Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Snazna i neprekidna antiruska histerija na takozvanom Zapadu, a i na ovom pdf, svedoci o slabostima istog i snazi Rusije. Tim skotovima ne odgovara niko snazan i samosvestan, ko stane na noge i stiti svoje interese, kao sada Rusija. Ako smo decenijama unazad i mogli donekle da razumemo stav o tome da je bivsi SSSR kao komunisticka tvorevina neka vrsta opasnosti po njihov sistem, vec dugo toga nema. I Rusija je danas Zapad. Odnos prema Rusiji je negativan u kontinuitetu, pad komunizma u sustini nije doneo nikakvu promenu u stavu Zapada prema Rusiji. O tome svedoci kontinuirana politika sirenja NATO i okruzenja Rusije u sustini neprijateljskom organizacijom koja je pretnja po sam opstanak jedne velike drzave. Zamislite koja je odgovornost Putina koji zna da su mu zlocinci na pragu, kojima nije za verovati, i koji ovim priblizavanjem nastoje da steknu strategijsku prednost za nuklearno unistenje njegove drzave!? Kako treba da reaguje? Kao naivni Gorbacov? Ili pijani Jeljcin? Izvinite drugovi, nece moci. Zamislite kako bi reagovala druga supersila da joj Rusija vrslja po Mexixu, isporucuje naoruzanje i ustolici anti-usa prorusku vlast? I da pocne sa razmestanjem raketnog stita za zastitu od Irana? Ili jos bolji primer da se bivse meksicke teritorije, Kalifornija, Texas, New Mexixo odvoje i postanu samostalne drzave a Rusija posalje tamo svoje instruktore i pocne da radi isto ono sto doticni sada rade u Ukrajini?

Bravo, to je cijela suština ove krize!! Potpisujem od A-Z:klap:

http://cs621125.vk.me/v621125490/10f80/oDq08lod7Bc.jpg

oDq08lod7Bc.jpg

http://vk.com/album-88042284_211955766

http://vk.com/photo-88042284_355123002

I ja ću svoj stan, slobodnom voljom otcepiti od RH, i pripojiti se Srbiji

Očekujem 100% odaziv na referendum, i da će 100% glasati "za".

Sanse na uspeh da se Krim vrati pod huntu su otprilike iste kao kad bi Mexico trazio nazad svoje teritorije koje je u ratu otela tadasnja "skracena" Cemerika: Kaliforniju, Texas, New Mexico i jos neke ....

- - - - - - - - - -

Bravo, to je cijela suština ove krize!! Potpisujem od A-Z:klap:

Hvala i dobrodosao na ovaj pdf :)

Senzacionalna vest dolazi iz Finske. Filmska ekipa FT Primetila Rusku Vojsku na - Ruskoj teritoriji:

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/473668/Ruska-vojska-na-granici-sa-Ukrajinom

Uz to i vozila nisu bila oznacena!? Stvarno skandal medjunarodnih razmera. Koji je ****** tim Rusima da svoju vojsku drze na svojoj teritoriji? U sustini kad razmislis mozda bi mogli i da ukinu svoju Armiju pa da ih stiti - NATO? Od Irana naravno. Da li je mogucno da taj Putin, baraba jedna, ne veruje najdemokratskijoj zemlji na Svetu?

Poslednja izmena:
Senzacionalna vest dolazi iz Finske. Filmska ekipa FT Primetila Rusku Vojsku na - Ruskoj teritoriji:

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/473668/Ruska-vojska-na-granici-sa-Ukrajinom

Uz to i vozila nisu bila oznacena!? Stvarno skandal medjunarodnih razmera. Koji je ****** tim Rusima da svoju vojsku drze na svojoj teritoriji?

