Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam, samo pitam, znaš li sada kvadraturu okupiranog Ukrajinskog teritorija?

kakve to ima veze u ratu? Ukri su jos uvek daleko brojniji i po ljudstvu i po tehnici,ja ti skrecem paznju da ce pusiti i dalje.Sledeci put najmanje toliku povrsinu im uzimaju Rusi, pa opet i opet.Ti si tvrdio da nema sanse da im Rusi bilo sta osvoje do kraja godine
smes-ne smes?

Zastava u Slavjansku do kraja godine.

Ajmo hrabri.

- - - - - - - - - -

kakve to ima veze u ratu? Ukri su jos uvek daleko brojniji i po ljudstvu i po tehnici,ja ti skrecem paznju da ce pusiti i dalje.Sledeci put najmanje toliku povrsinu im uzimaju Rusi, pa opet i opet.Ti si tvrdio da nema sanse da im Rusi bilo sta osvoje do kraja godine
smes-ne smes?

Rekao sam da neće ništa značajno osvojiti, i naborjao sam primjer gradova.

Smeš-ne smeš?

Jeste ti glupa opklada, daj nesto konkretno pa da se ukljucimo i mi ostali, ovo 2000km2 ti je glupo, bolje je recimo Novoruska zastava u centru Slavjanska do Prvog maja i slicno.

Ovaj tvoj kraj avgusta Novorusi cekaju na svojim administrativnim granicama, ne znam cemo tvoj pesimizam :per:

ako ti se igraju igrice idi igraj igrice.Jos uvek je odnos snaga daleko veci na ukro strani.Ako ti smtaras da je jacem od sebe lakoca uzeti povrsinu 100km X 20 km sa naglaskom na najmanje dve hiljade,onda pravac Novorusija pa izigravaj vojnog savetnika

Гуми игра насигурно, зато што је скоро сто посто сигурно да неће бити даљњих офанзивних акција армија Новорусије.

После "пеглања" линија фронта, заиста ће неко време да наступи примирје како би све стране "свариле" резултате ових дешавања. Новорусија ће да буде у процесу интензивне војно-политичко-хумантирано-економске консолидације, а много већи "котао" ће да се крчка у остатку Украјине. Што рече Радован Трећи - "ми око њих, они око нас, али најбоље је њих око њих" :)

Сада се поново деле карте, локално и у свету, па ћемо морати да сачекамо до пролећа да видимо како су подељене.

ako ti se igraju igrice idi igraj igrice.Jos uvek je odnos snaga daleko veci na ukro strani.Ako ti smtaras da je jacem od sebe lakoca uzeti povrsinu 100km X 20 km sa naglaskom na najmanje dve hiljade,onda pravac Novorusija pa izigravaj vojnog savetnika

A šta ako bude cca 1800 km? Onda ćeš pričati da loše mjerim? Glupa ti je ideja.
Smisli nešto preciznije, ja sam dao precizam prijedlog.

Rekao sam da neće ništa značajno osvojiti, i naborjao sam primjer gradova.

Smeš-ne smeš?

ovako razmisljaju strucnjaci.Ja ne znam gde ce Ukrajinci sledece pokusati da pomere liniju,ali ce pokusati , tamo gde pokusaju bice odbaceni i jos ce izgubiti.Linija je prilicno poravnata pa se ne moze reci sta je sledeci korak ludaka iz Kijeva.Zato se uvek gleda povrsina a nikada naseljena mesta.Nije ni u medackom dzepu bilo "gradova" ali je bilo kvadrata,kuzis?

Гуми игра насигурно, зато што је скоро сто посто сигурно да неће бити даљњих офанзивних акција армија Новорусије.

