Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taktika Ukrajianca je krajnje debilna,zauzeo si važan grad ili kotu,ukopaš se i sjediš,čekaš da te okruže i na kraju ukopan čekaš da se predaš!
I to se ponavlja evo već ko zna koji put,strašno debilno.Mislim da Amerikanci čupaju kosu na ove poraze Ukro vojske...

Па изгледа да само ти знаш ко је оборио малезијски авион тако да је та информација од твоје птичице. Ето, прошли месеци и нико се више не оглашава око тога јер им је пукао план да окриве прорусе. Докле се стигло са истрагом? Ааааа да, истрага је завршена, птичица рекла да су проруси оборили авион буком...

Ko kaze da je istraga zavrsena?

Neke informacije ipak postoje:
http://www.theguardian.com/world/2014/jul/22/mh17-us-intelligence-russia-separatists-report
https://www.bellingcat.com/resource.../examining-the-mh17-launch-smoke-photographs/
https://www.bellingcat.com/news/uk-...e-separatists-buk-a-bellingcat-investigation/

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР КРИС МАРФИ: „Победићемо Русе уз помоћ балканских држава!“
10. 02. 2015.Амерички сенатор Крис Марфи најављује да ће САД учинити све да избаце Русију са Балкана и посебно изражава задовољство због чињенице да је, под снажним утицајем Вашингтона, пропао пројекат „Јужни ток“.

kris-marfi-senator-sad-a-1610-2014-mara-babovic-014.jpg

Марфи је, гостујући у немачком Фонду „Маршал“, потврдио да су САД прешле у напад на Русију на готово на свим подручјима.

Сенатор из редова Демократске странке, који је био у политичкој „инспекцији“ на Балкану, задовољан је због чињенице да земље регије желе у ЕУ и НАТО и да одбијају руске понуде.
Он као позитиван пример наводи Црну Гору, којој су Руси, како тврди, понудили уговор о војно-поморској бази вредан неколико милијарди, али је Подгорица, упркос економских проблема, одбила понуду, јер жели бити дио ЕУ и НАТО-а.

– Био сам у Бугарској са сенатором Меккејном оног дана кад је замрзнут „Јужни ток“ и желео сам да саопштим Влади Србије да ми је драго што се тај пројекат не развија – наводи Марфи.
Он поручује да ће амерички гас заменити руски, односно, да је алтернатива потенцијални увоз из САД, уз нови терминал у Хрватској.

Марфи, који се представља као главни амерички стручњак за Балкан,истиче да је руски председник Владимир Путин мислио да ће од Србије добити више у сфери војне сарадње, рачунајући на Јужни ток.

– Али, захваљујући томе што су Србија и друге земље у регији одлучиле да остану на евроатлантском путу и потврдиле приврженост тој обавези, спречено је проширење сарадње са Русијом – истакао је Марфи.

Он као „фрапантан успех“ наводи „чињеницу да постоји привремени споразум по којем српска влада службено не признаје Косово, али је спремна да ради са њим као са равноправним партнером“ – преносе портали.

Говорећи о Македонији, сенатор из савезне америчке државе Конектикат, најављује да САД могу да изврше притисак на Скопље како би се вратило на „прави пут“.
Марфи сматра да се „водећа улога САД мора активније користити у решавању македонског спора са Грчком у вези имена државе“.

– Желим да сви схвате: Русија неће „испарити“ – она ће наставити да врши притисак и сондира ситуацију на Блакану – рекао је Марфи.
Он закључује да „половичност политике појединих влада на Балкану“ осигурава „добру стартну позицију за повратак Вашингтона у регију“.

(Срна)

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Kakav cinizam, dakle spale su sve maske.

USA lepo saopstava: malo cemo TUDJIM q.cem po TRNJU. U ovom slucaju, balkanskim q.cicima.

Poucen losim iskustvima sa nasih prostora, voleo bih da prvo vidim unisten kotao u Debaljcevu, i zauzet Mariupolj i, recimo, Jaltu. Za sada, za mene - sasvim dovoljno. Prerano je jos govoriti o Kijevu i Ljvovu.

