Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Спутник: Шта ће Франсоа Оланд и Анегла Меркел предложити Путину?
http://www.nspm.rs/hronika/sputnik-sta-ce-fransoa-oland-i-anegla-merkel-predloziti-putinu.html

Sumnjam da ce koristiti neke jake ultimatume, jer oni sami po sebi idu na noge Putinu i traze mir.
Члан научног савета “Карнеги” Николај Петров рекао је за лист РБК да лидери западних притискају Кијев и Москву да седну за преговарачки сто око проблема на истоку Украјине. Он је додао да су и Немачка и Француска спремне да искористе сва могућа средства, укључујући најстрожије санкције према Русији, не би ли преокренули ситуацију у Донбасу.

Federalizacija Ukrajine je osnovni ruski politicki cilj u Ukrajini.
Главни уредник француских новина “Ле Монд” је у свом коментару изјавио да ће лидери Немачке и Француске предложити план федерализације Украјине, укључујући идеју да Кијев неће добити зелено светло око ступања у савез са НАТО-ом.

Znaci Amerikanci govore u fazonu da ovaj mirovni plan predstavlja cinican potez Merkelove i Olanda sto je svojevrsno mracanje po mom misljenju, jer je njima u interesu da se mirovni sporazum ne postigne i zele da zaostre situaciju sa Rusijom.
С друге стране, неименовани амерички дипломата оценио је да ово уопште не личи на мировни план. Према његовим речима иницијатива Оланда и Меркелове је само цинични потез да се две земље изузму од обавеза спровођења минског споразума.

Kada sam počitao tvoj post hteo sam da stavim ovo što si ti stavio u drugom linku :D Imaju dobre reflekse, kao da se pregledaju kod Nade Mamule :ceka:

Najbolji mi je izgovor nasih zbog cega nisu poletjeli, kao Talijani su bili blize, ej, avion primjecen kod Udbine, kako Talijani iz Italije mogu biti blize od ovih nasih kanti na Plesu?
Talijani su na kraju stvarno bili brzi, ulovili Turke dok su bili kod Umaga, a sta to znaci evo primjer: Rovinj je Italiji dalje nego Umag, a sa crkve Sv. Eufemije u Rovinju navece se ponekad mogu vidjeti svjetla Venecije!

Najbolji mi je izgovor nasih zbog cega nisu poletjeli, kao Talijani su bili blize, ej, avion primjecen kod Udbine, kako Talijani iz Italije mogu biti blize od ovih nasih kanti na Plesu?
Talijani su na kraju stvarno bili brzi, ulovili Turke dok su bili kod Umaga, a sta to znaci evo primjer: Rovinj je Italiji dalje nego Umag, a sa crkve Sv. Eufemije u Rovinju navece se ponekad mogu vidjeti svjetla Venecije!

Pa kada se voze u raskantanim i starim avionima JNA. Mada pre će biti da su tu radari zakazali. E sada, ako neko nemože da čuva svoje nebo sa minimum sredstava po medjunarodnim uslovima mora da ga preda nekome drugom ko to može, onda sredstva koja se prikupljaju od preleta nad nebom jedne države idu nekome drugom.

Pa kada se voze u raskantanim i starim avionima JNA. Mada pre će biti da su tu radari zakazali. E sada, ako neko nemože da čuva svoje nebo sa minimum sredstava po medjunarodnim uslovima mora da ga preda nekome drugom ko to može, onda sredstva koja se prikupljaju od preleta nad nebom jedne države idu nekome drugom.

Radari nam nisu losi (bar nisu bili), dobili smo od merikanaca 90tih valjda najmodernije tada, ali sta ti vrijede kad nemas ni PZO ni RZ. Mozes samo gledat i slinit!
OPET su bacili milijune poslavsi migove Ukrima na remont!
Ni jedan avion ne valja! Trebaju im mjeseci da osposobe JEDAN avion za JEDAN let, i onda opet iz pocetka.

Radari nam nisu losi (bar nisu bili), dobili smo od merikanaca 90tih valjda najmodernije tada, ali sta ti vrijede kad nemas ni PZO ni RZ. Mozes samo gledat i slinit!
OPET su bacili milijune poslavsi migove Ukrima na remont!
Ni jedan avion ne valja! Trebaju im mjeseci da osposobe JEDAN avion za JEDAN let, i onda opet iz pocetka.

Onda mi nije jasno zašto Hrvati provociraju Srbiju. Neće večno trajati veliki brat NATO, šta kada oni odu :ceka:

Mali napredak kod Debaljceva. Specnaz DNR koji se vratio nazad u bazu nakon zauzimanja Uglegorska,
jucer je morao ponovo na taj deo fronta jer su ukrajinske snage zestoko napadale.Danas su zauzeli Kalinovku,
selo na par kilometara od puta

t4WYoZ7.jpg
.
http://www.mycity-military.com/Vest...kao-novo-globalno-odmeravanje-snaga_2131.html

Карта боевых действий в Новороссии за 5 февраля (от novorus) :
http://warindonbass.ru/wp-content/uploads/2015/02/5f9ecbbe625a38a85b79ef90c689e88f.png

Poslednja izmena:
А примио их у некој соби за послугу, ил тако нешто.

Гласници су се пред цара увек доводили клечећи на коленима и у понизном стави. Мислим да је Путин ипак овога пута било превише милостив ! То му је велика грешка.

Mislim da Srbi nikada neće pristati na zajedncu sa Hrvatima. Mada ništa me više od naše vlasti ne bi izneadilo, ne bi me začudilo sa kime se naša vlast druži da naš premijer ne organizuje i bombardovanje protiv svog naorda, čak ni to me ne bi začudilo :ceka:

Ja vjerujem da bi vi nakon mozda par desetljeca opet lako zakoracili u neku novu "Jugu".
A mi to cinimo samo kad nemamo drugog izbora, ako je to jedini nacin da izbjegnemo katarzu i pokajanje, kaznu i preodgoj, a to je opet moguce samo jer vi brzo zaboravljate, sto sam Arturu gore odgovorio.

Ja vjerujem da bi vi nakon mozda par desetljeca opet lako zakoracili u neku novu "Jugu".
A mi to cinimo samo kad nemamo drugog izbora, ako je to jedini nacin da izbjegnemo katarzu i pokajanje, kaznu i preodgoj, a to je opet moguce samo jer vi brzo zaboravljate, sto sam Arturu gore odgovorio.

To je tačno. Moje je mišljenje da treba da ostanemo komšije, verovatno i većine na forumu. E sad, teško da ćemo zaboraviti ako svoju politiku zasnivate na mržnji prema srbima.Mada, ako Srbija preživi dok se amerika ne raspadne, verujem da će tada Srbija imato svoj pravi put i neće više grešiti, upravo što se tiče tok lakog zaboravljanje neke stvari se postavljaju kako treba, no, daleka je to budućnost, živi bili pa videli :ceka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back