Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

TIxmqVatcgI.jpg

Poslednja izmena:
Moja procena je da će cionisti ponovo prej3bati Putina na već poznat način, primenjen i letos i pre toga kod nas u Bosni mnogo puta :

- Pošto su Ukrajinci u teškom stanju nudi se primirje da bi se oni malo konsolidovali .

- Istovremeno se nudi ukidanje sankcija Rusiji, ali tek kad se postigne politički sporazum ;) a to će biti nikad . Međutim , svi cionistički podrepaši u Kremlju (od Medvedeva do oligarha) će vršiti pritisak da se uspostavi primirje , isto kao što su to radili i kod nas .

-Neki pregovori će se razvlačiti izvesno vreme , ali će propasti jer Ukrajinci (podstaknuti od strane cionista) na kraju neće pristati na ništa , slično kao što su radili muslimani u Bosni .

- Za to vreme, ukrajinska vojska će biti ponovo naoružana i kako-tako popunjena , a vrlo verovatno će u starom sovjetskom stilu stvarno početi da streljaju vojnike koji odstupaju , možda im opet i porodice šalju u neki novi GULAG .

- Na kraju, negde na proleće kreće nova ukrajinska ofanziva - cionisti su spremni da ratuju do poslednjeg Ukrajinca ;)

Andja i Oland posle visesatnog razgovora otisli u Kijev da ponude Potrosenku mirovni plan da da Novorusima vise teritorije nego sto sad imaju, a posle idu u Moskvu. Sad potvrdjeno, ako sam dobro razumela. Sve to bez odobrenja. tj, uz protivljenje Amerike.........kazu, da preduhtre Amerikance pre nego sto ovi pocnu da izvoze oruzje Ukrajini.:sad2:

Malo se mazu oci javnosti,dva velika igraca nemaju interes da sami sebe unistavaju,pre ili kasnije moraju naci neki kompromis.

NrePeyZ-1.jpg

untitled-3.jpg

http://forum.krstarica.com/showthre...jom-VI-deo?p=29788236&viewfull=1#post29788236

Jos pre 6 dana naslutio sam po izvestavanju CNN-a da su se nesto dogovarali iza scene,a i skok cene nafte kao i neki drugi signali potvrdili su moju pretpostavku.

E sad jos da vidimo kako ce sve to biti prihvaceno i na kraju realizovano u praksi ?!? :whistling:

Poslednja izmena:
Malo se mazu oci javnosti,dva velika igraca nemaju interes da sami sebe unistavaju,pre ili kasnije moraju naci neki kompromis.

Dva%20jarca.jpg

http://forum.krstarica.com/showthre...jom-VI-deo?p=29788236&viewfull=1#post29788236

untitled-3.jpg

Jos pre 6 dana naslutio sam po izvestavanju CNN-a da su se nesto dogovarali iza scene,a i skok cene nafte kao i neki drugi signali potvrdili su moju pretpostavku.

E sad jos da vidimo kako ce sve to biti prihvaceno i na kraju realizovano u praksi ?!? :whistling:

ja mislim da ce sad ameri da dignu neku nuklarku u vazduh ili sruse branu da bi minirali svako primirje

tako to fashisti uvek rade

Moja procena je da će cionisti ponovo prej3bati Putina na već poznat način, primenjen i letos i pre toga kod nas u Bosni mnogo puta :

- Pošto su Ukrajinci u teškom stanju nudi se primirje da bi se oni malo konsolidovali .

- Istovremeno se nudi ukidanje sankcija Rusiji, ali tek kad se postigne politički sporazum ;) a to će biti nikad . Međutim , svi cionistički podrepaši u Kremlju (od Medvedeva do oligarha) će vršiti pritisak da se uspostavi primirje , isto kao što su to radili i kod nas .

-Neki pregovori će se razvlačiti izvesno vreme , ali će propasti jer Ukrajinci (podstaknuti od strane cionista) na kraju neće pristati na ništa , slično kao što su radili muslimani u Bosni .

- Za to vreme, ukrajinska vojska će biti ponovo naoružana i kako-tako popunjena , a vrlo verovatno će u starom sovjetskom stilu stvarno početi da streljaju vojnike koji odstupaju , možda im opet i porodice šalju u neki novi GULAG .

- Na kraju, negde na proleće kreće nova ukrajinska ofanziva - cionisti su spremni da ratuju do poslednjeg Ukrajinca ;)

Ma sisice su u Kremlju. Žali Bože naroda Novorusije, izdaće ih đubrad za šaku kikirikija...

ljudi putin je velemajstor mi smo paceri

Zato paceri nikada ne mogu da skapiraju poteze velemajstora

Ono sto nama pacerima izgleda kao pogresan potez , je u stvari zamka velemajstora koja ga vodi do pobede.

