Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokušala je, ali ukrajinski neprijatelj je bio jači.

Mislim da bespogovorno zaslužuješ ukrajinsku medalju bacača gofana za intelektualnu raspravu na forumima.

2556942_9fa3edd957a26791856803a5d2d235cf.jpg

300 oficira je uhapseno. To nikako nije dobro. Ali dobro je da Rusija nesto radi, samo je trebala da ubije zlo u korenu i ne dozvoli Majdan.

Можда ниси у праву. Катарза и прочишћење су морали да се догоде. Тако исто мораће и и одве. Прочишћавање од злог семена и отпада да би уопште могли даље.

Доњецка Република се прогласила наследницом Доњецко-Криворошке Републике

02:01 07.02.2015.

ГЛАВНИ ГРАД ЈОЈ ПРВО БИО ХАРКОВ, А ПОТОМ ЛУГАНСК – ПОСТОЈАЛА НЕПУНИХ 40 ДАНА

У декларацији парламента ДНР се наглашава: „Позивамо на сарадњу и обједињавање напора да се на добровољним уговорним основама изгради нова федерална држава народа и територија Украјине које су биле у саставу Доњецко-Криворошке Републике, а такође друге области које буду изразиле спремност да постану равноправни субјекти федерације”
У састав Доњецко-Криворошке Социјалистичке Републике улазиле су: Харковска и Јекатеринославска губернија (у целини), део криворожја Херсонске губерније, делови Таврическе губерније (Крима) и индустријски делови Војска Донског западно од железничке пруге Ростов-Лихаја, односно – данашње Доњецка, Луганска, Дњепропетровска и Запорошка област, а такође делимично – Сумска, Херсонска, Николајевска и данашња Ростовска област Русије

НАРОДНИ совјет – парламент ДНР – прогласио је Доњецку Народну Републику државно-правном наследницом Доњецко-Криворошке Републике.

У акту којим је то учињено наглашава се: „Проглашавамо настављање традиција Доњецко-Криворошке Решублике и објављујемо да је Доњецка Народна Република њен наследник”.

Како се и могло очекивати, истим актом се ДНР обратила другим територијама која су некад улазиле у састав Доњецко-Криворошке Републике:

„Позивамо на сарадњу и обједињавање напора да се на добровољним уговорним основама изгради нова федерална држава народа и територија Украјине које су биле у саставу Доњецко-Криворошке Републике, а такође друге области које буду изразиле спремност да постану равноправни субјекти федерације”.

Овај документ, који је истовремено и проглас и апел другим областим Украјине, усвоје је једногласно.

Председник Народног савета ДНР, Андреј Пургин, саопштио је да се не ради о акту са снагом закона већ о „меморандуму који дефинише политичку перспективу изградње државе уочи прославе годишњице успостављања Доњецко-Криворошке Републике у којој су корени ДНР”.

Пургин је истовремено открио: да ће преговори у духу меморандума бити започети већ наредних дана. Нагласио је:

„Наш меморандум је декларација, а не експанзионистички документ. Ми напросто подсећамо да је наш корен у Доњецко-Криворошкој Републици која је обухватала данашњи југоисток Украјине и да јој је главни град прво био Харков, а потом Луганск”.

Доњецко-Криворошка Совјетска Република била је проглашена 12. фебруара 1918. у Харкову. На остатку територије данашње Украјине у исто време је постојала – Украјинска Народна Република.

У састав Доњецко-Криворошке Социјалистичке Републике улазиле су: Харковска и Јекатеринославска губернија (у целини), део криворожја Херсонске губерније, делови Таврическе губерније (Крима) и индустријски делови Војска Донског западно од железничке пруге Ростов-Лихаја, односно – данашње Доњецка, Луганска, Дњепропетровска и Запорошка област, а такође делимично – Сумска, Херсонска, Николајевска и данашња Ростовска област Русије.

Већ 19. марта је Доњецко-Криворошка Република била укључена у састав Совјетске Украјине.

Иначе, у Доњецку је ноћас саопштено да су украјинске снаге за протеклих 24 сата имале 70 погинулих и да су изгубиле 4 тенка и 7 других оклопних возила.

