- Poruka
- 38.576
Najvise najamnika u bataljonu se deklarisu kao Hrvati. Zvanicni podaci.
Daj neki link, bilo koji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoće li Debaljčevo pasti unutar 48 sati?
Ako ne, to je velika pušiona za sepove.
Hoće li Debaljčevo pasti unutar 48 sati?
Ako ne, to je velika pušiona za sepove.
). Mada, ukoliko je uslov da ovi polože oružje da bi se izvukli, to je opet win - win situacija za Novorusiju, sačuvaće ljude, ali će izgubiti tehniku...
Тако је. То смо тврдили чак и у тренуцима када су и они који мисле да нема бољег аута од Москвича мислили да су Руси прсли.Odavno je jasno da je daleko od toga da mogu pobediti. Zadnji trenutak je bio u vreme proboja iz Slavjanska. Da su tu nesto uradili moglo bi se eventualno pricati o nekoj vrsti pobede. Posle izvlacenja iz Slavjanska, a pogotovo posle prvih kotlova, vise nema mogucnosti za to.
Samo je pitanje koliko ce izgubiti, bez ikakvog preterivanja![]()
Четвртина ? На здравље. А што се тиче овога о бруци... Па не знам. Једина реална брука ће бити да је можда хиљаду-две убачених руских специјалаца на страни снага Новорусије разбило 1500 - 2000 специјалаца и плаћеника (дакле професионалаца) из НАТО земаља.Онлајн-магазин „The Strategic Culture Foundation” објавио је праву сензацију: да страни плаћеници и војници НАТО чине четвртину свих опкољених у Дебаљцеву. А четвртина: то је од 1.500-2.200 војника!
A ako padne, na sve strane ćemo slušati kuknjavu o kršenju primirja, genocidu nad nedužnim Ukrajincima i stranim borcima (što će reći da će braća postaviti svetski rekord u tom slučaju, desetak genocida u istom momentu). Mada, ukoliko je uslov da ovi polože oružje da bi se izvukli, to je opet win - win situacija za Novorusiju, sačuvaće ljude, ali će izgubiti tehniku...
Тако је. То смо тврдили чак и у тренуцима када су и они који мисле да нема бољег аута од Москвича мислили да су Руси прсли.
Но, и поред нашег уверења да ће украјинска армија тешко успети у својој намери да сломи побуњенике, изгледа да су на неким другим странама веровали да се успех може постићи... можда слањем чувених "инструктора" и вером у успех будућих мобилизација и попуна јединица.
Сада када је мобилизација прсла, а број људи под оружјем постао јадан (са све учешћем плаћеника и добровољаца), оптимисти су изгубили наду. Мада, чини се да у САД верују да би допремање моћног оружја донело предност украјинским снагама. Као што се каже, нада умире последња.
Четвртина ? На здравље. А што се тиче овога о бруци... Па не знам. Једина реална брука ће бити да је можда хиљаду-две убачених руских специјалаца на страни снага Новорусије разбило 1500 - 2000 специјалаца и плаћеника (дакле професионалаца) из НАТО земаља.
Nacisti ginu kontinuirano... ko zna koliko ih je ostalo od onih 9 hiljada?!
2000 vojnika nato u Ukrajini neka ih sad Obama oslobadja
Od 19.000 ih je ostalo još oko 1.200 u kotlu
Nista nisu naucili od Gruzije 2008, koja je imala i NATO instruktore i NATO naoruzanje, NATO standard, bili su prakticno NATO clanica iako ne sluzbeno. Pukli za 3 dana.
Pa i nije win-win. Po sporazumu mogu (i trebaju) izvući i tehniku.
Čak i da izvuku samo vojnike, oni će biti percipirani kao heroji (izdržali toliko a nisu vojno poraženi).
Za nepovjerovat kako su Ukri nesposobni kad traze pomoc NATOa da savladaju pobunjenike koji su prije 7-8 mjeseci sa par lovackih pusaka pravili barikade. Bruka ...I ovi bi pukli da su to Rusi hteli, ali su Rusi pokazali neverovatno strpljenje. S razlogom.
Pa, to i nije baš sporazum, ako pravilno interpretiraš Putinove reči (a ne vidim kako bi drugačije to moglo da se tumači), uslov za izvlačenje iz kotla je da ovi polože oružje, a ne da ga odnesu sa sobom. A što se herojstva tiče, do sada nismo videli neki direktni napad na opkoljene, novoruska vojska se koncentrisala na zatvaranje kotla i držanje tih linija, a ne na napad na ove u kotlu (to je realno mogla da uradi u svakom momentu od stavljanja poklopca). Čak i da budu viđeni kao heroji, sumnjam da im je to neka uteha. Opet , videćemo nadam se uskoro šta će biti sa tim, ja priželjkujem da ih braća masakriraju za medalju.
Када ова тема стане са радом, односно када се буде затворила, тако ће и Гумица нестати. Лик ће пуцати сам себи у главу због тога. Шта уради судбина од човека, жалост. Да цео дан овде тролује, нема живот, нема децу. Нема ништа, празна душа.
Haha i ako se neko izvuce iz kotla taj vise nece obuci uniformuNe znam detalje, ali tehnika u kotlu je najmanje bitna.
Ono što jest bitno je
a) ljudstvo
b) psihološki moment (nismo se predali!)
Meni to izgledao kao veliki plus za Ukre.
Hej, ni ja ne vjerujem da su se mogli izvući iz Debaljčeva, čudi me da toliko opstaju!

Haha i ako se neko izvuce iz kotla taj vise nece obuci uniformu![]()
Ne znam detalje, ali tehnika u kotlu je najmanje bitna.
Ono što jest bitno je
a) ljudstvo
b) psihološki moment (nismo se predali!)
Meni to izgledao kao veliki plus za Ukre.
Hej, ni ja ne vjerujem da su se mogli izvući iz Debaljčeva, čudi me da toliko opstaju!
Haha pre ce dobiti vijetnamski sindrom.To ne znaš, ali nije ni bitno, postat će legende i heroji.
Haha i ako se neko izvuce iz kotla taj vise nece obuci uniformu![]()
Nista nisu naucili od Gruzije 2008, koja je imala i NATO instruktore i NATO naoruzanje, NATO standard, bili su prakticno NATO clanica iako ne sluzbeno. Pukli za 3 dana.
Ima tu još jedna stvar. Pošto je situacija takva da će Ukrajinci ovako ili onako morati da napuste kotao, teritorija će svakako pripasti Novorusiji...
Haha pre ce dobiti vijetnamski sindrom.
To je točno, ali po kojem scenariju ta teritorija ne bi pripala Novorusiji?