Pa to je uvreda koja se samo krvlju može sprati! 'Ajmo pičkice američke, za ovo su vas spremali decenijama, kako sme neka ruska vojska da se šeta na ruskoj teritoriji, nečuveno...

ti pricas o Iveku...njega je suvisno karakterisati. Sinoc je pricao o Krakovu umesto Harkova :D
Био сам присутан када је то одвалио. Мени је запањујуће да, када му се објасне његове катастрофалне испале, он се уопште не постиди, ни мало га није блан, ни за тренутак не дође у питање његово самопоуздање.
Hunti ne pada na pamet da postuje primirje.
По својој прилици је тако. Уосталом, Меркел и Оланд су иницирали Минск-2, односно примирје, онда када су посматрачи са терена јавили како некаква црна сподоба са косом у руци авета у околини Дебаљцева, пребројава кијевске војнике и бележи у неку књигу. Идеја примирја није био мировни договор, већ покушај да се извуку из проблема са обручем код Дебаљцева.

Но, овога пута су им Новоруси врло пластично објаснили каква ће бити правила игре у будућности. Дакле, пошто је идеја Кијева и њихових западних партнера да се иде у сумануте акције, у варијанти "ако прође, прође", с тим да ако "не прође" и запрети катастрофа, да увек могу да сазову преговоре о примирју и да се тиме јефтино извуку - е, па, то имвише неће проћи. Правила су сада оваква: ако се опет затрче, па се нађу у проблему и онда сазову преговоре, примирје ће бити потписано, али ће свака започета акција која је водила елиминсању противничких снага, а које би такво примирје спасило, бити настављена. Тек када се тај посао заврши, онда ће и настати примирје. Укратко, порука је да се више не надају спасу путем преговора.
Evo šta kaže RT, šta se dogadja sa Poraženkom, video je sa prevodom.

Експерт: Украјина се полако креће ка стању правно немоћне државе
Лидер украјинског радикалног удружења „Десни сектор“ написао је на својој страници на Фејсбуку да не признаје мировни споразум из Минска и да је спреман да продужи ратна дејства на истоку Украјине. Политички аналитичар листа „EU Reporter“ Ана ван Денски сматра да екстремисти могу да угрозе процес мирног решавања украјинске кризе зато што председник Порошенко није у стању да их контролише.
Хвала експерту што је потврдио наше дискусије на форуму од пре неколико дана. :D
Novorusij anema potrebe da žuri niti da ratuje. Vučiji Čopor je ostavio lep tekst koji govori da sami Ukrajinci beže iz Ukrajine jer ne vide perspektivu a beže i od rata. Poraženko i ostalo društvo nemogu da obezbede socijalni mir ukrajinskom narodu, sami će se srušiti.
Nazalost, morace im pomoci, silom, u tom padu. Razlog: Drzace ih Zapad na infuziji, sprecavajuci urusavanje, tek toliko da se vlast odrzava. Ovo je 100% tako.
У једну руку се слажем са мишљењем да се Новорусима баш и не жури у нови бој, углавном из разлога које смо овде раније детаљно прежвакали.
Међутим, у другу руку, не одговара им ни развлачење ратног стања. Ствар је у томе што би и њима ваљало да се што пре дође до мира, те да се обнови порушено и да се крене са нормалним привређивањем и животом. Што дуже траје ратно стање, веће су последице и за економију саме Новорусије.
Ima jedno pitanje na koje nemam pravi odgovor pa me zanimaju objektivni i utemeljeni komentari

Ukrima se, naime, konstantno prividjaju Rusi i njihova agresija i direktno vojno mesanje u sukobima na istoku. Prakticno cine sve sto mogu da isprovociraju rusku intervenciju. S druge strane, za godinu dana od otcepljenja/aneksije nisu bacili kamen na Krim da ne kazem neku petardu.
A Rusi su im tamo, na Krimu nema neke vojske separatista, to je regularna vojska RF. Ako su vec hteli da isprovociraju Ruse na intervenciju zasto ne ispalise nesto na Krim od onog silnog arsenala koji su ulupali u napadima na LNR i DNR.

