Nemci su totalni politicki antitalenti. Cinjenica da nikad nisu imali svog vodju, i da je Hitler Austrijanac koji je mogao njima da manipulise dovoljno govori za sebe. 
Uz to dolazi i propaganda da su svi cisti arijevci( Nemci) samo i iskljucivo  plavooki i plavokosi, mada sam Hitler kao ni sam njegov vrh nisu imali te karakteristike, al to Nemci nisu primecivali.

Medjutim i dalje sam misljenja da je Hitlerovo ime u velikoj meri zloupotrebljeno za neke tudje politicke ciljeve.
Hitlerov neprijatelj broj 1 je bio Cercil i Engleska, to je on sam rekao,a ne Jevreji i Rusi, i ostali Sloveni. On je tacno znao odakle opasnost vreba. Medjutim upravo engleska propaganda je plasirala tezu i ideju, koja i danas u Nemackoj zivi, da su Hitlerovi najveci naprijatelji Rusi. Svi oni koji danas uzdizu Hitlera, a njih je puno, ubedjeni su da su im Rusi neprijatelji, a pojma nemaju da ih je Engleska uvukla u sve ratove. Hitler se prevrce u grobu, jer i pored svog napora, reda, rada i discipline, nije uspeo da im u glavu usadi i malo mozga.