Од обнављања рата, Кијев је имао 1931-ог погинулог, а остао је без 157 тенкова, 126 оклопних транспортера и 108 артиљеријских оруђа.

donekrivrep123-1.jpg

vodjkri123-1.jpg

ДНР: Украјинске снаге безбедности напустиле Дебаљцево, искористивши евакуацију цивила
© Sputnik
Вести
09:20 07.02.2015(освежено 09:13 07.02.2015)
23700
Међу евакуисанима из Дебаљцева у правцу Славјанска били су већином украјински војници који су на такав начин изашли из котла, изјавио је заменик команданта штаба устаника самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин.
Дебаљцево
© Sputnik/ Михаил Воскресенски
У Дебаљцеву отворен хуманитарни коридор за евакуацију становништва

Служба за ванредне ситуације Украјине саопштила је да су јуче из Дебаљцева и околних места евакуисане 753 особе.

„Према нашим подацима, међу онима, који су евакуисани из Дебаљцева у правцу Славјанска били су углавном војници који су на такав начин изашли из котла", цитирају РИА Новости речи Басурина.

--50.jpg

Ide sve kako treba,na vojnom planu Ukri nemaju incijativu više,naprotiv gledaju da ne izgube ono što su osvojili,zapadne diplomate dolaze Putinu na noge...biće sve to ok!
Novi Dejton je na pomolu,Ukrajina će vjerovatno biti našto kao BIH,a koliko vidim Krim niko više i ne spominje.
Biti kao BIH znači praktično dvije države u jednoj sa velikom perspektivom da se za 20,50 godina razdvoje.
Ovo su zapravo temelji raspada Ukrajine...

- - - - - - - - - -

U*rali su se!

"Русија ће интервенисати у балтичким државама да би испитала колективну одбрамбену могућност НАТО-а", саопштио је бивши генерални секретар Алијансе Андерс фог Расмусен.

"Није у питању Украјина. Руски председник жели да Русији врати на стару позицију велике силе. Велика је вероватноћа да ће Русија интервенисати на Балтику да би проверила члан 5. НАТО", саопштио је Расмусен
71556_vest_rasmusen.jpg

- - - - - - - - - -

Путин, Меркелова и Оланд договорили „Минск-плус”
71567_vest_putinmerkeloland.jpg

Razlika izmedju Novorusa i Ukrajinaca:

Ukrajinski general: Izgubićemo rat!

Ruban je na svom Fejsbuk profilu napisao da je imao "težak dan".

- Takav stid za moju zemlju nisam osećao u životu. Armija Novorosije dovezla je petoricu naših ranjenika kolima hitne pomoći. Čak su i obezbeđenje poslali i zapakovali zarobljenicima užinu. A naši su ruske zarobljene ranjenike naterali da sede. Ko to nije mogao ubacili su ga na nosilima u minibus. Samo što im nisu polomljene noge opet lomili. Kao stoku su ih razbacali po podu. Mi ne cenimo ljude... Mi ćemo izgubiti rat - zapisao je general Vladimir Ruban i dodao da se tek dugo posle razmene ukrajinska vojska pobrinula se za svoje ranjenike.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/469393/Ukrajinski-general-Izgubicemo-rat

Bog i njegovo pravo je na strani Novorusije!

Ide sve kako treba,na vojnom planu Ukri nemaju incijativu više,naprotiv gledaju da ne izgube ono što su osvojili,zapadne diplomate dolaze Putinu na noge...biće sve to ok!
Novi Dejton je na pomolu,Ukrajina će vjerovatno biti našto kao BIH,a koliko vidim Krim niko više i ne spominje.
Biti kao BIH znači praktično dvije države u jednoj sa velikom perspektivom da se za 20,50 godina razdvoje.
Ovo su zapravo temelji raspada Ukrajine...
a zašto bi živeli zajedno ako neće ili nisu kadri?
zašto bi pametan i lud imali živeli u istoj vreći?
zašto oni u istočnoj ukrajin moraju da uzgaju i jedu lude krave i poštuju božanstva homoseksualaca i bankara?

nema.država je zajednica ljudi i njen je suverenitet baziran na slobodnoj volji ljudi da se udruže u jednu zajednicu. država na silu je kao brak na silu.

Можда ниси у праву. Катарза и прочишћење су морали да се догоде. Тако исто мораће и и одве. Прочишћавање од злог семена и отпада да би уопште могли даље.