Cemu takav stav, na kraju krajeva Krim je prvi otisao, pa tek onda krecu dogadjaji u Novorusiji. Na istoku rat traje godinu dana, na Krimu nije ispaljen ni jedan metak a da ne pricamo o gradovima, smerchovima, tochkama itd.
Да пробам.
Напад на Крим не може тако да испровоцира руску интервенцију у смислу инвазије. Ако погледаш мапу, видећеш да је копнени напад на Крим самоубиство. Постоји само пар врло уских приступних тачака које је лако контролисати, што артиљеријом, а још више из ваздуха. Надмоћ руских ваздухопловних снага над украјинским, мислим да је сувишно коментарисати, те би дејства из ваздуха против неких украјинских колона била релативно лаган задатак. Такође, из ваздуха би била лако елиминисана и украјинска артиљерија која би давала подршку копненој инвазији. Са мора - још луђа идеја, обзиром на снагу украјинске флоте, снагу руске црноморске флоте, али и руских против бродских инсталација на копну. Још може, у смислу провокације, да се разматра и покушај да украјинске трупе делују далекометном артиљеријом, односно балистичким ракетама земља-земља. Пошто са приличном поузданошћу можемо да тврдимо да руске снаге део копна према Криму осматрају и воде рачуна да им се ништа не пришуња, тако би се одмах приметило приближавање и положаји свих украјинских батерија у близини. Уколико би те батерије дејствовале против циљева на Криму, вероватно би након дејства биле уништене у року који се мери минутима. Могли би их гађати са земље и из ваздуха, али и са мора. Дакле, како год Кијев покушао да дејствује против Крима, њихове јединице би доживеле масакр, а да руске трупе ни не изведу инвазију на Украјину.

Напади на Донбас су сасвим други пар опанака. Тамо се удара јер тамо могу да малтретирају етничке Русе дужи период и једини начин за РФ да тренутно одстрани такву претњу би било да отворено утрчи трупама на територију Украјине. У случају Крима, скоро па ми могли да ефикасно узврате ударац, а да скоро ни не изађу из касарни.
Super, a ja bi udario po sredini, izmedju Luganska i Donjecka i prepolovio separatiste, zatom krenuo iz Mariupolja čistiti uz granicu.

Evo, i moj post je odličan.
Не ваља. Управо то су украјинске трупе и пробале прошле године. Резултати су три катастрофална обруча.

Pazi sad: "Krece naoruzavanje" pa jos i "ozbiljne vojske" Hmmm nesto mislim Ukri su vec bili naoruzani do zuba pa uhvatili tutanj i svo naoruzanje ostavili pozadi? Jos vise bode oci "ozbiljne vojske" Bilo koja ozbiljna vojska bi sa tom kolicinom naoruzanja i opreme koju su imali relativno lako odbila napad "takozvane" DNR Armije koja u sustini i ne postoji posto je "takozvana" Elem ni jedno ni drugo ne drzi vodu. Sve sto im dodje iz Cemera ostavice ponovo glavom bez obzira.

А ево и шта о томе каже председник Доњецке Народне Републике Александар Захарченко

---6.jpg

ЗАХАРЧЕНКО: Американци увелико испоручују Украјини и оружје и муницију

22:57 23.02.2015.

КИЈЕВ ДОВЛАЧИ ВОЈНУ ТЕХНИКУ У ДОНБАС ИЗ ХАРКОВА И ДЊЕПРОПЕТРОВСКА

АМЕРИКАНЦИ су већ почели да увелико испоручују Украјини муницију и оружје – изјавио је председник Доњецке Републике Александар Захарченко.

Притом је нагласио: „У Украјини никоме није потребан мир. Они на све могуће начине руше споразуме из Минска”.

„Изјаве Петра Порошенка и Арсенија Јацењука заиста наводе на закључак да Украјини није потребан мир. За последња 24 сата – гађали су нас 21 пут”.

Захарченко је посебно нагласио: „Ми почињемо да повлачимо војну технику од линија додира, а Украјина је довлачи из Харкова и Дњепропетровска. Имам утисак да су смислили неку провокацију. У Украјини ће поново све кренути крајем марта или почетком априла. Кијеву је потребан рат”.