Iskreno, nadam se da ce u Ukrajini doci do unutrasnjeg sloma vlasti, placenog ekonomskim kolapsom, koji ce narod da opameti i da stvarno uzmu stvar u svoje ruke i da ovaj put isprase i Majdanovce i onu NATO bagru koja im sedi u Kijevu. U tom slucaju ne bi ni morali da idu tenkovi na Kijev ili Ljvov.
Народ је стока, што би рекао чини ми се , Лорд Гледстон.
Није забележено да се неко сам исшчупао из канџи запада када ови устоличе домаћу издајничку багру.

ARTILJERIJA ČEKA KONTRANAPAD: Ruski vojnici opkolili Hrvate!

Sada moramo da odbijemo napade sa spoljne strane kotla iz Svetlodarska, rekao je komandant ruske jedinice

UKRAJINA - Armija Novorosije saopštila je da je u ponedeljak u 9.25 sati po moskovskom vremenu zauzela selo Logvinovo, na autoputu koji je
predstavljao jedinu vezu opkoljenih snaga kijevske hunte u Debaljcevu sa glavninom.

Time je u kotlu potpuno zatvoreno oko 9.000 vojnika, a procenjuje se da je među njima 2.200 najamnika, Amerikanaca, Poljaka, Belgijanaca,
Britanaca, Francuza, Izraelaca i - Hrvata!

Logvinovo je seoce od petnaestak domaćinstava, a prve kuće udaljene su oko 50 metara od autoputa. Armija Novorosije odmah je pristupila utvrđivanju
zauzetih položaja u iščekivanju očajničkog pokušaja opkoljenih da probiju obruč.

Zamenik ministra Odbrane Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin, saopštio je da su presretnuti razgovori radio vezom opkoljenih na engleskom,
poljskom, francuskom i flamanskom jeziku. On je rekao da ne raspolaže ličnim stvarima i dokumentima najamnika iz tih zemalja. Međutim, pošto je
debaljcevski kotao potpuno zatvoren, očekuju se i takvi dokazi prisustva stranih najamnika.

Na internetu je čak objavljena fotografija ruskih boraca gotovo u samom centru Debaljceva, ali se pretpostavlja da je reč o izviđačkoj grupi. Takođe su se
ukrajinske jedinice bez borbe povukle sa prilaza važnom selu Krasnij Pahar na spoljnom zidu kotla.

http://www.kurir.rs/planeta/artilje...-ruski-vojnici-opkolili-hrvate-clanak-1679454

Da se ja pitam, iz tog kotla bih jos i pustio Ukrajince koji se predaju, ali od ovih placenika i ustasoida ni jedan mi ne bi docekao sutra. Pa oni i tako nisu tamo, ne?

Taktika Ukrajianca je krajnje debilna,zauzeo si važan grad ili kotu,ukopaš se i sjediš,čekaš da te okruže i na kraju ukopan čekaš da se predaš!
I to se ponavlja evo već ko zna koji put,strašno debilno.Mislim da Amerikanci čupaju kosu na ove poraze Ukro vojske...
debilno ingeniozna.

da nebi priznali poraz šalju ostale jedinice da se probiju i same udju u kotao. mora da je parošenko preuzeo neposredno komandovanje,

Снимак гранатирања Краматорска. Одакле долазе гранате/ракете?????

Samo ovaj makro-djelic ratnog stanja u UK je dovoljan da se do kraja ustraje u dekontaminaciji
opasne po ljudske zivote USA otrovne politike.

Koliko shokova mora jos da dozivi narod UK da bi spoznali kako su bili prevareni, obmanuti,.. da su zrtva?

POGODJEN GENERALSTAB UKRO USTASA U KREMATORSKU! POROSENKO PRIZNAJE GUBITKE!

hE, hE .....

Kramatorsk - u dubini okupirane teritorije .... Gadjaju aerodrom ...