После "пеглања" линија фронта, заиста ће неко време да наступи примирје како би све стране "свариле" резултате ових дешавања. Новорусија ће да буде у процесу интензивне војно-политичко-хумантирано-економске консолидације, а много већи "котао" ће да се крчка у остатку Украјине. Што рече Радован Трећи - "ми око њих, они око нас, али најбоље је њих око њих" :)

Сада се поново деле карте, локално и у свету, па ћемо морати да сачекамо до пролећа да видимо како су подељене.

Jel Kramatorsk do kraja godine dovoljno nesigurno?

- - - - - - - - - -

ovako razmisljaju strucnjaci.Ja ne znam gde ce Ukrajinci sledece pokusati da pomere liniju,ali ce pokusati , tamo gde pokusaju bice odbaceni i jos ce izgubiti.Linija je prilicno poravnata pa se ne moze reci sta je sledeci korak ludaka iz Kijeva.Zato se uvek gleda povrsina a nikada naseljena mesta.Nije ni u medackom dzepu bilo "gradova" ali je bilo kvadrata,kuzis?

Kažem ti da se oko toga ne želim kaditi, bilo to 20 ili 20.000 km jer je to potpuno neprecizno.

bio je i jedan kamion koji se kotrljao na felni :lol:

W3BXQwPC6is.jpg

Jel Kramatorsk do kraja godine dovoljno nesigurno?

- - - - - - - - - -

Kažem ti da se oko toga ne želim kaditi, bilo to 20 ili 20.000 km jer je to potpuno neprecizno.

Крај године је потпуно непредвидив. Писао сам о мом мишљењу да ће примирје трајати најмање до пролећа, које и није тако далеко.

Tesko mi je reci, pogotovo precizno. Najveca nepoznanica je koliko ih se nocas uspelo probiti. Zapravo do pre neki sat verovatno niko nije imao tacne brojeve, mozda tek sad prave neke procene. Jos nekoliko dana ce poneko izlaziti iz kotla, mozda u manjim grupama, a takodje ce se predavati. Postoje procene od ranije, ali uzmimo da ih je 8000 bilo u kotlu, kao srednja vrednost spominjanih brojeva. U tom slucaju, ako ih se 40-50% izvuklo, to ce biti uspeh - u poslednjem trenutku.

preveo sam ovde negde holandjanina koji je direktno na ratistu. po ukrajincima koji su se izvukli uspelo ih je samo 1/3 pobeci od 8000. ali se jos nezna koliko ih je sakriveno po sumama i poljima

Део извештаја Басурина о губицима укра у борбама за Дебаљцево:

За прошедшие 32 дня военных действий ВСУ лишились: 3 самолета, 1 вертолет, 213 танков, 205 БМП, БТР и МТЛБ, 246 орудий полевой артиллерии, 137 автомобиля и 3158 человек убитыми. Потери армии ДНР за прошедший день составили 7 человек убитыми, 23 были ранены.

Сасвим је разумљиво и онима који не знају руски. Остатак можете прочитати http://chto-proishodit.ru/news/2015/02/18/970013677

Za 10 godina će se ovaj rat proučavati u vojnim udžbenicima kao taktika zvana "ukrajinski kotlić"!Bar po nečemu da pamtimo Poraženka i ekipu...

Nije samo ovaj kotlic...ceo niz poteza je povucen da bi se stvorili uslovi za ovo sto pratimo, poteza sa smislom.

1) Krim
2) Drzanje Slavjanska i Lisicanska, pa cak i Mariupolja ;)
3) Zelenopolje i nekoliko malih kotlova
4) Ilovajsk
5) Debaljcevo

Jedino gde je ostvaren delimican neuspeh je Harkov, ali sa gubljenjem Harkova se i racunalo da bi se utvrdili Slavjansk i Lisicansk

A sto je najbolje - tek ce biti lepih desavanja :)

Poslednja izmena:

Sad bi moglo pregovorima da se poboljša položaj ostalih novoruskih regiona... i da se u okupiranim dijelovima DNR i LNR postavi narodna vlast (tj. vlast koja izražava volju većine)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back