A to ce da pokaze krajnji rezultat.

Koliko sam samo istu stvar čuo za Slobodana Miloševića. To ne znači da će Putin završiti kao Sloba ali sve što radi u zadnjih evo još malo godinu dana jesu iznuđeni potezi.
Ako novorusi imaju snage oni treba da završe priču bar sa kotlom i Marinpolijem a ne da pregovaraju, a ako nemaju snage onda je to nešto drugo.

Koliko sam samo istu stvar čuo za Slobodana Miloševića. To ne znači da će Putin završiti kao Sloba ali sve što radi u zadnjih evo još malo godinu dana jesu iznuđeni potezi.
Ako novorusi imaju snage oni treba da završe priču bar sa kotlom i Marinpolijem a ne da pregovaraju, a ako nemaju snage onda je to nešto drugo.

Drugari opustite se , uzivajte i pratite situaciju sa fronta.

Nema sanse da ovo Rusi izgube jer u ratovima pobedjuje onaj ko je spreman vise da zrtvuje. A za Ukrajinu zapad nikada necebiti spreman da zrtvuje ni upola onoliko koliko Rusija.

Građanski rat u Ukrajini

UŽIVO MEKEJN: SAD krive što Kijev koristi kasetne bombe, nismo im dali druge

Planeta 09:23, 06.02.2015.
Autor: Tanjug,Beta

Mislim, da smo ih snabdeli naoružanjem koje im je bilo potrebno, oni ne bi morali da koriste kasetne bombe. To je delimično naša greška, kaže republikanski senator

Foto: AP
MOSKVA - Predsedavajući američkog senatskog odbora za oružane snage Džon Mekejn izjavio je za rusku agenciju Sputnjik da su SAD krive što Ukrajina koristi kasetne bombe.

Mekejn je dodao da Ukrajina koristi kasetne bombe jer "nije snabdevena različitim vrstama naoružanja".
“Mislim, da smo ih snabdeli naoružanjem koje im je bilo potrebno, oni ne bi morali da koriste kasetne bombe. To je delimično naša greška“, rekao je Mekejn.

Hjuman Rajts Voč potvrdio je u izveštaju u novembru prošle godine tvrdnje stanovništva u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici da su ukrajinske trupe koristile kasetnu municiju u naseljenim područjima. Ova organizacija je saopštila da su ukrajinske snage koristile kasetnu municiju 2. oktobra prilikom granatiranja Donjecka, kada je poginuo i pripadnik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.
Samoodbrana DNR i LNR danima upozorava da Kijev opet koristi kasetne bombe u bombardovanju Donjecka i okolnih gradova.

Јенкији сада већ више и не крију да су директни организатори и учесници злочина.........

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/532334/Sedam-razloga-zasto-proruski-separatisti-pobedjuju-u-Ukrajini

Sedam razloga zašto proruski separatisti pobeđuju u Ukrajini

Situacija u Ukrajini se sve više pogoršava i Sjedinjene Države razmatraju mogućnost slanja oružja ukrajinskim snagama. Kako prenosi “Biznis insajder”, mnogi stručnjaci ističu da Americi ističe vreme za o suzbijanje ruske agresije protiv Kijeva.

U novom izveštaju Altantskog veća, sačinjenom u saradnji sa Institutom “Brukings” i Većem Čikaga o globalnim pitanjima, traži se slanje pomoći u iznosu od tri milijarde dolara, uključujući i oružje.

U dokumentu su detaljno opisani razlozi zbog kojih proruski separatisti pobeđuju:

Ruske i separatističke snage uživaju značajnu vojnu prednost nad ukrajinskim oružanim snagama, uključujući sledeće:

Superiornost u vazduhu

569683_raketa-01_f.jpg

Ruske/separatisičke snage poriču sposobnost ukrajinskih snaga za napad, prikupljanje informacija, manevrisanje i snabdevanje svojih snaga u ukrajinskom suverenom vazdušnom prostoru. Ukrajinske snage su obustavile sve vazdušne operacije u istočnoj Ukrajini zbog efikasne ruske/separatističke primene ručnih protivraketnih sistema (MANPADS), kojima su oborene brojne ukrajinske letelice sa fisknim i rotirajućim krilima, kao i naprednih raketa zemlja-vazduh, kao što je BUK (NATO oznaka SA-11/17), za koji mnogi veruju da je 17. jula 2014. oborio avion kompanije “Malejža er”.

