Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dašta nego da bi spasao. Rusi kada su isporučuli Siriji S-300. SAD-isti su odustali od napada na Siriju. Dok Rusi danas imaju S-500 :ceka:

Znači, Rusi danas ne mogu napasti Ukrajinu zato jer Ukrajinci imaju S-300?

- - - - - - - - - -

Ovi dobrovoljci iz Hrvatske i drugih zemalja koji su otišli da se bore za huntu npr. bore se za pare, a ne za svoj narod...

Pitaj ih, reći će da se bore za bratski narod, kao i svi oni iz Srbije.

СМИ: Кипр готов разместить на острове военные базы РФ

Оригинал новости RT на русском:

Još da im naši daju radar na Kopaoniku i da tu instaliraju par raketa . Imaju Kosovo i jenkijevsku bazu na mušici , pak tuda pa do Grčke ni muva nebi mogla da prodje neprimećena i smaknuta.
Još da počne da se radi na ujedinjenu Balkanskih zemalja i ode EU i jenki u P.Maternu :klap::super:

Pred Putinom već dugo stoji opcija ograničenog bombardovanja položaja Ukro vojske i to samo u područjima gdje gađaju civile.
Putin je sa Merkelovom od samog početka krize iskren i mislim da će Rusiaj izgurati ovu priču sa federalizacijom Ukrajine,tj. možemo očekivati novu Republiku Srpsku.
O tome sam još prije pola godine pričao i to je najrealnija opcija.Čak je i POraženko za to ali postoje neke druge stvari /frakcije koje žele rat.A ne mogu ga dobiti.
Samo ginu bezveze,Novorusija mora imati veliki stepen samostalnosti poput R.S. u BIH,jer sa ovakvim režimom u Kijevu nema sreće.
Amerikanci gube interes za Ukrajinu od kada je Rusija prabacila loptu na Tursku.Kada gasovod bude gotov,od Ukrajine će ostati spržen kamen i bijeda.
Nešta ih i ne žalim,iskren da budem,imali su sve.Sami sebi su napravili haos u zemlji zarad tuđih interesa.

koliko sam ja skužio pod to tvoje imali su sve, imali su rusko vodstvo, normalno da većinski narod želi imati i svoju vladu i predsjednika a ne da mu manjine nameću svoje, ili bi se ti složio da vam vrate kosovo ali da premijer predsjednik vojska bude pod upravom albanaca?

Po Von Meinsteinu merikanci su svjetska sila jer imaju po cijelom svijetu utjecaj.
Kako se na talibanskom kaze "grohotom se nasmijah grohotom", zna li ko?

- - - - - - - - - -

Ako Jennifer Psaki obecava nacistima oruzje, vjerojatno ce posiljke zavrsiti u Obali Slonovace ili na Novom Zelandu.

Misliš da ISIL treba pustiti na miru?

Pa čkode ko je stvorio Isil?ZAr si zaboravio da su Amerikaci na početku krize u Siriji javon se hvalili kako šalju oružje.
Rusija od samog početka sirijske krize ponavlja da su to obični teroristi.
Drugar mi je dugo godina živeo u Libiji,znam dosta ljudi koji su penziju zaradili u Iraku,tamo nikada nije bilo ekstremnog terorizma dok se Ameri nisu umješali.
Kada nešto vještački radiš,kao što asilo skidanje predsjednika neke države uvejk se desi eho nekoliko godina posle.Tako je i sa Srbijom bilo(skidanje MIloševića-5 oktobar).
Pa za manje od 10 godina došao i Dačić i Vučić i Toma Nikolić.Izbije iz naroda kad-tad!Zato će u Ukrajini biti haos dok narod sam ne shvati šta je uradio,a tada će biti kasno jer više neće biti bitni.
Gasprom je izjavio da do 2019-e gasi trasu preko Ukrajine jer im je više dosadilo da se nadmudruju sa Ukrajincima,svake godine kriza,haos u zemlji.Ko ih ebe!
Zato se Ameriknaci sada pokušavaju polako izvući iz svega i guraju Njemačku,Francusku da sanira štetu.

Poslednja izmena:
Rusi imaju sasvim drugačiju strategiju ratovanaj od amerikanaca. Koliko je Ukrajina operativna sa S-300, videlo se pre neki dan kada su Novorusi podigli SU-25, zastareli model koji je uspešno dejstvovao po Ukropsjim položajima. Ukrajinci su slabi sa vojskom,

Tako je, Rusi imaju drugačiju taktiku zato jer su regionalna, a ne globalna sila.