Врло тачно Хусаре.
Нико никоме не може да донесе слободу, слобода се осваја.Русија је могла да се умеша у питање Крима јер је његов статус и онако био проблематичан, али је прво поштовала одржавање референдума и његове резултате. Новоросију не може да створи Русија, она је могућа једино као израз воље и решености , на првом месту руског народа на тој територији шта заправо хоће. Донбас је решио и стоји на тој одлуци, по цену рата, жртава и разарања, али несломљеног духа.Треба бити свестан да такође слободу другим областима на Украјини не могу да донесу армије Доњецке и Луганске републике, него она мора да буде одлука и решеност становника тих области. Ако постојећи покрети отпора у тим областима имају иза себе стварну одлучност становништва не треба бринути за њихову будућност у стварању Новоросије.
Остали, мислим на Доњецку и Луганску Републику и Русију, могу и треба да помогну, али не могу уместо њих да донесу ни одлуку нити да је спроведу у дело.
Да ли ће све те руске земље васкрснути Империјалну Русију, је ствар будућности и решености Руса, ма где живели.
Иста ствар је и са Србима и Република Српска је то показала.
Приче типа " зашто Русија није...." или " Зашто Србија није..." су бесмислене и показују да се оно што ти зовеш катарзом није десило, а на првом месту се није десило у Србији.

a zašto bi živeli zajedno ako neće ili nisu kadri?
zašto bi pametan i lud imali živeli u istoj vreći?
zašto oni u istočnoj ukrajin moraju da uzgaju i jedu lude krave i poštuju božanstva homoseksualaca i bankara?

nema.država je zajednica ljudi i njen je suverenitet baziran na slobodnoj volji ljudi da se udruže u jednu zajednicu. država na silu je kao brak na silu.

Teoretski si u pravu, ali praksa je drugačija, i mora biti drugačija. Što ako ja ne želim živjeti u državi u kojoj jesam jer mi se ne svidja sistem vrijednosti, političko uredjenje ili većinska religija?
Mogu li osnovati svoju državu, onakvu kakvu želim?

Teoretski si u pravu, ali praksa je drugačija, i mora biti drugačija. Što ako ja ne želim živjeti u državi u kojoj jesam jer mi se ne svidja sistem vrijednosti, političko uredjenje ili većinska religija?

Можеш да потражиш неко друго место које ти одговара, ако већина становништва око теби не мисли као ти.
Али, Гуми не треба да покушаваш да толико упрошћаваш ствари. Питање је далеко сложеније од свиђања и не свиђања.

Razlika izmedju Novorusa i Ukrajinaca:

Ruban je na svom Fejsbuk profilu napisao da je imao "težak dan".

- Takav stid za moju zemlju nisam osećao u životu. Armija Novorosije dovezla je petoricu naših ranjenika kolima hitne pomoći. Čak su i obezbeđenje poslali i zapakovali zarobljenicima užinu. A naši su ruske zarobljene ranjenike naterali da sede. Ko to nije mogao ubacili su ga na nosilima u minibus. Samo što im nisu polomljene noge opet lomili. Kao stoku su ih razbacali po podu. Mi ne cenimo ljude... Mi ćemo izgubiti rat - zapisao je general Vladimir Ruban i dodao da se tek dugo posle razmene ukrajinska vojska pobrinula se za svoje ranjenike.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/469393/Ukrajinski-general-Izgubicemo-rat

Bog i njegovo pravo je na strani Novorusije!

Toliko o postovanju konvencija, Gumi je bio u pravu, jesu ovi Novorusi zlikovci...

