Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Никада у животу се нисам ни коцкао ни кладио. Одучио ме је покојни деда, који је био у немачком заробљеништу и који ми је као малом причао да су заробљеници на коцки губили пакет "Црвеног крста", који је стизао или није стизао у једној или две године и који просто није имао новчани еквивалент. А пошто је био пекар, причао ми је како су људи, пре другог рата, за опкладу јели одједном и по више тепсија бурека и једва остајали живи, мада је деда правио величанствен бурек. Све је то работа нечастивог, па бих ја да је прескочим и овога пута.

Лепше ме је када добијем проверене вести како се сатанисти урушавају, него да се око тога кладим. Два - три месеца, година дана, каква је разлика?

Рефлектори !
Иначе на крају испаде добро монтирана представа, али нека, мислим да је то све добро урађено. Још јутрос смо могли да прочитамо да је укроусташама отворен "зелени коидор", додуше веома штуро и стидљиво. У исто време Пораженко прича о наредби о повлачењу из непостојећег котла. Нема повлачења артиљерије, што се на снимцима јасно и види, али све на чему су могли да се возе је дозвољено. Јбг неко ће рећи да их није требало пустити али чему !? Војна победа је кристално јасна треба остварити сад и политичку! Да ли би се то остварило да их мељу још једну целу недељу пред очима целог света ? Из свег досада виђеног могу да приметим колико је огромна брига и љубав према својим војницима, из тога се рађа идеја да је живот и једног јединог борца Новорусије вреднији од хиљаду живота ових укроусташа. И зато нека, нису вредни погибије ни једног јединог борца, нек се торњају са новоруске земље, а вама свима који пратимо стварање Новорусије скоро годину дана да пожелим срећно ослобађање Дебељаче до коначног пада Укроусташије :bye:

W3BXQwPC6is.jpg

vidi junacina, kako ponosno beze. imas osecaj da misle da idu na moskvu

Tako su mislili i kad su krenuli u ofanzivu prije 2 mjeseca...

I otkrili su da su se zajebali u procjeni.
Moja pretpostavka je da Ukri više ništa neće poduzimati dok ne poslože vojsku na svim razinama.
Također mislim da će se i sepovi primiriti, iako bi ovo ustvari bio najbolji čas da zauzmu što više terotorija, s vojničkog gledišta.
Ali je to politički vrlo problematično.

Pa ne zna se tačno, vidiš da je sveopšte rasulo ukrajinske armije, da bježe pješice po šumama i livadama, da se voze na kamionima sa 3 točka, sa dizalicama i svime što se okreće...

Почему не говорите правду о убитых, пленных? Очевидцы солдаты расскажут о реальности. Зачем врать? Президенту это не идет.
Odgovor na poraženkov tvit kako je pobeglo
2475 vojnika iz Debaljceva

Moja pretpostavka je da Ukri više ništa neće poduzimati dok ne poslože vojsku na svim razinama.
Također mislim da će se i sepovi primiriti, iako bi ovo ustvari bio najbolji čas da zauzmu što više terotorija, s vojničkog gledišta.

Mislim da neonacisti sad mogu zadati najviše problema Porošenku... moguće je da bude frka u Kijevu, Pravi sektor i ove ostale paravojne formacije ne prihvate primirje i krenu da ratuju... i onda narodna vojska Novorusije to iskoristi da oslobode još teritorije...

Još uvek nisi prokomentarisao ovo:

http://www.dailymail.co.uk/wires/re...ervening-Debaltseve-area-U-S-Army-Europe.html

WARSAW, Feb 11 (Reuters) - U.S. Army Europe commander Ben Hodges said on Wednesday that Russian troops were intervening directly in fighting in the Debaltseve area of Ukraine, and if the offensive succeeded, they may turn their attention to the port city of Mariupol.

"It's very obvious from the amount of ammunition, type of equipment, there's direct Russian military intervention in the Debaltseve area," Lieutenant General Hodges said during a visit to a NATO base at Szczecin in north-west Poland.

"I do worry that if they're successful in Debaltseve they will shift their attention to Mariupol. I don't know that but I'm concerned," he said.

Sada je samo pitanje da li pobunjenici žele ili ne žele da poštuju primirje, ako je odgovor ne, onda je Mariuplj sledeći na redu. :D

Prica o 3 000 u kotlu i spasenih 2 500 je teska fantazija...ovo je definitivno bilo mnogo gore od Ilovajska.

Primer organizovanog povlacenja koje oni spominju je demonstrirao Strelkov letos - sacuvana je vecina tehnike i ljudstva, a izgubljena je teritorija. Pokazalo se kao dugorocno ispravno jer su ti isti ljudi vec nekoliko puta prvo navukli Ukre u kotao pa ih onda razbili kao zvecku. Ovo Porosenkovo "organizovano" povlacenje je klasicna bezanija.

.Jos jedna zanimljivost: postoje, sada vec ozbiljnije indicije da je znacajan broj od strane Hunte mobilisanih vojnika presao na stranu Novorusije.

:)

Treba li reci da se i ovo cekalo?

To bi bilo vrlo lepo, pogotovo u propagandnom smislu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back