, postavlja pred eventualnog agresora nemoguć zadatak da mora da se isprsi sa barem 5 miliona odlično opremljenih, motivisanih vojnika. I dalje pričamo o konvencionalnom ratu jer o nuklearnom ne vredi ni diskutovati, mada ne vidim mehanizam koji će sprečiti da eventualni konvencionalni sukob šireg obima ne preraste u nešto što bi donelo globalnu kataklizmu.

Iz svih pobrojanih razloga, vojne igre Zapada po Evropi zaista se mogu opisati isključivo kao plašenje mečke rešetom.

Poslednja izmena:
Ма та анализа је више за унутрашњу политику да умире своју јавност.
Ти западни трећеразредни корумпирани политичари који су доведени на власт од богатих породица не знају ни бика прстом у дупе да убоду.
Проблем је што због својих болесних амбиција су у стању милионе људи у сигурну смрт да пошаљу.

Чини ми се да ће трежњење од сопствене глупсти бити болно и крваво.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back