Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je to tako kako zamišljaš, Rusija bi na Krim poslala svoje vojnike u službenim uniformama, a ne "male zelene" za koje je Putin pričao "Nismo to mi".
I da je to tako kako zamišljaš, Putin bi rekao "da, interveniramo u Ukrajini i možete mi se napušiti", a on siroče opet ponavlja "Nismo to mi, maknite nam sankcije!"

Sada duboho udahni, izbroji do 10 i razmisli tko se od nas dvojice pravi lud.

Trebalo ti je dosta da smisliš ovaj dubokoumni post :)

Ni jedna zemlja na svijetu ne može biti izolovana danas... ni SAD ne bi podnio to... Rusija trpi posljedice sankcija to je tačno... ali te sankcije nikakve veze nemaju sa ruskim miješanjem ili nemješanjem... to dobro znaš, ako ne znaš onda si naivan... i francuski i njemački lideri su vrlo dobro svjesni toga... ali SAD je ekonomski najmoćnija i moraju budu na njihovoj strani... do jednog dana ;)

- - - - - - - - - -

Дакле Руси у Украјни га издували...Џабе људи гинули за слободу..
Накрају остали у Украјни...
Зајебао их Путин,џабе ратовали...

Ko kaže to?!

Дакле Руси у Украјни га издували...Џабе људи гинули за слободу..
Накрају остали у Украјни...
Зајебао их Путин,џабе ратовали...
rusi nisu nacisti ni secesionisti. oni jednostvno ne mogu dozvoliti da takvi njima upravljaju. jos gore da postanu isti. to je sustina tamosnje borbe. a ne patoloska mrznja prema nesretnim ukrajincima.

Председник Украјине Петр Порошенко, у обиласку пограничног мобилног одреда који је стациониран у околини Кијева (г. Бортничи)
Пограничне јединице ВСУ имају, или ће ускоро добити, око 150 транспортних средстава различитог капацитета, затим оклопна возила типа "Кугуар" (20 јединица), 30 специјалних возила и машина за извођење инжењеријских радова, амбулантна кола, патролна возила, а такође и 30 комплета специјалне елетро-оптичке опреме за надгледање и надзор границе.

10959460_942906445744169_2196025733603708714_n.jpg

10983422_942906392410841_712752589410169835_n.jpg

Ukrajinski parlament je usvojio zakon (ili izmenu postojećeg zakona o sprovodjenju vanrednog stanja) koji omogućava vojnim vlastima konfiskaciji stanova za potrebe vojske u oblastima u kojima se proglesi vanredno stanje.

Komentator na portalu kaže da su ukropi smislili način da otimaju stanove.

A gdje bi ti smještala vojsku u ratnoj zoni?
Ispod šljive ili hrasta?
Ja sam cijeli svoj ratni put proveo po tuđim kućama, vikendicama i ponekoj štali. :roll:

Trebalo ti je dosta da smisliš ovaj dubokoumni post :)

Ni jedna zemlja na svijetu ne može biti izolovana danas... ni SAD ne bi podnio to... Rusija trpi posljedice sankcija to je tačno... ali te sankcije nikakve veze nemaju sa ruskim miješanjem ili nemješanjem... to dobro znaš, ako ne znaš onda si naivan... i francuski i njemački lideri su vrlo dobro svjesni toga... ali SAD je ekonomski najmoćnija i moraju budu na njihovoj strani... do jednog dana ;)

Ne budi duhovit, te sankcije ima veze isključivo s ruskim miješanjem u Ukrajini.

Da li ti uopće znaš zašto su Rusiji uvedene sankcije?

КО је извршио ИНВАЗИЈУ и НА КОЈУ ЗЕМЉУ ??? :eek:

Rusi na Ukrajinu.

I dobro jutro želim.

- - - - - - - - - -

Ali u stvari nemaju ;)

Uvijek možeš tražiti teoriju zavjere, ali Rusi sigurno ne bi popušili sankicje da se nisu petljali.

Odnosno, te sankcije bi trebale naći drugačiji izgovor.
A koji? :think:

Rusi na Ukrajinu.

I dobro jutro želim.

- - - - - - - - - -

Uvijek možeš tražiti teoriju zavjere, ali Rusi sigurno ne bi popušili sankicje da se nisu petljali.

Odnosno, te sankcije bi trebale naći drugačiji izgovor.
A koji? :think:

Naravno, da nije Ukrajina bio bi neki drugi izgovor... uzrok je ekonomsko jačanje Rusije (koji prati rast političkog uticaja) i veliki suficit u budžetu...

Putin je reagovao kako mora... kako bi ti reagovao na njegovom mjestu?!

Mislim da me želiš pitati kako je Putin trebao reagovati?

Rekao bih Novorusima da im je mjesto u Ukrajini i da nikada neće biti samostalna država i da izvole pregovarati s Kijevom oko stupnja autonomije.

U isto vrijeme bi ekonomski pomagao istočnu Ukrajinu i investirao u ta područja.

Rekao bih Novorusima da im je mjesto u Ukrajini i da nikada neće biti samostalna država i da izvole pregovarati s Kijevom oko stupnja autonomije.

U isto vrijeme bi ekonomski pomagao istočnu Ukrajinu i investirao u ta područja.
glupst zasto bi im tako sto rekao. nije putin taj koji gospodari ili pati da gospodari sudbinom drugih ljudi, oslobodi se te zavisnosti. odrasti i ne davi.

od pocetka krize ruska strana smatra da je federalizacija ukrajine najbolje resenje. ali nije njeno da to namece. o tome odlucuju ljudi u ukrajini.

ono protiv cega je, i zasto ce intervenisati, ako se ovako nastavi je nasilje i/ili nametanje volje.

Poslednja izmena:
Ali mozes finansirati kojekakve obojene revolucije i po izboru rusiti vlade ako ne rade kako kazu tvoje voljene SAD i EU?
U kom svetu vi zivite ljudi? Ukrajinci jednostavno više ne žele da budu pod ruskom čizmom na čelu države koga postavlja Putin.Ukrajina želi u EU i to treba ispoštovati,a kome se ne sviđa nek beži iz zemlje.Većina je podržala ulazak.

To im je i rekao (tj. to javno govori)... ali da im nije Rusija pomogla hunta bi ih pregazila... pobila bi ili otjerala na robiju sve pripadnike narodne milicije, a u Donjeck i Lugansk bi postavila svoje ljude (kao što su uradili u Dnjepropetrovsku, Harkovu ili Odesi, gradovima u kojima 90% stanovništva čine ruski govornici postavljeni su načelnici ukrajinski nacionalisti i antiruski nastrojeni pojedinsi, često iz kriminalnog miljea)...

Da je to Putin dozvolio izgubio bi i podršku ruskih birača (a to je svakako najbitnije svakom političaru)... on je taktički pomogao proruse, ali dozirano, na kašičicu, taman koliko im je potrebno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back