Захарченко је, иначе, оценио да је Порошенков апел да у Донбас дођу страни миротворци „раван његовој политичкој капитулацији”:

„Ако председник неке земље позива војску друге државе на своју територију то је признање да његова армија није у стању да решава постављене задатке, а то је фактичка капитулација”.

Buraz, jednom se tako Gumi uvredio, pa je na forumu ostao samo ovaj*** Ivica, bolje da ne znaš na šta je to ličilo. Nemoj da ih porediš, jer će posle, kako reče jedan kolega forumaš, "drumovi poželjet' Gumija, ali Gumija više biti neće" :cool:

Ma где пожелети обичног површног софисту са полу свареним западним појмовима и фразама.
Још, ндх је била нацистичка творевина а не фашистичка а он и слични слободно карактеришу Србе и Русе као нацисте.
На хиљаде страница игноришу амерички пуч и сва резултирајуће злочине.
Која је сврха у расправи са таквима?
Са обзиром на страдања тамо нема дискусије и није ни мало занимљиво сем у поклапању глупости и дволичности.

Ево како изгледа Молитва за мир кад је председник тајкун.
Иначе на крају прилога виде се свеће упаљене у облику украјинског нац. грба за погинуле припаднике нац. гарде Украјине.
И зашто су ти људи погинули, да им током помена тајкун збија шале са ЕУ лидером!?

Е па то је добар ученик те напредне западне културе и цивилизације за које неки овде тврде да бране у овим и сличним сукобима.
То као и обамчетово понашање на сахрани Манделе је добар приказ резултата "кондициониране перцепције" која се овде већ генерацијама спроводи.
Без обзира на идеологију и веру, као и побожност уопште, то је метода одвајања од саосећања и увида заменом псеудо софистикације на калуп "саунд бајта" и "токинг појнта".
Јасно је, као што многи овде кажу, да у отпору глобализацији нема сврхе поделама на лево и десно.
Овде има неколико учесника који су никли у истој мочвари, од оно што качи слике скупих кола до оних што првенствено пљују по свом народу. Често имају супротне погледе на нашу историју (и идеолошки) али овде међусобно прескачу то ради заједничког пљувања по народу у чему налазе основну мотивацију.
Иначе, да видите сахране у америци, то је већ у велико постало "догађај".
Ма мука ми је више од тих лажних представа.
Као што рекох на разним темама, ти "углађени" из емиграције, као и аспиранти на њихово стање, да су афирмисани и задовољни не би висили по српским форумима.
Ја уопште не учествујем на америчке. Ту сам, гледам своја посла и ако имам флека нећу да их вадим виртуелно на рачун свог народа.
Мерила и вредновања су одавно обгољена и ту нема дискусије, једино сила у сваком виду одбране народа и себе.

Ma где пожелети обичног површног софисту са полу свареним западним појмовима и фразама.
Још, ндх је била нацистичка творевина а не фашистичка а он и слични слободно карактеришу Србе и Русе као нацисте.
На хиљаде страница игноришу амерички пуч и сва резултирајуће злочине.
Која је сврха у расправи са таквима?
Са обзиром на страдања тамо нема дискусије и није ни мало занимљиво сем у поклапању глупости и дволичности.

Ovo je zaista tako i nikako drugacije. Ne mozes a da se ne slozis

Bas te razocarao Zapad jer se prema obicnom narodu u Ukrajini odnosi kao prema stoci u oboru koju moze iskoriscavati kako zeli i kako mu odgovara Parune.:neutral:

Skoro da mi je tesko da poverujem da sve ovo pise covek koji je napisao da mrzi neke Srbe, jer ne zele u EU.

- - - - - - - - - -

Izgleda da kad bi se otvorio neka rusofilska TV u Srbiji da bi se podrska EU i Zapadu smanjila na nesto oko 10%.:kafa:

Eeee fala Bogu, daj konacno da krene i to naoruzavanje, da vidimo i tu genijalnu opciju na delu.