Мислим да си у праву. Још летос сам мислио да отпор и Руси стрпљиво раде на успостављање односа на терену који ће да принуде федерализацију или регионалну аутономију кроз политичке процесе без обзира на поседовања одређених територија..
Сад ми се све више чини да су Руси дозвољавањем одвијања "мајданског" сценарија навукли амере.
Да су подржали сузбијање демонстрација били би проглашени налогодавцима и нео совјетским освајачима. Украјински идентитет би се још више подупрео.
Овако су навукли амере да се ослоне на отворено и кључно учешће нео фашиста, на кршење уставног поретка, на показивање неупућености и неспособности у процењивању локалних услова и могућности кроз шаблонско примењивање методике предходних субверзија и интервенција, на несналажљивост и догматски приступ предвидивим потезима противника, значи без голе силе абсолутно везани.
(То све вуче корене из америчког шизофреног државотворног темеља и социопатске "националне" митологије.)
Сада су Руси натерали Европу на процењивање искрености америчког појма заједничке безбедности као и заједничких економских интереса.
Амерички и европски капитализам се разликује у генези, искуству, култури, тумачењу те далековидости.
Неки су се били навукли на америчке шпекулантске пречице али Немци увек држе хладну главу и знају од куда ветар дува и шта им омогућује развитак.
Јесте да су се поново огрешили о нас али добро памте и знају шта је тврдо и немогуће па и погубно.
Тужно гледам страдање и разарање али се надам руској победи, нашој и човечанства

Ne mozes ni ti ni tebi slicnima.
Vama nije ni potrebna drzava, vama je dovoljan klon nalog da
ovde lose glumatate hrvate i provocirate ostale korisnike.!!!

Ти стварно ниси нормалан са твојим тезама. Иди у хајдуке, иконокласте, педере, шта год хоћеш, какве теорије, праксе и бакрачи. Тај народ осећа и, очигледно, ужива свој идентитет и припадност који сад јуначки брани и обезбеђује. Превише си се уз надао у папистичку свемоћ док ти "чистих руку" изиграваш узвишеног козмополиту. Признај ***** усташка.

Ти стварно ниси нормалан са твојим тезама. Иди у хајдуке, иконокласте, педере, шта год хоћеш, какве теорије, праксе и бакрачи. Тај народ осећа и, очигледно, ужива свој идентитет и припадност који сад јуначки брани и обезбеђује. Превише си се уз надао у папистичку свемоћ док ти "чистих руку" изиграваш узвишеног козмополиту. Признај ***** усташка.

Ma daj se smiri, on je ustashe video samo na filmu,
luparda po tastaturi tu iz nekog pichkovca oko BG
uz naknadu za kuvani jogurt i ledeni burek.!!!:D

Мислим да си у праву. Још летос сам мислио да отпор и Руси стрпљиво раде на успостављање односа на терену који ће да принуде федерализацију или регионалну аутономију кроз политичке процесе без обзира на поседовања одређених територија..
Сад ми се све више чини да су Руси дозвољавањем одвијања "мајданског" сценарија навукли амере.
Да су подржали сузбијање демонстрација били би проглашени налогодавцима и нео совјетским освајачима. Украјински идентитет би се још више подупрео.
Овако су навукли амере да се ослоне на отворено и кључно учешће нео фашиста, на кршење уставног поретка, на показивање неупућености и неспособности у процењивању локалних услова и могућности кроз шаблонско примењивање методике предходних субверзија и интервенција, на несналажљивост и догматски приступ предвидивим потезима противника, значи без голе силе абсолутно везани.
(То све вуче корене из америчког шизофреног државотворног темеља и социопатске "националне" митологије.)
Сада су Руси натерали Европу на процењивање искрености америчког појма заједничке безбедности као и заједничких економских интереса.
Амерички и европски капитализам се разликује у генези, искуству, култури, тумачењу те далековидости.
Неки су се били навукли на америчке шпекулантске пречице али Немци увек држе хладну главу и знају од куда ветар дува и шта им омогућује развитак.
Јесте да су се поново огрешили о нас али добро памте и знају шта је тврдо и немогуће па и погубно.
Тужно гледам страдање и разарање али се надам руској победи, нашој и човечанства

Све се слажем осим онога за Немце.
Само у прошлом веку дозволили су да их англосаксонци 2 пута навуку на вешала. Први пут су се некако и извукли али други пут су претворени у безличну масу коју су потом американци наново оформили у свом духу и искористили да их поново индоктринирају против источне Европе. Ако се поново упуте на Русију дефинитивно германи заувек нестају са планете.

Ma daj se smiri, on je ustashe video samo na filmu,
luparda po tastaturi tu iz nekog pichkovca oko BG
uz naknadu za kuvani jogurt i ledeni burek.!!!:D

Разумем поенту подјебавања кретена али обраћај се пристојно и без хрватизма ако можеш, ако неможеш онда се не обраћај мени.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back