B9elPMfCEAAveYU.jpg

Званичници ДНР су саопштили да немају никакве везе са тим, немам податке о призањима.

Evo sad kada se vidi da je poginulo dosta civila, evo sad vise nisu oni, negu su ukrajinci sami gadjali svoj aerodrom!

ludilo mozga. :worth:

Da se ja pitam, iz tog kotla bih jos i pustio Ukrajince koji se predaju, ali od ovih placenika i ustasoida ni jedan mi ne bi docekao sutra. Pa oni i tako nisu tamo, ne?

Sad je vec upitno i to za Ukrajince. Imali su godinu dana vremena, ako im za to vreme nije doslo iz dupeta u glavu da na neki nacin izbegnu ovaj rat, onda su sami krivi. Svaki ce se na kraju predati kad ne bude vise imao gde, i svi ce reci- nisam ja hteo, majke mi.

Sad je vec upitno i to za Ukrajince. Imali su godinu dana vremena, ako im za to vreme nije doslo iz dupeta u glavu da na neki nacin izbegnu ovaj rat, onda su sami krivi. Svaki ce se na kraju predati kad ne bude vise imao gde, i svi ce reci- nisam ja hteo, majke mi.

Велики је страх, пропаганда је тотална и вишедеценијска а институцијализована, хаос је свуда...не суди им тек тако.

Samo ovaj makro-djelic ratnog stanja u UK je dovoljan da se do kraja ustraje u dekontaminaciji
opasne po ljudske zivote USA otrovne politike.

Koliko shokova mora jos da dozivi narod UK da bi spoznali kako su bili prevareni, obmanuti,.. da su zrtva?
Не заборави да су Срби за само 16 месеци од бомбардовања довели проСАДистичку стоку на власт, све остало, до дана данашњег, је последица. Срби су врло брзо прихватили да је за све крив Милошевић, Милановић је лежао због бомбардовања РТС-а...
Амере, тј. оне који вуку конце, не треба потцењивати. У земље где су наметнули демократију на власт постављају губитнике који раде по њиховом наређењу, а потом на своја "нејака" плећа примају ударце због лоше вођене политике и тако у круг. Народ је стално у заблуди да је асве лоше, не зато што смо окупирани, већ зато што су погрешни људи на власти.

Poslednja izmena:
Ok, ovo su vec malo bolje vesti oko situacije u Mariupolju. Bio sam malo zabrinut da su iskoristili borbe u Debaljcevu za prodor.

- - - - - - - - - -

Kojoj strani? Nije valjda Asadu? Pa da bije americkim oruzjem americke saveznike??? :eek:

Naravno Asadu ...

p.s. Jalta je na Krimu i tj. u Rusiji .... Pre neki dan su imali proslavu godisnjice Jaltinske konferencije .... i Rusi su zakljucili da je zrelo za novu Jaltu ....

Kako te nije sramota da sedis tu u toplom dok su ti saborci u bedaku.........tj. u loncu.
To sto nam ovde propagiras lazne vesti sa bojista i "pobede i nadmoc" Ukrajinaca, je nista drugo nego tesenje samog sebe i svoje savesti jer u stvari si kukavica da se i na bojnom polju solidarises sa tvojim fasistima.
A sad i nova fora- ma ima ljudstva, ne falim im ja, samo im oruzje fali.:hahaha::hahaha:
Па и његовим саборцима је топло, штавише и претопло...:kuvar5:

Велики је страх, пропаганда је тотална и вишедеценијска а институцијализована, хаос је свуда...не суди им тек тако.

Da, svi imaju za sve opravdanje, za sva njihova sranja svi imaju opravdanja. Ali oni su izgubili dusu, svest i savest,....... za to nema vise opravdanja. Kazes, strah, od koga se boje, od Porosenka i fasisticke hunte,.........ali se ne boje od Boga. Ide u boj, i zna da ce izgubiti glavu, al i dalje Boga se ne boji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back