Obaveštavanje, nadzor, izviđanje

536687_dron-ap_f.jpg

Ruske/separatističke snage koriste bespilotne letelice (uključujući i Aesop 100 i bespilotne letelice za nadgledanje posle katastrofe) za nadletanje ukrajinskih snaga, često u vreme artiljerijskih i raketnih napada, koje verovatno prikupljaju informacije u vidu snimaka i fotografija kako bi pomogle u proceni efikasnosti napada, kao i obaveštajne signale radi praćenja pretežno šifrovane ukrajinske komunikacije.

Komanda i kontrola

458994_ukrajina-foto-reuters-3_ff.jpg

Ruske/separatističke snage koriste bezbedne/šifrovane sisteme komunikacije i vlastitu mrežu mobilne telefonije, dok ukrajinske snage nemaju sisteme za prikupljanje informacija u vidu signala ili njihovo ometanje

Elektronski rat

496263_mh17-ukrajina-avion-01reutersfoto-reuters_f.jpg

Artiljerija i rakete

521930_donetsk-ap1_ff.jpg

Ruske/separatističke snage koriste artiljeriju dugog dometa i višecevne raketne sisteme, kao što je GRAD, koji ispaljuju veliku količinu municije na udaljenost od 30-40 km.

Snabdevanje i logistika

475906_ukraina03foto-reuters_f.jpg

Rusija šalje zalihe ruskim/separatističkim snagama preko neobezbeđene ukrajinsko-ruske granice u Donječku i Lugansku oblast.

Utočište

569634_putin-palate-01-foto-reuters_f.jpg

Rusija obezbeđuje savetnike, obuku, oružje, opremu i utočište separatistima i njihovim ruskim partnerima koji su spremni da učestvuju u operacijama unutar Ukrajine. Ukrajinskim snagama je zabranjeno da gađaju ciljeve u Rusiji.

Добро је што постоји високи амерички функционер, сенатор Џон Мекејн који је и председавајући сенатског одбора за оружане снаге. Најлакше је са отвореним непријатељима.

Николај Велимировић је надахнуто то боље написао - "Не постоје непријатељи, постоје само сурови пријатељи".

"Сурови пријатељ" олакшава Новорусији и Русији решавање проблема са Укрима, лишавајући и оне најнаивније илузија о "договорном решењу". Када Новорусија изађе на своје границе, договор је аутоматски постигнут.

ljudi putin je velemajstor mi smo paceri

Zato paceri nikada ne mogu da skapiraju poteze velemajstora

Ono sto nama pacerima izgleda kao pogresan potez , je u stvari zamka velemajstora koja ga vodi do pobede.

A to ce da pokaze krajnji rezultat.

Ne bih se slozio.Zapad uvjek ide linijom manjeg otpora i jedino sto razumije je jezik sile.
Glumio je i Milosevic velemasjtora a ove nase budale ga slusale i vjerovale mu pa nam se 1995 desi katastrofa.
Kad je rat onda je rat i neprijatelja se treba potuci i poraziti,kao zmiji glavu odsjeci.Zar to nismo naucili 1991-1995.Umjesto da sahranimo ustase i Islamsku drzavu BIH vec1992 oni slusali Milosevica,zapadanjaci se igrali sa nama ,nametali primirija kad god bi lomili ustase,kreni stani,i ona glupost branimo ono sto je nase i ono sto smo zacrtali da je nase,i to smo uzeli i sad kao cekamo da se ustase i balije dogovore sa nama....retardi ...

Американци, од када су изгубили главу по обичају само лупетају.

На страни проруса у НовоРусији су правда, вера у живот и слободу, боре се против нациста, фашиста и демократа, боре се за своју децу да сутра живе слободна и без америчке чизме за вратом. Боре се да сутра живе као људи и као свој на свом.

Е зато Руси побеђују и зато ће целу Европу да ослободе од америчког фашистичког режима. А американцима бих пожелео да затворе оба ока кад им Руси буду правили мали децу .... није у реду да гледају како им се цео систем за ропску контролу људи и човечанства урушава као кула од карата.

СМРТ АМЕРИЧКОМ ФАШИЗМУ СЛОБОДА СВИМ НАРОДИМА И ЉУДИМА СВЕТА !!!!

Tipična primitivna gebelsovska propaganda zapada. Ne pada im ni na kraj pameti da navedu pravi razlog poraza a to je da su oružane snage kijevske hunte u stvari okupatorske snage koje napadaju na formacije koje brane svoju slobodu, svoje domove pa čak i svoje živote. Zanemaruju da je moral ustanika na znatno većem nivou od morala huntinih jurišnika koji posle nekoliko dana borbi dolaze do spoznaje da na istoku Ukrajine niko njih ne smatra oslobodiocima već mrskim okupatorima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back