Uzgred, to je najbrzi i najjednostavniji nacin da Rusi pribave uzorke zapadnog oruzja i opreme koji im nedostaju u kolekciji (cisto da malo provere kako to radi). Eto recimo od tri nedavno isporucena protiv artiljerijska radara jedan im je poklonjen u kotlu u neotpakovanom sranju, sa sve uputstvom i garancijom.

nema zaebancije sa zakonima u evropi , uz uređaj obavezno mora biti uputstvo i garancija

Von Manstajn samo prilagodjava svoju demagogiju trenutnoj situaciji, prvo je nakon Majdana govorio kako ce ukro mornarica istjerati Rusku iz Sevastopolja, dok im admiral zapovjednik flote nije presao Rusima (:hahaha:), pa je govorio kako ce bekrut specijalci istjerati ruske dmonstrante iz zauzetih zgrada u Donbasu, dok ni oni nisu presli Rusima, pa je onda krenula ATO i ono cuveno "najkasnije sutra", koje ga je drzalo mjesecima :D! Onda je nakon zadnjeg primirja govorio kako se ukro vojska reorganizirala i krece odlucujuci napad na "teroriste", E sad kad je sve propalo dolazi mericko oruzje u igru, a kad i to propadne pricat ce o intervenciji NATOa pa ce se tako opet vratiti na svoje omiljeno "najkasnije sutra!" :D

englezi su već uveli opciju vanzemaljaca ....*** *** ***..pitanje je dana , možda najkasnije sutra kada će početi i tu teoriju da zagovara .

Poslednja izmena od moderatora:
Sta bi sa naoruzavanjem?

To me podseca na agresiju Pakistana na Indiju pocetkom 60-tih.

Gledao sam u Indiji zarobljene M47 patone sa samo 100 radnih sati. Kompletno novi, samo sto ih spustili sa vagona pravo u ruke Indijske odbrane. A Pakistanci jadni hvalili se da jedan mudzos vredi vise nego sto Hindusa i da sa americkom podrskom za mesec dana stizu u Delhi.

Steta sto tada Gumi nije bio da nam tvrdi kako je Indija pukla ili da puca vec sutra, samo da sacekamo (tada se kojim slucajem zateklo par ruskih brodova u kalkuti da amerima nebi palo napamet da se mesaju)

Poslednja izmena:
Kličko je gradonačelnik Kijeva. I svi ostali **prvoborci** za američke interese su na važnim funkcijama.

Tako lako si došao do zaključka da su Ukrajinci glupi. Nije bilo ni teško, sve smo ovde doživeli i znamo kako to ide. Vidimo nepogrešivo šta se dešava i čudimo se kako Ukri ne ukapiraju.
Samo, ima neka začkoljica.
Mi smo svoj Majdan imali 5.8. 2000. Ameri su nam postavili Vlast po njihovoj meri i ta vlast radi u njihovom interesu i po njihovom diktatu do danas. Smenjuju i postavljaju koga žele, a name sve gore, ali to se odvija nesmetano i bez izgleda da će skoro da prestane.
Razlika je u tome što je jedan dobar deo Ukrajinaca uzeo oružje u ruke i bore se protiv nametnutih proameričkih sluga i agenata i svi su izgledi da će se izboriti za slobodu. Naši izgledi su nikakvi.
Da li smo pametniji od Ukrajinaca?

Једино ако се и ми дочепамо оружја и почнемо да газимо НАТО-овце, домаће квислинге, демократе, напредњаке, евростоку у остали људски отпад.

Па љутио си се када сам написао да би, у случају да те заробим као војника, поштено ти судио па те стријељао па сам хтио бити блажи према теби.

Види Гумице, свако ко убија легалне државне службенике једне државе, ради остварења политичких циљева, се назива терористом, такви поступци су правно окарактерисани као тероризам.

Не могу они бити прво терористи јер тероризам је УВИЈЕК незаконита активност у свакој нормалној држави.

Јел ти хоћеш да кажеш да је и гумица терориста ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back