I šta, S-300 bi spasio Srbiju 1999-te?

Заправо би. Штос је у томе да САД под Клинтоном нису биле спремне за губитке у људству (као што се показало у Сомалији током његовог мандата).
Зато и није било поштене војне операције која укључује копнену инвазију, као што је било под републиканцима из породице Буш, у Ираку.

koliko sam ja skužio pod to tvoje imali su sve, imali su rusko vodstvo, normalno da većinski narod želi imati i svoju vladu i predsjednika a ne da mu manjine nameću svoje, ili bi se ti složio da vam vrate kosovo ali da premijer predsjednik vojska bude pod upravom albanaca?

Ukropi sui nasilno preoteli vlast, desio se državni udar. Ako bi došli u poziciju mira od nekoliko meseci Ukropska politika ne bi izdržala ni nekoliko dana. Njim atreba rat da bi sačuvali polizičko liderstvo inače su gotovi.

Ne to ima veze sa političkim razmimoilaženjem sa jenkima !

Postoji određena razlika od pristajanja ruskog vojnog broda na Kubu, i od postavljanja ruskih nuklearnih raketa na Kubu.

- - - - - - - - - -

Rusi imaju najmoderniji i najveći nuklearni program na svetu. Bukvalno im nemože niko ništa.

Imali su taj arsenal i kada su ratovali u Afganistanu.

Pa čkode ko je stvorio Isil?ZAr si zaboravio da su Amerikaci na početku krize u Siriji javon se hvalili kako šalju oružje.
Rusija od samog početka sirijske krize ponavlja da su to obični teroristi.
Drugar mi je dugo godina živeo u Libiji,znam dosta ljudi koji su penziju zaradili u Iraku,tamo nikada nije bilo ekstremnog terorizma dok se Ameri nisu umješali.
Kada nešto vještački radiš,kao što asilo skidanje predsjednika neke države uvejk se desi eho nekoliko godina posle.Tako je i sa Srbijom bilo(skidanje MIloševića-5 oktobar).
Pa za manje od 10 godina došao i Dačić i Vučić i Toma Nikolić.Izbije iz naroda kad-tad!Zato će u Ukrajini biti haos dok narod sam ne shvati šta je uradio,a tada će biti kasno jer više neće biti bitni.
Gasprom je izjavio da do 2019-e gasi trasu preko Ukrajine jer im je više dosadilo da se nadmudruju sa Ukrajincima,svake godine kriza,haos u zemlji.Ko ih ebe!
Zato se Ameriknaci sada pokušavaju polako izvući iz svega i guraju Njemačku,Francusku da sanira štetu.

pa najlakše je tako držat se po strani i izigravati dobricu (mislim na putina/rusiju) ili je to zato što su samo regionalna sila ;)
evo ti jednostavnog primjera nakon debakla u somaliji(black hawk down) ameri su rekli da se neće miješati ... par godina kasnije u ruandi genocid. što se tu bar nije umiješala slavna ruska vojska i spriječila?

Što si paglu toliko ili se praviš?
Ruska avijacija je po svim parametirma druga u svijetu!Postavljaš glupa pitanja...

Ali ne mogu, Ukri imaju S-300, a znamo da onaj tko ima S-300 postaje nedodirljiv. :roll:

Ili želiš reći da S-300 Ukrima ne pomaže protiv druge avijacije svijeta, ali isti taj S-300 bi pomogao Srbiji protiv prve avijacije svijeta?

Postoji određena razlika od pristajanja ruskog vojnog broda na Kubu, i od postavljanja ruskih nuklearnih raketa na Kubu.

- - - - - - - - - -

Imali su taj arsenal i kada su ratovali u Afganistanu.

Neupućen si totalno i ne dodiruj tu tematiku. Rusi imaju najmodernije podmornice na svetu sa nuklerarni programom i nemoraju da prave beze po svetu za tako nešto. Sprdaju se sa NATO.om, gde im stalno traže podmornice pa one izrone odjednom i prestrave ih.

- - - - - - - - - -

Нема шанси, то је намењено за Смедерево, чим Амери потпишу са владом Србије о преузимању железаре :rtfm:

Srbij aima program z apotpuno novo naoružanje, nove, tenkkove, borbena vozila pa čak i avion tipa Galeb koji bi bio u evropi jedan od naprednijih. Potrebno je što pre modernizovati naoružanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back